Han tar produktionsbyrå i Manilla till Norden

Jonas Persson (t.h.) och Simon Campbell (t.v.) lanserar nu sin byrå i Norden. Vänder sig till alla företag som jobbar med mediaproduktion – både i analoga och digitala kanaler.
Jonas Persson (t.h.) och Simon Campbell (t.v.) lanserar nu sin byrå i Norden. Vänder sig till alla företag som jobbar med mediaproduktion – både i analoga och digitala kanaler.

Jonas Persson med mångårig och internationell erfarenhet från bland annat Tetra Pak, SGS, Macdermid och Miraclon är ny delägare i Manillabaserade produktionsbyrån The Studio Bridge. Nu ska han ta företagets tjänster till Sverige, Norge och Danmark.

Det handlar om att på olika sätt hjälpa företag med produktion av förpackningar och marknadsmaterial – både i tryck och digitalt.

The Studio Bridge startade för två år sedan av branschveteranen Simon Campbell och för några månader sedan klev Jonas Persson in som delägare.

– Tillsammans har vi en enorm erfarenhet inom det här området från några av de allra största aktörerna inom outsourcing av grafisk produktion, berättar Jonas Persson för Branschkoll.

Man har kompetens inom design men ofta handlar det om att anpassa enheter till en befintlig grafisk profil och se till att allt är förberett för att vara klart för tryckpressen.

The Studio Bridge jobbar både med de traditionella delarna – framtagning och design av förpackningar och trycksaker – men man jobbar också mycket med material inom e-handel, sociala medier och animationer. 

Studiobridge 3

De senaste månaderna har The Studio Bridge satsat mycket resurser på att bygga ett digitalt team som fokuserar på 2D- och 3D-animationer samt CGI för bland annat e-handel. Företaget har höga ambitioner om att växa inom digital och attrahera internationella men även lokala kunder.

Pandemin gav flexibilitet

Företaget startade upp mitt under pandemin och från start var alla medarbetare utrustade med datorer för att kunna jobba både hemma och från kontoret i centrala Manilla. Idag är man ett 30-tal anställda.

– Vi tvingades till det men det gav oss ett läge med extremt flexibla anställda – vilket nu sprider sig till våra kunder.

Det är också en rent mänsklig fråga eftersom Manilla är en stad med mycket trafik och underdimensionerat transportsystem så de anställda slipper pendla lika mycket.

– Vi försöker vara mycket mer flexibla jämfört med våra konkurrenter, det handlar om att kunna skapa någon form av work-life balance för våra anställda, menar Jonas.

Byråer, företag och grafiska företag bland kunderna

Kunderna är allt från byråer, större kedjor inom retail och byggföretag som behöver 3D animationer. Alla jobbar med någon form av kommunikation.

– Men kan också vara grafiska bolag som behöver avlastning – genom att hyra personal eller baserat på volym, säger Jonas.

Studio Bridge
Alla medarbetare har bärbara datorer för att kunna jobba flexibelt.

– Det finns väldigt mycket jobb inom den här branschen som är enformiga och har låga marginaler och som göras mer kostnadseffektivt av en spelare som oss, säger Jonas.

De första uppdragen i Sverige är redan gjorda och i övrigt finns kunderna runt om i världen från Australien till UK.

– Flera kunder blir breda och vi gör allt originalarbete för dem från förpackningar till hemsidor, säljmaterial, animationer och sociala medier, berättar Jonas.

Kunderna kan själva välja om man vill köpa dedikerad personal för att hjälpa till att kapa toppar i sin egen produktion eller outsourca hela uppdrag. 

– The Studio Bridge försöker vara flexibla för varje kunds behov och kan bli en del av kunders existerande arbetsflöden.

StudioBridge2
Uppdragen består av produktion till båda digitala och analoga kanaler.

Höga ambitioner

Idag är man 30 personer i bolaget men gör nu en stor satsning på organisk tillväxt och vill vara 100 personer om fem år.

