Fyra toppnamn lämnar Karamello och startar eget

Lina Holgersson Co-founder/e-commerce  och Daniel Drott Co-founder/Sales på den nystartade godisleverantören Goody.
Lina Holgersson Co-founder/e-commerce och Daniel Drott Co-founder/Sales på den nystartade godisleverantören Goody.

Senaste veckorna har det kommit små ledtrådar runt om på sociala medier från företaget Goody Sweden AB (Marknadsnamn Goody).

Bolaget är registrerat i mars i år men det är först nu under slutet av augusti/början av september som man börjat göra väsen av sig. Det finns en webbplats men där finns inte mycket information ännu. Mer än att man kallar sig själv ”The tasteful supplier” och att ”vår resa startar inom kort”.

I dagsläget utgörs företaget av (åtminstone) fyra medarbetare som samtliga kommer från tunga roller på Karamello, det är följande fyra personer:

  • Mikael Huljebrant – listad som vd och medgrundare på Goody (tidigare vd och delägare på Karamello där han jobbat i 30 år).
  • Daniel Drott – listad som medgrundare och ”sales” på Goody. (tidigare försäljningschef för B2B på Karamello)
  • Lina Holgersson – listad som medgrundare och e-handelsansvarig på Goody (tidigare B2C-ansvarig på Karamello)
  • Mats Lindvall – listad som medgrundare och driftchef på Goody (tidigare Lager och produktionsansvarig på Karamello).

Branschkoll har pratat med Daniel Drott, som alltså är en av Goodys medgrundare, han säger att idén till företaget kom från att Karamellos tidigare vd och delägare, Mikael Huljebrant, ville göra något nytt som låg i tiden och valde då att lämna Karamello för att tillsammans med bland annat webb- och designbyrån Grebban starta något modernt och utmanande.

På den här resan fickHuljebrant ytterligare två personer med sig som han tidigare arbetet med på Karamello (Mats Lindvall och Lina Holgersson). I Daniel Drotts fall så lämnade han profilbranschen i juni men när samtalet frånHuljebrant kom i augusti med en färdig pitch om Goody-satsningen så kunde han inte motstå att hoppa på tåget.

Jag ser en enorm potential i branschen utan att direkt konkurrera med nuvarande aktörer utan att tvärtom, komplettera branschen med ett nytänkande på många plan, säger Drott till Branschkoll.

Webb- och designbyrå bland investerarna

En av Goodys investerare från start är alltså Grebban, en större webb- och designbyrå som jobbar med flera starka varumärken. Och samarbetet med webbyrån märks i att Goody redan från start har en väldigt planerad och proffsig digital kommunikation.

– Vår vision och drivkraft är att bli nordens främsta leverantör av profilerat godis. Vårt team består av branschmänniskor med en gedigen erfarenhet av att driva B2B, samt handplockade kompetenser inom e-commerce. Vi har mångårig erfarenhet av att arbeta effektivt tillsammans med återförsäljare och företag. Goodys stabila ekonomiska plattform består av flera investerare med starka nätverk. Branscherfarenhet och kapital, i kombination med nya perspektiv och teknisk expertis, det är ett vinnande koncept som kommer att revolutionera branschen på flera sätt, säger Daniel Drott Co-founder/Sales och Lina Holgersson Co-founder/e-commerce på Goody, till Branschkoll.

Men det är inte bara digital kommunikation från bolagets sida inför den viktiga julförsäljningen har man nu fokuserat först och främst på att ta fram de ”viktigastejulprodukterna”, och de presenteras med en katalog. Därefter kommer man bygga på sortimentet allt eftersom med både säsongs- och reklamgodis.

– Till det första släppet har vi gjort en katalog, vår webbplats beräknas vara klar i mitten av oktober, berättar Daniel Drott för Branschkoll.

Baserade i Linköping

Goody har sin bas i Tornby i Linköping, där har man lager, kontor och produktion i samma lokaler och från och med årskiftet kommer man flytta in i helt nyrenoverade lokaler anpassade efter verksamheten.

– Vi är den digitala erans inspirerande och moderna leverantör av profilerat godis. Vi vill förändra konfektyrbranschen genom att förbättra, förenkla, effektivisera och skapa hållbarhet på riktigt. Efterfrågan av inspirerande, snygga och hållbara produkter har ökat. Vi fokuserar på enkla och hållbara processer vilket ger oss förutsättningar att utföra vårt arbete på rätt sätt. Vi väljer varor och förpackningar med omsorg, och det ska vara roligt, enkelt och lönsamt att sälja Goodys produkter, avslutar Daniel Drott.

Häromveckan lade man upp följande inlägg på Facebook där man presenterar teamet bakom Goody, ett bra exempel på Goodys tonalitet i kommunikationen.

Goodys logotyp och en hand svävande över godiskålen.
Annons

Trycker fotoprodukter för en miljard – här berättar grundaren om strategier och utmaningar

”Det är ett digitalt spel som man måste vara bra på att spela”.

redaktionen@branschkoll.se
Annons

Ny tjänst ska öka återvinningen av grafiskt kampanjmaterial

redaktionen@branschkoll.se
Annons

Viva Magenta är Pantone-färgen 2023

Viva Magneta är en lite mörkare version av Magneta som ”vibrerar av entusiasm och kroppslig styrka”, med rötter från naturen har Pantone 18-1750 sitt ursprung i den röda färgfamiljen.

