Stockholm eller Västervik

GLACIAL söker Brand partnership & Key account manager

GLACIAL grundades 2018. Trots pandemi och en värld i förändring har vi under kort tid etablerat ett välkänt varumärke på den nordiska marknaden. I takt med att bolaget växer har många förfrågningar på collabs kommit till oss. I slutet av 2021 öppnade vi upp för dessa samarbeten, dels med ett fåtal utvalda återförsäljare inom profilbranschen i Sverige, men även direkt med stora globala brands, där Coca-Cola kan nämnas som ett av de mest prestigefyllda.

För att stärka upp vår närvaro hos kund söker vi nu en Brand partnership & Key account manager.

Backdrop 3x25m

Du kommer arbeta tätt med utvalda ÅF inom profilsegmentet. Du kommer också lägga stor vikt på ett mindre antal stora key accounts B2B, där vi ser enorm potential att komma in som en naturlig del av kundens infrastruktur. (likt vi gjort hos Coca-Cola) Utöver detta kommer du ansvara för olika retailkedjor.

Du kommer arbeta tätt ihop med vår Creative designer där vi ser en tydlig nyckel till vår framgång. Vi ser att du har viljan att se hela företags bästa då du kommer att kunna påverka vår produktutveckling och vårt marknadsteam.

Vi tror att du bor i närheten av våra kontor i Stockholm eller Västervik, men det är inget krav. Att arbeta digitalt är en självklarhet idag, men i den här rollen kommer många affärer att ske ute hos kund. Därför är viljan och möjligheten till att vara ute och resa ett krav.

Din erfarenhet och ett redan befintligt kontaktnät inom vårt kundsegment kommer underlätta uppstarten i din nya roll hos oss.

Än så länge är vi starkast i Sverige men tillväxt i både Norge och Danmark är fokus framåt i denna tjänst.

GLACIAL startades 2018 av Jonas och Pär. När bolaget fick in kapitalstarka ägare mot slutet av 2019 påbörjades resan ordentligt. Då pandemin slog hårt mot den fysiska retailaffären har försäljningen online varit merparten fram till slutet 2021. Omsättning rullande 12 mån under pandemin var ca 20m sek, och en dubblering inom 2 år är att räkna med då tillväxten nu ökar. Vår resa har precis börjat. Ska du me ́?

Ansökan och ev frågor skickar du till CEO Pär Philipson – tillträde snarast.

par@glacialbottle.com

076 1884800

Läs mer här: Länk till originalannons alternativt annonsörens sajt

Halva Brandfactory i konkurs

Brandfactory ansöker om konkurs för affärsområdet Printhouse – affärsområdena Signs & Graphics Sverige och Norge samt Logistics påverkas inte, skriver företaget i ett pressmeddelande.

– Vi måste välja att fokusera på de delar av verksamheten som visar lönsamhet, säger Jakob Söderbaum, vd Brandfactory.

Kvarvarande verksamhet innefattar 97 tjänster och i verksamheten som omfattas av konkurs finns 102 tjänster.

Även Brandfactory Holding går i konkurs. Brandfactory Signs & Graphics i Sverige och Norge är lönsamma och drivs vidare i befintlig form, det gör också Brandfactory Logistics. Ägandet av koncernen kommer tillfälligt att förvaltas av konkursförvaltaren och förhoppningen är att delar eller hela verksamheten ska förvärvas, skriver man.

”BrandFactory Printhouse AB har försökt att parera nedgången genom besparingsprojekt som har givit effekt, men samtidigt har marknaden fallit snabbare än förväntat. Nuvarande ägare har under de senaste åren investerat betydande belopp i verksamheten. Styrelsen kan nu konstatera att någon vändning inte är i sikte och att pågående kostnadsbesparingsprojekt inte kommer att ta bolaget till lönsamhet. Därför har bolaget fattat beslut om att affärsområdet Printhouse, som utgörs av tidigare förvärvade INEKO, ansöker om konkurs.”

redaktionen@branschkoll.se

Avyttring av liten tryckeriverksamhet

Auktion av utrustning.

redaktionen@branschkoll.se

Svårt för konsumenter att avslöja greenwashing

CO2 greenwash SK

”17 procent tror att en vara som är klimatneutral har producerats utan klimatutsläpp, vilket är både falskt och omöjligt.”

redaktionen@branschkoll.se

En viktig seger för det tryckta mediet

DK minister

✔️Miljöpåverkan är liten i förhållande till nyttan som trycksakerna skapar ✔️Bidrar till sammanhållning och gemenskap i samhället ✔️Särskilt viktigt för mindre företag ✔️Klimatpåverkan minimal

redaktionen@branschkoll.se