Logga in

Framtidens trycksaker köps via API – här lär du dig hur det fungerar

24 oktober, 2018 | Av: Branschkoll | Dela:

Cloudprinters API kopplar ihop trycksaksköpare och tryckerier.

Cloudprinter är ett API för att beställa, hantera och leverera trycksaker. I det tillhörande nätverket har man redan över 100 anslutna tryckerier och man växer hela tiden. Det är en mycket spännande utveckling – som kommer skapa stora möjligheter för branschen.

Den 13 november kommer Martijn Eier, är en av grundarna till Cloudprinter, till Workflow Summit i Stockholm och berättar om hur tryckerier kraftigt kan effektivisera sin produktion, utvidga sitt erbjudande och öppna upp för att ta emot beställningar på ett helt nytt sätt.

Att koppla ihop olika verktyg och system – både de egna och trycksaksköparnas – med hjälp av APIer kommer att vara en viktig framgångsfaktor kommande åren – på Workflow Summit har du chans att lära dig det senaste om detta.

På Workflow Summit berättar Martijn om tankarna bakom Cloudprinter och hur han tror att tryckeribranschen – och kundernas beteende – kommer att förändras och hur tryckerier kan dra nytta av Cloudprinter. Både för att få nya kunder och för att hantera sina befintliga mycket mer effektivt.

Läs mer om Cloudprinter på cloudprinter.com och om Grafkoms Workflow Summit den 13 november på grafkom.se/workflowsummit.

Största tryckeriupphandlingen avgjord i domstol

Förvaltningsrätten i Stockholm (Bild: wikimedia.org)

Trycksaker för i runda slängar 150 miljoner kronor årligen står på spel och nu har domstol avgjort utgången. Men domarna kan överklagas.

Fespa flyttas fram igen – tajt grafisk mässvår väntar

Fespa i Madrid blir inte av i oktober 2020 på grund av riskerna med den globala pandemin. Nu blir det tätt bland mässorna till våren. (mer…)

Modetidningen Vogue startar i Norden – ska återinföra kraften i att ha en prenumeration

Martina Bonnier, tidigare chefredaktör för Damernas Värld, startar Vogue Scandinavia nästa år.

Tryckeri förvärvar konkursbo och börjar trycka på textil – ”Vi har spänt bågen hårt”

Europas långsamma återhämtning – Så här påverkas tryckerierna av Covid-19 (v25)

Vecka 25: Europas grafiska företag återhämtar sig allt mer från Coronakrisen men fortsatt extremt tufft i England och Italien. Läs mer i den senaste rapporten från Heidelberg.

Strålfors rekryterar ny försäljningschef

Erika Hjertén blir ny Head of Sales på Strålfors (mer…)

Ink n Art gör storsatsning på förpackningar

Jesper Hammarstrand är vd för Ink n Art och en av de som drivit den nya satsningen på förpackningar. (Bild: Pacsome)

Produktmedia-återförsäljaren och tryckeriet Ink n Art i Göteborg gör nu en storsatsning på förpackningar med det nya bolaget och varumärket Pacsome. (mer…)

Även Finland kampanjar för inhemsk produktion

Den finska grafiska branschföreningen har tagit fram ett märke som visar på att en trycksak är producerad i Finland. Därmed följer man efter Norge och Danmark med att ge tryckerierna i landet ett sätt att visa att produktionen är lokal.

Största tryckeriupphandlingen närmar sig avgörande – 147 miljoner står på spel

Avgörande läge för svenska tryckerier – trycksaker för 147 miljoner kronor årligen står på spel. Här är tryckerierna som kan vinna – och försvinna från avtalet.