Årets färg är kraftfull, det är en ny animerad röd färg som badar i ren glädje och uppmuntrar till experiment och till att uttrycka sig själv. Det är en elektrisk, gränslös nyans som står ut och välkomnar alla med en rebellisk själ, skriver Pantone i ett pressmeddelande.

Pantone menar att i den här teknologiska tiden vill vi bli inspirerade av naturen och det som är riktigt”, Viva Magneta har liknade röd ton som koschenill eller karmi, den färg som framställ från en vis typ av löss.

Som vanligt släpps årets färg tillsammans med en mugg – som snabbt sålde slut. Pris: 20 dollar.
redaktionen@branschkoll.se
Annons

Allmedia i Malmö köper en HP Indigo

Malmöbaserade Allmedia väljer att ta nästa steg för sitt tryck med en press från HP Indigo. Man investerar i en HP Indigo 7800 med sex färgverk och det är Visutech som levererar och installerar den nya pressen i januari 2023.

– Investeringen i en HP Indigo är ett bevis på att Allmedia satsar på kvalitet i första hand och med den nya tryckpressen kan vi bredda vårt utbud till våra kunder, säger Jonas Rydje vd för Allmedia.

Man skriver i ett meddelande att med den nya pressen kan Allmedia erbjuda ett större, mer mångsidigt och varierat utbud av tryckmaterial, med färgade papper, plast och transparenta material. Den nya tryckpressen klarar även av att trycka på tjockt material, upp till 400 micron, utan att gå ner i hastighet. Med funktionen EPM (Enhanced Productivity Mode), där man trycker med CMY istället för CMYK, ökar man hastigheten från 120 ppm till 160 ppm. Dessutom till en lägre körkostnad.

redaktionen@branschkoll.se
Annons

Ny EU-lag skärper miljökraven på trycksaker som importeras

En politiskt överenskommelse som kan stärka den grafiska branschens rykte i Europa och synen på tryckta produkter.

redaktionen@branschkoll.se
Annons

Umpac investerar i offsetpress

Förpackningsföretaget Umpac i Umeå invester i en ny tryckpress.

Det är en Komori i format 720 x 1030 cm med vattenlackverk. Det finns möjlighet att köra UV men den funktionen har man valt att inte aktivera. I ett inlägg på Linkedin berättar man om nyheten.

– För oss är pressen ny, men den kommer senast från Göteborgstryckeriet, berättar vd Torvald Östensson för Branschkoll.

Att inte aktivera UV-enheten är av miljöskäl.

– Jo, det är av miljöskäl. Umpac lade om sin strategi 2015 och har sedan dess jobbat målmedvetet med att bidra till mindre miljöpåverkan i vår produktion, detta har också bidragit till vår tillväxt.

Det har gått bra för Umpac senaste åren och Torvald Östensson berättar mer om behov av investeringar.

– Vi har fördubblat vår omsättning under de senaste fyra åren och detta gör att vi nu behöver investera i en snabbare och effektivare produktion. Och vi kommer att investera ytterligare ett par miljoner under 2023 för att kunna nå vårt mål om en omsättning på 40 miljoner under året. 2021 var omsättningen 28 miljoner.

Tillväxt är en kombination av nya kontrakt och ökning från befintliga kunder.

– Vi levererar idag exempelvis förutom förpackningar även bipacksedlar, etiketter och wellprodukter. Sedan lagerhåller vi även produkter till våra kunder. Framtiden ser vi an med tillförsikt, avslutar Torvald.

redaktionen@branschkoll.se
Annons

Nöjd i nytt samarbete – algoritmer ska minska luften i förpackningarna

redaktionen@branschkoll.se
Annons

Flera förpackningsbolag i topp bland arbetsplatsolyckor – får också hållbarhetsutmärkelse

Fyra av de tio mest olycksdrabbade företagen i Sverige finns i förpacknings-, pappers, och skogsindustrin.

redaktionen@branschkoll.se
Annons

Nu tillverkas skruvkorkar av trä i Säffle

redaktionen@branschkoll.se
Annons

Evolabel tillsätter ny försäljningschef

Magnus Sidling

Ska leda och forma den globala försäljningen.

Mölndalsföretaget Evolabel, som sysslar med förpackningsteknologi, har värvat en ny Head Of Sales.

Det är Magnus Sidling som tillträder tjänsten och Magnus kommer senast från en position som Sales Manager på Micvac. Vi kontaktade Magnus så han får berätta mer.

Kommer du att fokusera på någon speciell marknad, geografiskt och/eller branschmässigt? 

– Jag kommer ha globalt helhetsfokus. Ingen speciell marknad. Företaget levererar system till samtliga kontinenter idag. Evolabels system syns ofta i livsmedelsindustrin samtidigt som e-handel och logistik växer starkt.

Kommer du att fungera som coach till de nuvarande säljteamen?

– Ja, både som coach samt att jobba med att skapa en strategi för hur vi tillsammans med våra partners hjälper befintliga kunder att växa med oss. Jag ser väldigt mycket fram emot att vara med och leda och forma den globala försäljningen. Vi ser en fortsatt global utveckling för Evolabel inom ”Print and Apply” de kommande åren.

Vad i ditt tidigare arbetsliv tar du med dig som är ett tillskott till företagets tidigare resurser och som bidrar till att öka försäljningen?

– Erfarenheten av snabbt växande internationell försäljning samt säljstyrning.

redaktionen@branschkoll.se
Annons
[esi bk-get-single-ad group_id="2165" cache="public" ttl="0"] [esi bk-get-single-ad group_id="2167" cache="public" ttl="0"]