Grafiska branschen får snabbare arkmatade lösningar

Pressmeddelande från Ricoh 2013-04-11

TotalFlow Production Manager ger ökad produktivitet och bättre prestanda.

Ricoh lanserar flera tillägg till den växande produktportföljen TotalFlow en serie arbetsflödeslösningar för den grafiska branschens arkmatade produktionslösningar.

TotalFlow Production Manager är ett nytt verktyg för att hantera arbetsflöden i produktionsmiljöer för ark. Verktyget ger möjligheter att hantera upp till tio skrivare från ett och samma gränssnitt.

Med TotalFlow Production Manager kan PostScript och PCL automatiskt göras om till PDF. Dessutom finns tillval för färghantering och integration och avancerade integrationer via tredjepartsprogram som t ex Enfocus PitStop vilket passar tryckerier och större reproavdelningar.

– Med det här tillägget kan utskriftsjobb automatiskt schemaläggas baserat på skrivarfunktionalitet, tillgänglighet, utskriftsmedia och enhetssynkronisering, säger Tommy Segelberg Director PPBG, Nordic Operations.

TotalFlow Production Manager är avsett för miljöer med arkmatning och är alternativet till Ricoh Process Director som även hanterar arbetsflöden för löpande bana.

Befintliga lösningar för utskriftshantering och makeready-verktyg förbättras ytterligare med tillägget TotalFlow Path, en ny programlösning för integrering och automatisering som får olika program att kommunicera med varandra i ett arbetsflöde.

Ricoh lanserar också förbättringar till befintliga produkter för utskriftshantering och makeready-verktyg. Ricoh TotalFlow PM och Ricoh TotalFlowMR, för en fullt integrerad programsvit som hanterar den arkmatade driften genom hela arbetsflödet.

TotalFlow Print Manager, föregångaren till TotalFlow PM är en programlösning för utskrifts-/produktionshantering som ger kontroll för att hantera blandade jobb och multipla produktionssystem. Det säkerställer snabb jobbleverans med förprogrammerade märkningsfunktioner för produktion. Det kan också se framåt, på jobb som redan ligger i utskriftskön så att akuta jobb kan prioriteras eller specialjobb hanteras.

Nya funktioner som ingår i TotalFlow Print Managers basversion är förbättrad schemaläggning, felåterställning och rapportering, ett nytt verktyg för webbeställningar, aviseringar och support för upp till fem skrivare. Det lämpar sig utmärkt för skrivarrum och reproavdelningar.

TotalFlow Prep, föregångaren till TotalFlow MR är ett verktyg som förbereder dokument för produktion med funktioner för att infoga dokument, slå samman, redigera och märka för att integrera med andra TotalFlow-produkter. Det förbereder för tryck, fixar sistaminuten-redigeringar, preliminära redigeringar, kombinerar flera filer till en och lämpar sig bra för reproavdelningar. Det automatiserar också bildredigering av skannade dokument för skarpa utskrifter med flexibla tabbinställningar. Nya funktioner för mediahantering gör att hanteringen av flera substrat går snabbare och enklare.

Tryckerier som vill integrera öar av teknik i sin miljö kan använda TotalFlow Path för att automatisera och binda samman olika processer och produkter från olika leverantörer.

– Målet är att göra det enkelt för våra samarbetspartners att arbeta smartare, fortsätter Tommy. TotalFlow Path är enkelt att använda och driftsätta, det säkerställer en ökad produktivitet och minskar den mänskliga felfaktorn genom att automatisera repeterande uppgifter. Det gör det enkelt att integrera befintliga programvaror, både från Ricoh och/eller tredjepartsleverantörer för att få ut så mycket som möjligt från redan gjorda arbetsflödesinvesteringar.

Vid lansering inkluderas förkonfigurerade anslutningar för EFI Fiery, PTI Marcom Central, PTI FusionPro och Objectif Lune PlanetPress.

TotalFlow Path har designats speciellt för grafisk produktion och det krävs inga omfattande IT- eller programmeringskunskaper för att integrera programvara och enheter till driftshubbar. Den är perfekt lämpad för mellanstora reproavdelningar och interntryckerier. Jobbspårning är tillgängligt genom hela processen samtidigt som automatiserade makeready-verktyg kan användas genom att integrera TotalFlow Prep.

– Dessa lösningar erbjuder många produktionsfördelar och tillsammans bidrar de med avgörande förbättringar gällande schemaläggning, produktion, affärsprestation och i slutändan, lönsamhet till företag i alla storlekar, avslutar Tommy.

 

Lagom mix i marknadsföringen skapar bäst effekt – visar ny forskningsrapport

100 watt 1800

Vilken typ av kommunikation driver bäst effekt? Här är svaret och marknadsföring offline står starkt. Mycket starkt.

redaktionen@branschkoll.se

Svensk bild-app med eget tryckeri i samarbete med telekombolag

Når 29 miljoner användare genom partnerskapet.

redaktionen@branschkoll.se

Detta är en fossilfri transport

Postnord leverans 1800
Ämnen i artikeln: Postnord

Branschöverenskommelse definierar konceptet – ska eliminera otydliga och missvisande miljöpåståenden.

