Fyra toppnamn lämnar Karamello och startar eget

Lina Holgersson Co-founder/e-commerce  och Daniel Drott Co-founder/Sales på den nystartade godisleverantören Goody.
Lina Holgersson Co-founder/e-commerce och Daniel Drott Co-founder/Sales på den nystartade godisleverantören Goody.

Senaste veckorna har det kommit små ledtrådar runt om på sociala medier från företaget Goody Sweden AB (Marknadsnamn Goody).

Bolaget är registrerat i mars i år men det är först nu under slutet av augusti/början av september som man börjat göra väsen av sig. Det finns en webbplats men där finns inte mycket information ännu. Mer än att man kallar sig själv ”The tasteful supplier” och att ”vår resa startar inom kort”.

I dagsläget utgörs företaget av (åtminstone) fyra medarbetare som samtliga kommer från tunga roller på Karamello, det är följande fyra personer:

  • Mikael Huljebrant – listad som vd och medgrundare på Goody (tidigare vd och delägare på Karamello där han jobbat i 30 år).
  • Daniel Drott – listad som medgrundare och ”sales” på Goody. (tidigare försäljningschef för B2B på Karamello)
  • Lina Holgersson – listad som medgrundare och e-handelsansvarig på Goody (tidigare B2C-ansvarig på Karamello)
  • Mats Lindvall – listad som medgrundare och driftchef på Goody (tidigare Lager och produktionsansvarig på Karamello).

Branschkoll har pratat med Daniel Drott, som alltså är en av Goodys medgrundare, han säger att idén till företaget kom från att Karamellos tidigare vd och delägare, Mikael Huljebrant, ville göra något nytt som låg i tiden och valde då att lämna Karamello för att tillsammans med bland annat webb- och designbyrån Grebban starta något modernt och utmanande.

På den här resan fick Huljebrant ytterligare två personer med sig som han tidigare arbetet med på Karamello (Mats Lindvall och Lina Holgersson). I Daniel Drotts fall så lämnade han profilbranschen i juni men när samtalet från Huljebrant kom i augusti med en färdig pitch om Goody-satsningen så kunde han inte motstå att hoppa på tåget.

Jag ser en enorm potential i branschen utan att direkt konkurrera med nuvarande aktörer utan att tvärtom, komplettera branschen med ett nytänkande på många plan, säger Drott till Branschkoll.

Webb- och designbyrå bland investerarna

En av Goodys investerare från start är alltså Grebban, en större webb- och designbyrå som jobbar med flera starka varumärken. Och samarbetet med webbyrån märks i att Goody redan från start har en väldigt planerad och proffsig digital kommunikation.

– Vår vision och drivkraft är att bli nordens främsta leverantör av profilerat godis. Vårt team består av branschmänniskor med en gedigen erfarenhet av att driva B2B, samt handplockade kompetenser inom e-commerce. Vi har mångårig erfarenhet av att arbeta effektivt tillsammans med återförsäljare och företag. Goodys stabila ekonomiska plattform består av flera investerare med starka nätverk. Branscherfarenhet och kapital, i kombination med nya perspektiv och teknisk expertis, det är ett vinnande koncept som kommer att revolutionera branschen på flera sätt, säger Daniel Drott Co-founder/Sales och Lina Holgersson Co-founder/e-commerce på Goody, till Branschkoll.

Men det är inte bara digital kommunikation från bolagets sida inför den viktiga julförsäljningen har man nu fokuserat först och främst på att ta fram de ”viktigaste julprodukterna”, och de presenteras med en katalog. Därefter kommer man bygga på sortimentet allt eftersom med både säsongs- och reklamgodis.

– Till det första släppet har vi gjort en katalog, vår webbplats beräknas vara klar i mitten av oktober, berättar Daniel Drott för Branschkoll.

Baserade i Linköping

Goody har sin bas i Tornby i Linköping, där har man lager, kontor och produktion i samma lokaler och från och med årskiftet kommer man flytta in i helt nyrenoverade lokaler anpassade efter verksamheten.

