Heidelberg lanserar sin app-plattform – det är ”dags att riva murarna” i den grafiska branschen

zaikio

Den öppna molntjänsten Zaikio ska koppla samman tryckarna med alla samarbetspartners till branschen.

Heidelberg har nyligen lanserat sin ”öppna och självständiga print-plattform” Zaikio. Tjänsten bygger på molnteknologi och ska automatisera samarbeten och flöden i grafisk bransch.

– Endast en delad och öppen plattform som enar så många aktörer som möjligt kan skapa den förändring och standardisering vi så snabbt behöver, säger Matthias Prinz, som är vd för Zaikio.

Tryckerier ställs inför utmaningen att skapa allt kortare och mer varierande serier kostnadseffektiva. Relationen mellan tryckeriet, kunden och samarbetspartners blir allt mer komplex och måste hanteras effektivt. Lösningen är att etablera en helt automatiskt integrerad process över företagsgränserna som skapar arbetsflöden och utbyten mellan tryckare, mjukvaruleverantörer och maskinleverantörer mycket enklare, skriver Heidelberg i ett pressmeddelande.

Och ett år efter att Heidelberg tagit över Crispy Mountain släpper de alltså den här nya plattformen, Zaikio, som ska vara en öppen och molnbaserad tjänst för hela industrin för att lösa utmaningarna som beskrivits ovan. Det här sker via tre huvudfunktioner:

  • Ett gratiskonto på Zaikio gör det möjligt för alla användare att logga in på alla ansluta mjukvarusystem med ett och samma konto.
  • Zaikio Hub används för att administrera personliga- och företagskonton och som en länk mellan de olika leverantörerna av tjänster och mjukvara.
  • ”Mission Control” som är tryckeriernas digitala kontrollcenter, där all data tas emot i ett standardiserat format och kan läsas, redigeras och återställas av andra appar.

Resultat sägs vara ett enkelt och standardiserat datautbyte mellan alla inblandade partner.

Många av branschens mest välkända mjukvaruleverantörer är ombord redan från start och man är i startgroparna för att ansluta ännu fler, Zaikio kommer växa och så fort en ny aktör ansluter blir den tillgänglig för alla som använder plattformen, menar Heidelberg.

Öppna för investerare

– Förutom att skapa enklare processer och samarbeten i branschen erbjuder Zaikio också en investerings-möjlighet. Heidelberg är öppna för samarbeten med strategiska partners och investerar för att verkligen fånga den här digitalseringsmöjligheten Zaikio erbjuder hela vår industri, säger Heidelbergs vd Rainer Hundsdörfer.

För den som vill testa den nya plattformen – besök www.zaikio.com och skapa ett gratis konto.

De höjer priserna på offsetplåt igen

redaktionen@branschkoll.se

Scandinavia Print Group köper stort Köpenhamnstryckeri

En av Danmarks större grafiska aktörer köps upp av Scandinavian Print Group.

redaktionen@branschkoll.se

Emballator stor-investerar i ny tryckpress

Investerar 60 miljoner kronor i Ulricehamn och nu leter man efter fler företag att förvärva ute i Europa.

redaktionen@branschkoll.se

Startup tillverkar helt nedbrytbart förpackningsmaterial av svamp – flera stora varumärken bland kunderna

redaktionen@branschkoll.se