Lund

GPI Flexibles söker utvecklingsingenjör

Om jobbet
Är du ingenjör och har ett intresse för förpackningsmaterial och tillverkning? Vill du tillsammans med ett engagerat innovationsteam vara med och driva utvecklingen av våra förpackningslösningar? Då har vi jobbet för dig!

Om tjänsten

Som utvecklingsingenjör kommer du i huvudsak ansvara för att driva utvecklingsprojekt av våra produkter, hela vägen från idé till färdig produkt. Du arbetar nära vår produktion, både i samband med provkörningar av nya produkter men även vid felsökning av problem som kan uppkomma. Du har kontakt med våra kunder, både självständigt och i tvärfunktionellt team samt att du är med vid tester i våra kunders packmaskiner vid behov.

Du har även kontakt med råmaterialleverantörer och utvärderar kontinuerligt nya alternativ samt arbetar nära vår kvalitetsavdelning, både vid utveckling av nya produkter och testmetoder samt i samband med felsökning av eventuella problem som uppstår.

Du har din bas i Lund, men vi arbetar nära våra kunder och leverantörer så resor är en naturlig del av jobbet med upp till 2-3 resor per månad.

Din bakrund

Du är utbildad civilingenjör, gärna inom kemi- eller bioteknik eller har motsvarande erfarenhet från att arbeta med förpackningar och förpackningsmaterial. Du har mycket goda kunskaper i engelska i både tal och skrift. Vårt affärssystem SAP och därför är erfarenhet av detta meriterande.

Du som söker

Som person är du uthållig, målinriktad och har höga ambitioner. Du ger dig inte i första hand och lyckas du inte första gången så hämtar du ny kraft och går på uppgiften igen med nya idéer och synvinklar. Genom ditt positiva tänkande samt förmåga att samarbeta och kommunicera med andra så skapar du förutsättningar för att driva vårt innovationsarbete framåt.

Att jobba på Graphic Packaging

Graphic Packaging International är ett globalt ledande förpackningsföretag med 25 000 medarbetare på 130 platser världen över. Vi hjälper våra kunder genom att skapa innovativa och hållbara förpackningslösningar för olika produkter och marknader. Vi är lika engagerade för våra kunder och medarbetare som vi är för att skydda miljön och ge tillbaka till de samhällen där vi är verksamma.

Vi vet att vår personal är vår största tillgång. Därför investerar vi i dig som medarbetare och erbjuder utvecklande karriär- och utbildningsmöjligheter. Ditt första steg mot en givande karriär i ett globalt förpackningsföretag börjar här!

Läs mer här: Länk till originalannons alternativt annonsörens sajt
Annons

Trycker fotoprodukter för en miljard – här berättar grundaren om strategier och utmaningar

”Det är ett digitalt spel som man måste vara bra på att spela”.

redaktionen@branschkoll.se
Annons

Ny tjänst ska öka återvinningen av grafiskt kampanjmaterial

redaktionen@branschkoll.se
Annons

Viva Magenta är Pantone-färgen 2023

Viva Magneta är en lite mörkare version av Magneta som ”vibrerar av entusiasm och kroppslig styrka”, med rötter från naturen har Pantone 18-1750 sitt ursprung i den röda färgfamiljen.

Årets färg är kraftfull, det är en ny animerad röd färg som badar i ren glädje och uppmuntrar till experiment och till att uttrycka sig själv. Det är en elektrisk, gränslös nyans som står ut och välkomnar alla med en rebellisk själ, skriver Pantone i ett pressmeddelande.

Pantone menar att i den här teknologiska tiden vill vi bli inspirerade av naturen och det som är riktigt”, Viva Magneta har liknade röd ton som koschenill eller karmi, den färg som framställ från en vis typ av löss.

Som vanligt släpps årets färg tillsammans med en mugg – som snabbt sålde slut. Pris: 20 dollar.
redaktionen@branschkoll.se
Annons

Allmedia i Malmö köper en HP Indigo

Malmöbaserade Allmedia väljer att ta nästa steg för sitt tryck med en press från HP Indigo. Man investerar i en HP Indigo 7800 med sex färgverk och det är Visutech som levererar och installerar den nya pressen i januari 2023.

– Investeringen i en HP Indigo är ett bevis på att Allmedia satsar på kvalitet i första hand och med den nya tryckpressen kan vi bredda vårt utbud till våra kunder, säger Jonas Rydje vd för Allmedia.

Man skriver i ett meddelande att med den nya pressen kan Allmedia erbjuda ett större, mer mångsidigt och varierat utbud av tryckmaterial, med färgade papper, plast och transparenta material. Den nya tryckpressen klarar även av att trycka på tjockt material, upp till 400 micron, utan att gå ner i hastighet. Med funktionen EPM (Enhanced Productivity Mode), där man trycker med CMY istället för CMYK, ökar man hastigheten från 120 ppm till 160 ppm. Dessutom till en lägre körkostnad.

redaktionen@branschkoll.se
Annons