För att säkerställa kvalitet och leverans bygger man ett system för att ha kontroll på allt man gör. 

– Vi får koll på tid, alla versioner och alla moment som görs med ett jobb. Vi automatiserar så mycket vi kan och har verktyg för kvalitetskontroll så vi inte gör några onödiga misstag.

Så här presenterar man sig i en film.

Halva Brandfactory i konkurs

Brandfactory ansöker om konkurs för affärsområdet Printhouse – affärsområdena Signs & Graphics Sverige och Norge samt Logistics påverkas inte, skriver företaget i ett pressmeddelande.

– Vi måste välja att fokusera på de delar av verksamheten som visar lönsamhet, säger Jakob Söderbaum, vd Brandfactory.

Kvarvarande verksamhet innefattar 97 tjänster och i verksamheten som omfattas av konkurs finns 102 tjänster.

Även Brandfactory Holding går i konkurs. Brandfactory Signs & Graphics i Sverige och Norge är lönsamma och drivs vidare i befintlig form, det gör också Brandfactory Logistics. Ägandet av koncernen kommer tillfälligt att förvaltas av konkursförvaltaren och förhoppningen är att delar eller hela verksamheten ska förvärvas, skriver man.

”BrandFactory Printhouse AB har försökt att parera nedgången genom besparingsprojekt som har givit effekt, men samtidigt har marknaden fallit snabbare än förväntat. Nuvarande ägare har under de senaste åren investerat betydande belopp i verksamheten. Styrelsen kan nu konstatera att någon vändning inte är i sikte och att pågående kostnadsbesparingsprojekt inte kommer att ta bolaget till lönsamhet. Därför har bolaget fattat beslut om att affärsområdet Printhouse, som utgörs av tidigare förvärvade INEKO, ansöker om konkurs.”

redaktionen@branschkoll.se

Avyttring av liten tryckeriverksamhet

Auktion av utrustning.

redaktionen@branschkoll.se

Svårt för konsumenter att avslöja greenwashing

CO2 greenwash SK

”17 procent tror att en vara som är klimatneutral har producerats utan klimatutsläpp, vilket är både falskt och omöjligt.”

redaktionen@branschkoll.se

En viktig seger för det tryckta mediet

DK minister

✔️Miljöpåverkan är liten i förhållande till nyttan som trycksakerna skapar ✔️Bidrar till sammanhållning och gemenskap i samhället ✔️Särskilt viktigt för mindre företag ✔️Klimatpåverkan minimal

redaktionen@branschkoll.se

Nu höjer de priserna på finpapper

För att möta den pågående kostnadsinflationen.

redaktionen@branschkoll.se

De har bäst lönsamhet bland branschens profilåterförsäljare (small cap)

SMALL CAP PROMOTION

Vi har djupdykt i vår ekonomi-databas och plockat fram de tio återförsäljare som 2022 hade bäst marginal i sitt omsättningspann.

redaktionen@branschkoll.se

PF skrotar katalogen ”efter noggrant övervägande”

katalog

Profilleverantören hänvisar till miljön och effektiviteten.

redaktionen@branschkoll.se

Välkänd svensk företagsledare ska leda banbrytande internationellt textiltech-bolag

frisk och kollega

Patrik Frisk var under ett par år vd för Under Armour en av världens största klädleverantörer, nu har han ett nytt spännande uppdrag.

redaktionen@branschkoll.se

NS System investerar i ny textilprinter – ”vi trycker direkt på tyget”

Pressemeddelelse Teknologi muliggor print direkte på tekstil Niels Rask
Ämnen i artikeln: NS System

Investering som medför flera nya möjligheter.

Ämnen i artikeln: NS System
redaktionen@branschkoll.se

De vill ta sina grafiska kunskaper från TV-rutan och sälja digitala visitkort

radmedmobil

Duktiga på teknik och grafik – nu söker de samarbeten i profilbranschen.

redaktionen@branschkoll.se