Logga in

Göteborgstryckeriets kalenderförlag satsar på ny produktmedia – ska ut i Europa

17 januari, 2020 | Av: Branschkoll | Dela:

Stefan Johansson på Gullers Trading var på PSI-mässan i början av januari och visade upp sina anteckningsböcker som nu ska bli produktmedia.

Kalenderspecialisten Gullers Trading ställde ut på produktmediamässan PSI i Tyskland i början av januari.

De är mest kända för sina kalendrar men nu ger sig Gullers Trading, som ägs av Göteborgstryckeriet, in på ett nytt område och letar tillväxt i den Europeiska produktmediabranschen. Det var i år första gången man ställde ut på PSI.

Läs mer: PSIs nya slutkunds-modell är här för att stanna – ”Vi försöker inte förstöra industrin, tvärtom vi arbetar för att främja den”

I samarbete med Wallstars producerar man anteckningsböcker med platsanpassade omslag. På PSI-mässan i Düsseldorf visade man massor av exempel där olika städer i Europa var på omslagen – som tillsammans med respektive stadsdelar i staden bildar ett grafiskt mönster av ord. Hela utbudet av städer finns på Gullers webb och Wallstars säljer affischer med samma motiv i sin webbutik.

Och för att göra produktmedia av blocken erbjuder man varumärkesägare att sätta sin logga mitt i designen. Porsche lyftes fram som ett exempel tillsammans med staden Stuttgart.

Anteckningsböckerna görs til produktmedia genom att företag kan lägga in sitt varumärke i designen på omslaget.

Wallstars står för designen och Göteborgstryckeriet för den grafiska produktionen.

Stefan Johansson från Gullers var på plats i montern och visade upp både de nya anteckningsböckerna och kalendrarna som man har sedan tidigare.

Sappi lanserar ny serviceplattform för Sverige och Danmark – leverar huspapper inom 48 timmar i Sverige

Papperstillverkaren Sappi har byggt upp en ny infrastruktur i Sverige och Danmark som gör att man ska kunna leverera arkpapper till tryckerier i de två länderna inom 48 timmar.

Framgång och framtidstro för nytänkande tryckeri i Norge

Truls Bonnegolt  och Jørgen Lysnes på UTG lyfter hantlar i gymmet som finns i den nybyggda produktionsanläggningen i Larvik.

UTD Reklameprodusenten i Larvik är ett snabbt växande tryckeri i Norge, som genom gedigen omvärldsbevakning och pris-transparens på kort tid gjort sig ett namn i branschen.

PEFC skärper sin märkning

PEFC inför nya standarder för spårbarhet och

Flera nordiska organisationer tar bort påståenden som är skadliga för grafisk bransch

Före- och efterbild av Stockholms Stads kommunikation kring e-faktura.

Two Sides Anti-Greenwash kampanj har under 2019 fått 131 organisationer världen över att ta bort sina vilseledande påståenden om papprets miljöpåverkan, varav 30 är nordiska organisationer. (mer…)

Arctic med nytt is-vitt papper

Efter White, Highwhite och Ivory kommer nu Ice i Arctic Papers serie Arctic Volume. (mer…)

Snabbväxande online-tryckeri och Landa kommer till Print Next den 7 maj

Koen Vlieghe från Landa och Wouter Haan som driver ett snabbväxande onlinetryckeri delar med sig av sin kunskap på Print Next den 7 maj.

Grafkom arrangerar den 7 maj nätverksträffen Print Next tillsammans med Grafiska Företagen och Nopa. Nu börjar talarna presenteras och på listan finns företag som Landa och Simian. (mer…)

Alsander och Stålhäll ska leda Brandfactory efter rekonstruktionen

Brandfactory har avslutat sin rekonstruktion och Martin Alsander tar över som koncernchef.

Addbrands trycksaker finns nu hos Unitedprofile – enkelt tillgängliga hos anslutna återförsäljare

Johannes Råsbrant, marknadschef på Addbrand och Mange Lindblad, vd på Unitedprofile.

Den senaste leverantören att ansluta sig till Unitedprofile är trycksaksproducenten Addbrand – som blir den första leverantören hos Unitedprofile vars huvudfokus ligger på just trycksaker. (mer…)

Så påverkar Coronaviruset branschen

Coronavirus är egentligen en grupp av olika virus, det senast upptäckta viruset heter Novel coronavirus 2019 (2019-nCoV). Namnet kommer från latinets ord för krona ”Corona” eftersom viruset påminner om just en krona. (Bild virus: WHO)

I skrivande stund är över 60.000 bekräftat smittade av Coronaviruset och över 1.300 av dessa har lett till dödsfall. Viruset har dominerat mediebevakningen världen över de senaste veckorna, allmänheten är orolig och många drar sig för att resa till framförallt Kina, men även Asien generellt. Men hur påverkar viruset vår bransch?