Göteborgstryckeriet Box & Display ska ut i Europa med ökad kapacitet

Prisbelönta förpackningen för franska whiskytillverkaren Maison Benjamin Kuentz är tillverkad av Göteborgstryckeriet Box & Display. Nu ställer man ut på mässan Luxepack i Monaco.
Prisbelönta förpackningen för franska whiskytillverkaren Maison Benjamin Kuentz är tillverkad av Göteborgstryckeriet Box & Display. Nu ställer man ut på mässan Luxepack i Monaco. Böteborgstryckeriet / Luxepack

För drygt 2,5 år sedan installerade Göteborgstryckeriet Box & Display en komplett produktionslinje för Rigid Boxes.

Nu har man utökat kapaciteten men ytterligare en produktionslina från leverantören Kolbus – installationen gjordes strax innan sommaren.

– Mottagandet på marknaden har varit mycket positivt och vi har rönt stor framgång framför allt med konceptet Premium Eco Box, säger Maria Iversén på Göteborgstryckeriet i en kommentar.

Ut i Europa

Redan när man gjorde den första investeringen i förpackningsproduktion var målet att bli en mer internationell leverantör. Ett steg i detta är att man senare i september för första gången ställer ut på förpackningsmässan Luxepack i Monaco.

– Vi får allt fler förfrågningar och uppdrag från internationella kunder så det känns som ett naturligt steg att visa oss på mässan, säger Maria Iversén, marknadschef.

Enligt Maria Iversén ökar kraven på miljövänliga förpackningar och förpackningsmaterial och på det området har Göteborgstryckeriet Box & Display mycket att bidra med.

– Vi har bland annat startat upp produktionen av 140.000 ”Premium Eco Boxar” för ett stort europeiskt kosmetikföretag som lanserar en ny produktserie.

Man jobbar med både stora och små volymer och spännvidden är stor. Vissa jobb är på 1.000 boxar men man har också ett stort uppdrag där upplagan ligger på 2,2 miljoner boxar per år.

Prisbelönta förpackningar

– Våra förpackningar håller väldigt hög standard och talar sitt tydliga språk. Exempelvis vann en av våra kunder, den franska whiskytillverkaren Maison Benjamin Kuentz, dubbla guldmedaljer i kategorin design för sin förpackning i San Francisco World Spirits Design Competition i somras.

Gynnsamma trender i samhället

– Pandemin har påverkat oss positivt. Vi har fått en rad nya förfrågningar från kunder som tänkt om och inte vill eller kan producera i Asien. Det i kombination med ökade hållbarhetskrav gör att det är attraktivt att producera i Europa.

HP ökar farten på nya storformatarna

HP kommer med nya storformatsskrivare. Det är modellerna Designjet och Pagewide som nu uppgraderas.

redaktionen@branschkoll.se

Mimaki lanserar nya skrivare för print direkt på objekt

redaktionen@branschkoll.se

Startup bygger sin första förpackningsfabrik

redaktionen@branschkoll.se

Investmentbolag går in i plastlåde-branschen

redaktionen@branschkoll.se