Logga in

Grafisk konstruktör lanserar nytt monteringsbord

01 februari, 2019 | Av: Branschkoll | Dela:

Roland Randhem har tagit fram ett nytt monteringsbord för grafisk bransch. Här visade han upp det på den norska grafiska mässan förra året.

Företaget Uppdekor och dess grundare Roland Randhem har tagit fram ett nytt bord för montering och laminering av grafiska material. Nu ska det lanseras på den svenska marknaden.

Premiär på Kistamässan

Lanseringen av bordet, som i första versionen heter Black Marlin, skedde i höstas och en handfull bord är redan sålda. På mässan Sign & Print den 5-7 februari visar han upp en ny version av bordet för den svenska marknaden.

– Det nya bordet som heter Signroller CX och är mer avancerat, bland annat höj- och sänkbart, säger Roland. Det första och lite enklare bordet tillverkas också och säljs fortsatt under namnet Black Marlin.

Avskalad design

Det nya monteringsbordet är avskalat och det integrerade lagret gör att valsen är smidig och lätt att komma åt. Och en stor avlastningsyta finns under bordsskivan. På grund av en tvist kring patentintrång med en annan tillverkare så har bordet inte utvecklats klart förrän nu. 2013 förlikades de två parterna och nu är det alltså dags för lansering. 

– Efter flera års utveckling, fälttester och otaliga ändringar, känns det nu väldigt bra med en färdig och säljbar produkt, och som jag är helt övertygad om att skyltmakare kommer att gilla. Inte minst för valsens lättåtkomlighet och att den är väldigt lätt att dra över bordet, säger Roland Randhem.

På den grafiska mässan i Oslo i september 2018 visade Roland upp sitt bord för första gången och många intresserade kom förbi och tittade. Nu är det dags för ytterligare en uppvisning på Kistamässan den 5-7 februari där Uppdekor har en liten monter.

Första kunderna

En av de första kunderna som köpt ett bord är Gävle Reklam. Signroller modell XL 1600 installerades förra sommaren hos dem.

Pär Lämnert på Gävle Reklam som köpt Signroller XL.

Letar finansiär för expansion

Enligt Roland så letar man nu efter en extern finansiär som är intresserad av att utveckla bordet och starta en europeisk expansion.

Signroller-bordet hittar du i monter B:33 på mässan Sign & Print Scandinavia den 5-7 februari 2019.

1/6-dels klimatpåverkan med kartongförpackning – och konsumenten beredd betala mer

Närpes Grönsaker i Finland har tillsammans med Metsä Board undersökt konsumenters syn på, och klimatpåverkan av, plast- respektive kartongförpackningar. (mer…)

Han ska hitta tillväxt för Print24 i Sverige – så gick det 2018

Förra sommaren blev Toivo Persson-Travesset landschef för tyska Unitedprint. Under varumärket Print24 ställde de ut på Sign&Print-mässan för att få svenska tryckerier att använda dem som underleverantör. 

Udda papper allt vanligare – nu fröpåsar av tomatpapper

Plantagen lanserar sina nya fröpåsar, som är tillverkade av ”tomatpapper” och hundra procent återvinningsbara. (mer…)

Vitt som snö – nytt ultravitt bestruket papper från Arctic Paper

Arctic Paper introducerar G-Snow – ett ultravitt, högkvalitativt, bestruket och träfritt papper. Tillverkningen sker i en koldioxidneutral produktionsprocess på det svenska bruket i Grycksbo. (mer…)

Storytel ger sig in i magasin-branschen

En del av alla tidningar som går att läsa för 99 kr per månad.

Storytel tar nästa steg inom digitaliseringen av ord – köper en prenumerationstjänst för magasin och tidningar.

SDK DR Service förvärvar Ranhammar – blir en bred leverantör till landets tryckerier

Serdar Toprak och Lennart Jernfast slår samman sina verksamheter — vilket de är väldigt glada och nöjda med.

Snabbväxande distributionsföretaget SDK DR Service har förvärvat förädlingsföretaget Ranhammar. (mer…)

Sign & Print i dagarna tre

Idag startar den grafiska mässan i Stockholm och pågår i tre dagar. (mer…)

Startup: Bredbandsföretag börjar sälja trycksaker och produktmedia

Företaget berättar om sitt nya verksamhetsområde i en jobbannons – Business Manager sökes till startup-företag inom tryckt media!

Du läser bättre och snabbare på papper – ny omfattande analys

En mycket omfattande studie visar att det finns stora fördelar med att läsa på papper jämfört med sin rival – den digitala skärmen. Detta bekräftas nu av forskning på 170.000 personer.  (mer…)