Logga in

Grafkom arrangerar Europas största event för arbetsflöde inom print- och publishing

24 september, 2019 | Av: Branschkoll | Dela:

”Automatisering är den enskilt största faktorn som kan säkra lönsamheten i industrin de kommande åren”, skriver Grafkom i ett meddelande. Målet är att samla över 200 personer inom branschen ”print och publicering” i Stockholm den 12 november.

Nära hundra personer är redan anmälda och för att du ska kunna planera ditt nätverkande finns deltagarlistan på eventsajten, meddelar Grafkom.

Det snabbt växande Nätverket Grafkom arrangerar ännu en gång Workflow Summit den 12 november i Stockholm. Det är ett event dedikerat till arbetsflöden och automatisering inom print- och publishing-industrin. Det kommer vara både produktionsnära tips & tricks likväl som nya innovationer som förändrar landskapet för mediaproduktion.

32 experter fördelade på 4 spår

Över 30 talare fördelade på fyra olika spår är inbjudna för att dela konkret kunskap om arbetsflöde- och automatiseringslösningar.

Här är några exempel på vad som kommer diskuteras:

  • Arbetsflöde-automatisering
  • API för print and publishing
  • Prepress och mediaproduktion
  • Web2print and e-handel

Deltagare från hela Europa

Grafkom förväntar sig att över 200 deltagare från hela Europa kommer medverka på Workflow Summit. Bland annat kommer 25 företag från Belgien till årets event. Förra året hade man deltagare från 13 olika länder och allt tyder på att årets event kommer bli ännu mer omfattande och internationellt.

– Workflow blir allt viktigare. För att hålla sig uppdaterad med utvecklingen som sker inom den grafiska industrin är det här ett ämne som alla bolag på alla marknader bör ha på sin agenda. Och det finns inget event i Europa som samlar lika många experter inom arbetsflöden som Workflow Summit gör, säger Magnus Thorkildsen, partner på Grafkom.

Läs mer på Grafkoms webb.

Han blir e-commerce manager för Danagårdlithos e-handelssatsning

Fredrik Lindbom blir ansvarig för Danagårdlithos satsning på e-handel. I somras förvärvade man sajten Colourpicture.se som blir basen för det nya affärsområdet som hjälper företag med presentreklam, profilkläder och tryckt material i alla möjliga former och format. (mer…)

Umeå Bokbinderi levererar till hela Sverige – med Instragram som språngbräda

Anne Kaartinen på Umeå Bokbinderi granskar kvalitén på arbetet innan det bearbetas vidare och slutligen skickas till kunden – och även ofta direkt till konsument. (Bild: Instagram @umeabokbinderi)

Det falsas och limmas. Häftas och präglas. Knivarna skär och nålarna syr. På Umeå Bokbinderi, ett av Sveriges få fristående bokbinderier, skapas det grafiska produkter med stor bredd. Nu jobbar man hårt för att nå ut med sina tjänster till tryckerier i hela landet. (mer…)

Världsledande PDF-expert till Sverige – Ghent Workgroups David van Driessche kommer till Workflow Summit

David van Driessche, som är ytterst ansvarig för arbetet i Ghent Workgroup, kommer till Workflow Summit i Stockholm för att prata om PDF, HMTL och Javascript. Ett unikt tillfälle att träffa en av världens främsta experter på PDF-teknologin. (mer…)

Millennie-generationen dödade print – återupplivas av generation Z

En ny generation tar till sig det tryckta mediet – och de gillar det!

Självkörande PDF-filer – skapar enorma tidsbesparingar

Det är inte bara bilar som blir självkörande – grafiska arbetsflöden kör samma väg. (mer…)

Köper 4 nya offsetpressar – ”den som kan investera har stora möjligheter”

Livonia Prints Trond Erik Isaksen på Bokmässan i Göteborg tillsammans med Ivan Taborsak som är ny säljare i Sverige.

Flyttar, investerar och satsar vidare i Sverige. (mer…)

Förlag breddar med nytt affärsområde inom e-handel

Skapamers två grundare Carl Fenson och Elias Holmer tillsammans med Bodil Ericsson Torp, vd på Aller Media. (Foto: Stellan Stephenson)

Innehåll och e-handel går hand i hand.

Digital papperskorg generar marknadsföring och försäljning – letar samarbetspartners

Pantanovas digital papperskorg skapar uppståndelse på gatorna i Linköping.

Skapar en brygga mellan den fysiska och digitala världen. (mer…)

Fujifilms arkmatade inkjetpress till Norden – Edvard Schneidler ny försäljningsagent

Michael Mossberg på Edvard Schneidler som är ny agent för Fujifilms Jetpress i Sverige och Danmark.

Edvard Schneidler blir ny agent för Fujifilms arkmatade inkjetpress Jetpress 750S och arbetsflödet XMF i Sverige och Danmark. (mer…)