Ämnen i artikeln: Postnord
redaktionen@branschkoll.se

Postnord först med Svanenmärkta e-handelstransporter

Postnord svanen
Ämnen i artikeln: Postnord
Ämnen i artikeln: Postnord
redaktionen@branschkoll.se

Pressbyråns affischer blev viral succé

Pressbyran Kanelkampanj 2023 1800

Pressbyråns senaste kampanj för kanelbullens dag blev en total succé. Först stals affischer på stan – nu säljs en kollektion på auktion.

Resumé skrev i förra veckan om kampanjen som ”utsatts för stöldvåg”.  Byrån Åkestam Holst hade gjort en pastisch av fransk parfymreklam och det gillades av passerande som helt enkelt tog med sig affischerna hem.

– Responsen har varit fantastisk, även med Pressbyrå-mått mätt. Många kunder har hört av sig och efterfrågat materialet eller de digitala filerna för att kunna skriva ut själva. Att våra utomhusaffischer är så här heta är ovanligt även för oss, säger Lennart Schultz, marknads- och kommunikationschef på Reitan Convenience Sverige till Resumé.

Säljs på Tradera

Nu säljs de fyra motiven på Tradera – tryckta exklusivt och inramade för att kunna hängas upp på väggen direkt. Pengarna från det vinnande budet doneras till Håll Sverige Rent.

Du hittar auktionen här.

Tomma ramar pa tunnelbanan 1800
Tomma ramar i rulltrapporna. Bild: Pressbyrån
redaktionen@branschkoll.se

Plockmatic anställer marknadschef

John Elliot 20230926 135851987 iOS 1800
Ämnen i artikeln: Plockmatic

Plockmatic Group har utsett John Elliot att ansvara för koncernens marknadsföring.

Rekryteringen sker i en viktig fas för företaget som fortsätter att expandera globalt, skriver man i ett pressmeddelande.

John Elliot har över 17 års erfarenhet av B2B-marknadsföring och kommer senast från en roll som marknadschef på 3nine AB.

– Jag ser fram emot att bidra till företagets globala expansion och stärka dess varierade varumärkesportfölj, säger John Elliot.

Ämnen i artikeln: Plockmatic
redaktionen@branschkoll.se

Visual Art tecknar avtal med Alko för digitala skärmar i butik

Visual art 1800
Ämnen i artikeln: Visual Art

Visual Art har ingått ett avtal med Alko, den finska statsägda alkoholförsäljaren, för att modernisera och förbättra företagets digitala medienätverk i butikerna. Avtalet, som har ett årligt värde på cirka 150 000 euro, kommer att se Visual Art konvertera 200 digitala ytor i 72 butiker över hela Finland.

– På bara fyra veckor kunde vi konvertera 200 digitala ytor i 72 butiker över hela Finland till Signage Player, säger Andreas Ström, Chief Revenue Officer på Visual Art Group i ett pressmeddelande.

Visual Art kommer att hantera underhållet av det digitala medienätverket och vidareutveckla mjukvaruplattformen Signage Player, medan Fite (som man vann upphandlingen tillsammans med) tar ansvar för utrustningsunderhåll och nya skärminstallationer.

Ämnen i artikeln: Visual Art
redaktionen@branschkoll.se

Zetadisplay förvärvar österrikiska Peakmedia

Malmö-baserade Zetadisplay har köpt Peakmedia, ett framstående digital signage-företag i Österrike. Affären, som finansieras genom Zetadisplays befintliga lånefaciliteter, syftar till att stärka företagets närvaro i DACH-regionen (Tyskland, Österrike och Schweiz).

Zetadisplays vd, Per Mandorf, framhåller att förvärvet kompletterar företagets tillväxtstrategi i DACH-regionen. Peakmedia, som har kunder även i södra och östra Europa samt på Balkan, tillför en attraktiv kundportfölj och möjligheter till gemensamma tillväxtinitiativ.

För Peakmedia är affären en del av deras tillväxtstrategi och en möjlighet att stärka sin marknadsposition. Företaget kommer initialt att fortsätta under sitt nuvarande varumärke som en del av ZetaDisplay.

Peakmedia grundades 2012 och har nu cirka 9.000 aktiva licensierade installationer. De erbjuder en rad tjänster som spänner från konceptdesign till installation och innehållsproduktion inom digitala skyltar enligt ett pressmeddelande.

redaktionen@branschkoll.se

Allt tuffare läge för nyhetstidningar på papper

Dagstidning

Kvällstidningarna slutar med söndagstidning på papper – och i glesbygden är den helt på väg bort. Slutet för nyheter på papper närmar sig. Vissa aktörer håller hårdare i papperet än andra.

redaktionen@branschkoll.se

Xerox köper ut Icahn för 6 miljarder

Xerox Adaptive CMKY Plus Technology for PrimeLink output mid 1800
Ämnen i artikeln: Xerox

Xerox återköper alla sina aktier som ägs av Carl Icahn för 542 miljoner dollar.

Ämnen i artikeln: Xerox
redaktionen@branschkoll.se