Geveo lanserar uppdaterad Web-2-Print lösning

Pressmeddelande från Geveo 2012-01-25

Geveo har arbetat intensivt med att utveckla nästa version av Web-to-Print verktyget Controlprint. Arbetet startade denna gång med ett vitt papper och produkten har byggts om från grunden, allt för att optimera och förbättra verktyget. Den största förändringen är användargränssnittet. Systemet bygger mer på ”steg-för-steg” metodik snarare än allt på en gång.

Controlprint 3 består av redigeringsbara trycksaksmallar med bild och textfält som i förväg är formaterade med rätt font, färg, storlek och radavstånd. Det finns även en bildbank där man enkelt laddar upp företagets logotyper och bilder som sedan positioneras rätt i dokumentet. Du behöver inte beskära eller CMYK-konvertera dina bilder, detta sköter systemet automatiskt.

Företag och organisationer kan själva skapa färdiga trycksaksmallar
En av de stora nyheterna i Controlprint 3 är användargränssnittet för mallhantering. Det är nu öppet för systemets användare med behörighet till designverktygen att från webbläsaren skapa egna trycksaksmallar med exakt precision, och distribuera dessa till de användare och grupper som skall ha tillgång till dessa. Hantering av utfall och skärmärken och automatisk konvertering av DPI öppnar direkt upp för att få ut olika versioner av en och samma trycksak mot t ex tryck, print eller digital distribution.
Du som använder speciella typsnitt kan installera dessa enkelt i systemet genom webbläsaren.

Controlprint 3 hanterar alla olika typer av format; allt från visitkort till A3, väggafficher, roll-ups eller annonser. Som användare jobbar man via valfri webbläsare direkt i dokumentet. Förhandsgranska, skriva ut, skicka direkt till tryckeri eller skicka för granskning till ansvarig på företaget är funktioner som finns direkt i användargränssnittet.

Tag kontrollen över dina trycksaker
Du kan med olika behörigheter styra över vilka som får göra vad. Detta för att ytterligare säkerställa kvalitet och effektivitet. Ett företag eller organisation kan då få kontroll över det material som producerats.

Web to Print konceptet bygger en bro mellan beställaren och den färdiga produkten. Samtidigt säkerställs kvalitén på slutprodukten. Enkelt, snabbt och smidigt för alla inblandade.

”Om man som företag eller organisation lagt ner stora summor på att ta fram en grafisk manual och framställa en bra grafisk profil, är det en klok idé att gå hela vägen och säkerställa att alla enkelt kan använda den i hela i företaget.”  säger Jens Eriksberger, produktutvecklingschef på Geveo.

 

Webbinarium: Största utställaren på Drupa – och andra saker att ha koll på inför årets stora mässa

drupa16 jv9230 1800
Ämnen i artikeln: Drupa

I fredags hade nätverket Grafkom ett webbinarium inför Drupa. Här kan du se det.

Om du vill få lite bättre koll på vad som händer på kommande Drupa så kan nu nu se en genomgång som Morten Reitoft från Inkish gjorde för Grafkoms medlemmar i förra veckan.

Se seminariet nedan – men först en lista som sammanfattar en del av det som sägs:

  • Morten ger en övergripande bild av mässan, vilka blir de stora utställarna och vilka kommer inte att ställa ut alls.
  • Även om allt fler leverantörer som ställer ut inte anpassar sina lanseringar lika mycket efter mässan längre så kommer det att vara en hel del stora nyheter som visas upp.
  • 30 procent av alla utställare är kinesiska bolag – vad detta betyder berättar Morten en del om.
  • Allt fler utställare visar upp kompletta produktionsflöden – snarare än fristående maskiner
  • Räkna med massor av robotar
  • Nyheter inom inkjet – bland annat kommer nya affärsmodeller kring färg
  • I vilka hallar finns de små och intressanta start-up-bolagen?
  • … och vem är största utställaren?

Se hela seminariet här:

Ämnen i artikeln: Drupa
redaktionen@branschkoll.se
Annons

Textiltryckeri försatt i konkurs

Görs på egen begäran.

redaktionen@branschkoll.se
Annons

Så mycket fakturerar profilföretagen kommuner och regioner

Kommuner och regioner 1800

Branschkoll har granskat fakturerade belopp till kommuner från drygt 200 profilåterförsäljare. Här är de som säljer mest till kommuner och regioner – och de som är mest beroende av denna försäljning.

redaktionen@branschkoll.se
Annons

Nu står det klart – SBPR ska läggas ned

sbpr1
Ämnen i artikeln: SBPR

Nyligen höll SBPR ett möte där man beslutade sig för att branschföreningen ska läggas ned.

I ett uttalande till Branschkoll säger styrelsemedlem Cecilia Dellham på Exakt att:

Efter noggranna överväganden har vi kommit fram till beslutet att avveckla SBPR och arbeta med processen med att få över medlemmarna till PWA. På så sätt får vi en samlad förening som står stark och driver våra viktiga frågor vidare för hela branschen. Vi hoppas det arbetet ska vara klart till sommaren.

Nuvarande styrelse har valts om och ska arbeta med avvecklingen

Hon berättar också att SBPRs nuvarande styrelse valdes om i sin helhet och att de kommer arbeta med att avveckla föreningen.

– Vi är tacksamma för alla som har bidragit och deltagit i föreningens arbete genom åren och hoppas att en ny konstellation i PWA ska fortsätta det arbetet för att driva branschen framåt, säger Dellham avslutningsvis.

Ämnen i artikeln: SBPR
redaktionen@branschkoll.se
Annons

Unitedprofiles nya vd kommer från Ahlsell

alex goot
Ämnen i artikeln: Unitedprofile

Johan Goot med gedigen erfarenhet från workwear-sfären tar över vdposten på Unitedprofile.

Ämnen i artikeln: Unitedprofile
redaktionen@branschkoll.se
Annons

NWG-varumärke i samarbete med skidort

redaktionen@branschkoll.se
Annons

Merchandise som kategori i Svenska Designpriset – bidragsluckan är öppen

jens design

Svenska Designpriset kör en merchandise-kategori även i år, där designtävlingen firar 20års jubileum. Anmälningsperioden är nu öppen mellan den 19 februari och 14 juni, därefter utses vinnaren av en kompetent jury.

Förra året vann Redgert Comms och Påhlsons Daylight var dubbelnominerade! Vem som vinner i år återstår att se, men det är ett ypperligt tillfälle för branschen att höja merchandise status ytterligare och visa up häftiga projekt.

Läs mer om tävlingen och lämna ditt bidrag på www.designpriset.se.

LÄS OCKSÅ: Vinnarna av Svenska Designpriset i merchandise med mera

redaktionen@branschkoll.se
Annons

PF Concept lanserar nytt varumärke för teknikprodukter

redaktionen@branschkoll.se
Annons

Olympus ISO-certifierade

redaktionen@branschkoll.se
Annons

Rosendahl Design Group får B Corp-certifiering

Det danska designhuset Rosendahl Design Group har nyligen uppnått B Corp-certifiering och därmed förbinder sig företaget till flera förpliktelser gällande transparens, ansvarstagande samt social och miljömässig prestation.

Certifieringen utfärdas av B Lab, en icke-vinstdrivande organisationen som vill främja mer hållbart företagande genom att sätta standarder och skapa en gemenskap av företag som adresserar dessa samhällsutmaningar.

– Vi vill gärna vara en inspiration för andra och se vår insats skapa ringar på vattnet, säger Henrik Rosendahl, ägare och vd för Rosendahl Design Group, i ett pressmeddelande.

redaktionen@branschkoll.se
Annons