Logga in

Grafkom rekryterar norsk branschprofil

03 oktober, 2017 | Av: Branschkoll | Dela:

Magnus Thorkildsen blir ny delägare i nätverket Grafkom. Han lämnar därmed sin tjänst som vd för Grafisk bransjeforening i Norge.

Grafkom skriver i ett meddelande att man i och med detta expanderar både resursmässigt och geografiskt ”för att hjälpa branschen utnyttja de möjligheter som finns med digitalisering och en allt större geografisk marknad”.

– Både digitaliseringen och globaliseringen skapar stora möjligheter för branschens företag och det är Grafkoms uppgift att möta detta tillsammans med medlemmarna, säger ordförande Ulf Sunnberg.

Från och med första januari 2018 kommer Grafkom att drivas av Magnus Thorkildsen, Ulf Sunnberg och Ola Karlsson (som också driver Branschkoll).

Magnus Thorkildsen har de senaste fem åren varit vd för den grafiska branschföreningen i Norge och tidigare jobbat på bland annat Cision i både Norge och Sverige. Magnus börjar på Grafkom 1 januari 2018.

På samma sätt som Ulf Sunnberg driver en konsultverksamhet och Ola Karlsson driver Branschkoll kommer Magnus att jobba med Grafkom som ett projekt bland andra uppdrag. Detta upplägg säger man är en av framgångsfaktorerna för Grafkom.

Göteborg 8-9 november

Grafkoms nästa aktivitet är nätverksträffen Grafkom I/O i Göteborg den 8-9 november. Mer information om Grafkom finns på grafkom.se och allt om träffen i Göteborg finns på grafkom.se/io

Transparens: Ola Karlsson som driver Branschkoll är också med och driver Grafkom.

335 företag tar bort vilseledande påståenden om papper och tryck – Norden inget undantag

Projektet Two Sides, som drivs i Norden av nätverket Grafkom, sätter stopp för företags missledande kommunikation kring pappers- och tryckindustrin. Och man har nått stor framgång – även i Sverige. (mer…)

EU-parlamentet har röstat ja till att förbjuda vissa plastartiklar

För några veckor sedan röstade EU-parlamentet igenom ett förbud

Mackmyra kopplar upp whiskeyn med NFC-taggar på flaskorna

NFC-taggarna, som levereras av ett nordiskt bolag, ska möjliggöra ”digital proveniens”.

Nu kommer Amazons tryckta julkatalog

Amazon släpper sin första tryckta katalog för högtids-shopping någonsin – skickas ut till miljontals hushåll under november.

Han tar över som vd för Eskils i Borås

Henric Wiklund tillträdde nyligen tjänsten som vd för Eskils Tryckeri i Borås. (mer…)

Billes köper logistikföretag

Billes förvärvar logistikbolag. På bilden står Fredrik Bille, Klas Hedén, Niklas Bille och Christer Samuelsson. (Foto: Niklas Maupoix)

Billes är logistikbolaget Dios största kund och står för ungefär halva Dios omsättning på runt 17 miljoner kronor. Nu köper Billes sin underleverantör och får in flera nya tjänster under sitt tak. (mer…)

Massivt program på Grafkom Workflow Summit

Nästa vecka den 13 november arrangerar nätverket Grafkom sin kunskapsdag Workflow Summit för första gången. 25 talare i tre spår delar med sig av kunskap till de nu över 150 deltagarna från hela Norden. (mer…)

Husqvarna stänger in gräsklippare på flygplats – Interaktiv skärm från Storbildsfabriken vägleder

(Bild: Storbildsfabriken)

För att uppmärksamma sina robotgräsklippare har Husqvarna skapat en uppseendeväckande kampanj. (mer…)

Tryckeri tar lounge-koncept vidare till nästa stad

Onlinetryckeriet Flyeralarm har ett litet annorlunda showroom-koncept som de kallar för ”Flyeralarm Lounge”.