Logga in

Han blir e-commerce manager för Danagårdlithos e-handelssatsning

15 oktober, 2019 | Av: Branschkoll | Dela:

Fredrik Lindbom blir ansvarig för Danagårdlithos satsning på e-handel. I somras förvärvade man sajten Colourpicture.se som blir basen för det nya affärsområdet som hjälper företag med presentreklam, profilkläder och tryckt material i alla möjliga former och format.

Som Branschkoll skrev före sommaren så satsar Danagårdlitho på e-handel genom att förvärva Colourpicture Europe AB. Med förvärvet får man in en färdig lösning för e-handel av trycksaker. 

Fredrik Lindbom (LinkedIn) är anställd som ansvarig och kommer att ha sin bas i Helsingborg där Colourpicture också startades. Inga tidigare medarbetare följer med från Colourpicture.

Enligt Peter Hjelm som är vd för Danagårdlitho så valde man att köpa en färdig plattform istället för att utveckla en själva.

– Det känns fantastiskt bra med Fredrik som är väldigt engagerad och strukturerad. Han kommer att sitta i en företagspark i Helsingborg och driva det här – vi ser det som ett spännande utvecklingsprojekt, kommenterar vd Peter Hjelm.

Fredrik Lindbom (Bild: LinkedIn)

Man har redan en utesäljare i Helsingborg och de två blir nu ett team där. All produktion och logistik kommer att ske antingen hos Danagårdlitho själva eller hos underleverantörer.

Mycket av det som säljs via sajten producerar Danagårdlitho inte själva utan man fortsätter jobba med underleverantörer, som Colourpicture gjort sedan starten.

– Det blir också en stor del automatiserad trading i den här lösningen, säger Peter Hjelm.

Man kommer att fokusera på företag som kunder och att använda Colourpicture.se som ytterligare en försäljningskanal.

– Vi har köpt plattformen och med Fredrik satt till friskt blod inom e-handel. Vi kan branschen och Fredrik kan e-handel så det ska bli väldigt intressant att se var det landar, avslutar Peter.

E-handeln finns på www.colourpicture.se.

Stort utbud

Produktutbudet är extremt brett på Colourpicture men allt från vanliga trycksaker och expo-produkter till kläder med tryck, reklamgodis och manikyrset. Se hela utbudet nedan (klicka för större bild)

Bilder från Colourpicture.se och LinkedIn.

Nyförvärvat tryckeri i konkurs

Svenskt tryckeri uppköpt av utländsk aktör

Brandfactory i Sverige försatt i rekonstruktion – snart klart med ny ägare

Stora delar av Brandfactory i Sverige har gått in i en företagsrekonstruktion. Förhandling med ny ägare pågår. (mer…)

Ny print-tjänst för fotoböcker och bilder i Skandinavien

I ett samarbete med

Live från Workflow Summit – missa inte dessa 12 världsexperter inom print

Grafkom Workflow Summit sänder idag live från Stockholm i samarbete med Inkish. Men det är bara 12 av de 31 talarna som går att följa för dig som inte är på plats. (mer…)

Landa utökar produktionskapaciteten och börjar rulla ut pressar

Tryckpress från Landa installeras på tredje våningen hos tryckeriet ZRP i Kina. (Bild: Landa)

Med en ny produktionsenhet i drift och en till som ska börja byggas startar Landa serieproduktion av sina tryckpressar.

Maffigt – och viktigt – program med 31 talare på Workflow Summit

På tisdag 12 november går Workflow Summit i Stockholm och alla förberedelser är i stort sett klara. 31 talare kommer att vara på plats för att inspirera till automatisering i branschen. (mer…)

Hon är västra Sveriges främsta entreprenör

Evelina Lindgren som är vd för förpackningsföretaget Apak har gått vidare till riksfinalen i tävlingen EY Entrepreneur of the Year. (mer…)

Här är branschens 15 superföretag inom print och promotion

Många profil- och grafiska företag går fortsatt starkt och hela 15 företag tar glädjande sig in på listan över årets superföretag. Ett tydligt friskhetstecken och många av aktörerna kommer dessutom från den ”nya skolan”.