– Vi är den digitala erans inspirerande och moderna leverantör av profilerat godis. Vi vill förändra konfektyrbranschen genom att förbättra, förenkla, effektivisera och skapa hållbarhet på riktigt. Efterfrågan av inspirerande, snygga och hållbara produkter har ökat. Vi fokuserar på enkla och hållbara processer vilket ger oss förutsättningar att utföra vårt arbete på rätt sätt. Vi väljer varor och förpackningar med omsorg, och det ska vara roligt, enkelt och lönsamt att sälja Goodys produkter, avslutar Daniel Drott.

Häromveckan lade man upp följande inlägg på Facebook där man presenterar teamet bakom Goody, ett bra exempel på Goodys tonalitet i kommunikationen.

goody hand
Goodys logotyp och en hand svävande över godiskålen.

Halva Brandfactory i konkurs

Brandfactory ansöker om konkurs för affärsområdet Printhouse – affärsområdena Signs & Graphics Sverige och Norge samt Logistics påverkas inte, skriver företaget i ett pressmeddelande.

– Vi måste välja att fokusera på de delar av verksamheten som visar lönsamhet, säger Jakob Söderbaum, vd Brandfactory.

Kvarvarande verksamhet innefattar 97 tjänster och i verksamheten som omfattas av konkurs finns 102 tjänster.

Även Brandfactory Holding går i konkurs. Brandfactory Signs & Graphics i Sverige och Norge är lönsamma och drivs vidare i befintlig form, det gör också Brandfactory Logistics. Ägandet av koncernen kommer tillfälligt att förvaltas av konkursförvaltaren och förhoppningen är att delar eller hela verksamheten ska förvärvas, skriver man.

”BrandFactory Printhouse AB har försökt att parera nedgången genom besparingsprojekt som har givit effekt, men samtidigt har marknaden fallit snabbare än förväntat. Nuvarande ägare har under de senaste åren investerat betydande belopp i verksamheten. Styrelsen kan nu konstatera att någon vändning inte är i sikte och att pågående kostnadsbesparingsprojekt inte kommer att ta bolaget till lönsamhet. Därför har bolaget fattat beslut om att affärsområdet Printhouse, som utgörs av tidigare förvärvade INEKO, ansöker om konkurs.”

redaktionen@branschkoll.se

Avyttring av liten tryckeriverksamhet

Auktion av utrustning.

redaktionen@branschkoll.se

Svårt för konsumenter att avslöja greenwashing

CO2 greenwash SK

”17 procent tror att en vara som är klimatneutral har producerats utan klimatutsläpp, vilket är både falskt och omöjligt.”

redaktionen@branschkoll.se

En viktig seger för det tryckta mediet

DK minister

✔️Miljöpåverkan är liten i förhållande till nyttan som trycksakerna skapar ✔️Bidrar till sammanhållning och gemenskap i samhället ✔️Särskilt viktigt för mindre företag ✔️Klimatpåverkan minimal

redaktionen@branschkoll.se

Nu höjer de priserna på finpapper

För att möta den pågående kostnadsinflationen.

redaktionen@branschkoll.se

De har bäst lönsamhet bland branschens profilåterförsäljare (small cap)

SMALL CAP PROMOTION

Vi har djupdykt i vår ekonomi-databas och plockat fram de tio återförsäljare som 2022 hade bäst marginal i sitt omsättningspann.

redaktionen@branschkoll.se

PF skrotar katalogen ”efter noggrant övervägande”

katalog

Profilleverantören hänvisar till miljön och effektiviteten.

redaktionen@branschkoll.se

Välkänd svensk företagsledare ska leda banbrytande internationellt textiltech-bolag

frisk och kollega

Patrik Frisk var under ett par år vd för Under Armour en av världens största klädleverantörer, nu har han ett nytt spännande uppdrag.

redaktionen@branschkoll.se

NS System investerar i ny textilprinter – ”vi trycker direkt på tyget”

Pressemeddelelse Teknologi muliggor print direkte på tekstil Niels Rask
Ämnen i artikeln: NS System

Investering som medför flera nya möjligheter.

Ämnen i artikeln: NS System
redaktionen@branschkoll.se

De vill ta sina grafiska kunskaper från TV-rutan och sälja digitala visitkort

radmedmobil

Duktiga på teknik och grafik – nu söker de samarbeten i profilbranschen.

redaktionen@branschkoll.se