Framtidens tryckpress för grafisk produktion är här – Ricohs ProTM VC60000

Pressmeddelande från Ricoh 2014-09-24

Idag lanserar Ricoh branschens framtid – Pro VC60000, en ny generation inkjet-skrivare för löpande bana ämnade för grafisk produktion. De är designade att helt överträffa dagens system för direktreklam, boktryckeri och marknadskommunikation. Det moduluppbyggda systemet är det mest flexibla inkjet-systemet för färgproduktion som finns på marknaden.

Ricoh tror att Pro VC60000 kommer att sätta en ny kvalitetsnorm med dess unika droppteknik som skapar en konkret upplösning på 1 200 x 1 200 dpi med en dynamisk droppstorlek inom varje pixel, vilket ger en markant bättre utskriftskvalitet. Pro VC60000 klarar produktionsbehov på nästan 100 000 A4-sidor i timmen. I duplex. Det är den optimala investeringen för medelstora till större tryckleverantörer som vill framtidssäkra sina verksamheter och nå nya kunder med fler innovativa applikationer och påskynda digitaliseringen av offset produktion. De är leveransklara i Europa, Mellanöstern och Afrika tidigt 2015.

– Väntan är över för tryckerier och grafiska serviceföretag. Ricoh har kombinerat 25-års erfarenhet inom skrivarhuvud- och bläckframställning med expertis inom mjukvaror och tjänster för att säkerställa att vi kan samarbeta nära våra kunder och bistå dem när de växer och utvecklas, säger Tommy Segelberg, Director Nordic Operations PPBG, Ricoh Sverige.

Utöver en oslagbar bildkvalitet har Pro VC60000 Ricoh-utvecklade skrivarhuvud med lång livslängd och vattenbaserat bläck med hög viskositet som säkerställer att tryckerier och grafiska serviceföretag kan kontrollera sina omkostnader med ett pålitligt system som levererar maximal drifttid samtidigt som miljöpåverkan minimeras. Flexibiliteten, som är avgörande för tryckleverantörer, garanteras med möjlighet att trycka kvalitetsmaterial på ett brett mediautbud som inkluderar obestruket, offset-bestruket, digitalt, behandlat och återvunnet papper. Enheten för skyddsfilm, som är ett tillval, ger utskrifter ett hållbart skrap- och repskydd. Snabb montering och enkla körningar för personlig marknadskommunikation säkerställer att kunder får sin kommunikation skräddarsydd till dem de vill och i tid eftersom Pro VC60000 är snabbare än traditionella utskriftssystem.

Oavsett om den integreras i ett helt digitalt eller delvis offset arbetsflöde säkerställer TotalFlow-skrivarservern R600A att Pro VC60000:s digitala sida stödjer PDF, PDF/VT och AFP/IPDS tillsammans med JDF och avancerad färghantering. Den har även fått ett nytt användargränssnitt speciellt framtaget för utmaningar inom grafisk produktion.

– Vi har utvecklat digitala skrivarservrar i snart 40 år. Det har gett oss god insikt i vad våra kunder behöver för en effektiv drift. Vår framgång baseras på att vi har levererat skalbara skrivarservrar flexibla nog att hantera integrerade arbetsflöden i blandade miljöer. Den senaste skrivarservern bygger på just dessa framgångar och är fullt utrustad att hantera krävande behov av fullt digitaliserade och även delvis manuella arbetsflöden, säger Tommy Segelberg.

Pro VC60000 stöds också av de kraftfulla modulmjukvarorna Ricoh Process Director och Process Director Express som låter tryckleverantörer automatisera arbetsflödet för en smidig produktion med en komplett integrering samtidigt som man behåller en flexibel kontroll över inkommande produktionsprocess.

Pro VC60000 kompletterar den befintliga InfoPrint 5000-serien inkjet-skrivare och utökar Ricohs omfattande utbud av inkjet-lösningar för grafisk produktion. Pro VC60000 följer samma strategi som InfoPrint 5000-serien där investeringen är framtidssäkrad med en löpande utvecklingsplan och uppgraderingar. Precis som med InfoPrint 5000-serien är den lätt att integrera med efterbehandlingsenheter från tredje part. Och Ricoh kommer även fortsättningsvis att förbättra InfoPrint 5000-serien för att möta kunders framtida önskemål och krav.

– Vi vet att teknikdrivna reformer har förändrat den grafiska branschen snabbt det senaste årtiondet. Vi är övertygade om att tryckleverantörer som försöker att framtidssäkra sina verksamheter, hänga med i teknikutvecklingen och anpassa sig till utvecklade kundkrav borde investera i ett ledande tekniskt system som Ricohs ProTM VC60000. Genom att kunna trycka på offsetpapper i en upplösning som är den främsta i klassen kan de integrera offset-jobb i digitalsystemet. Våra kunder, många till största delen offsettryckare, kommer att öka produktiviteten samtidigt som kostnader kan kontrolleras och nya sätt att hjälpa kunderna skapas, säger Tommy Segelberg.

Ricohs löpande innovationssatsningar har lett till att tryckerier och grafiska serviceföretag nu kan välja exakt de lösningar som passar dem och deras utveckling ur den snabbt växande produktportföljen. Utöver lanseringen av Pro VC60000 för löpande bana som utökar den befintliga portföljen för inkjet-pressar, växer även utbudet färgskrivare för ark med dagens lansering av ProTM C7100X-serien som erbjuds till små till medelstora leverantörer tillsammans med ProTM 8100 för svartvitt. Hårdvaruportföljen kompletteras med storformatskrivare för grafik-, byggnads- och konstruktionsteknik. Ricohs mjukvarulösningar har suverän kompabilitet och utmärkt prestanda för hela skalan arbetsflödesbehov som tryckleverantörer har, oberoende i vilken miljö, offset eller digital, de befinner sig i.

Ricoh Pro VC60000 – huvudfunktioner

 • Framstående utskriftskvalitet med Ricohs skrivarhuvud och en dynamisk droppteknik med flera droppstorlekar i varje pixel som ger en konkret upplösning på 1 200 x 1 200 dpi
 • Hög produktivitet med en utskriftshastighet på 40 miljoner tryck i månaden
 • Flexibel med ett brett mediastöd som inkluderar obestruket, offset-bestruket, digitalt, behandlat och återvunnet papper. Primer-enheten som finns som tillval gör att Ricoh Pro VC60000 kan trycka på offsetpapper. En tillvalsenhet som lägger på en skyddande yta ger utskrifter ett hållbart skrap- och repskydd.
 • Ricoh-utvecklade TotalFlow-skrivarservern R600A med stöd för bland annat JDF och avancerad färghantering
 • Framtidssäkrad med en löpande utvecklingsplan och uppgraderingar
 • Kompatibel med Ricohs Process Director och Process Director Express
 • Utökar Ricohs produktportfölj med inkjet-pressar för stora volymer, kompletterar den befintliga IP5000-serien.
Annons

PODD: Den grafiska branschens stora möjligheter i bokens digitala framtid

Företaget Publit automatiserar processerna runt att ge ut böcker. Per Helin är en av grundarna och i senaste avsnittet av Branschkollpodden ger han sin syn på bokens framtid.

Det finns stora möjligheter för grafiska företag att utveckla nya tjänster runt boken.

Publits plattform genererar bland annat 20.000 tryckta böcker varje månad – och alla trycks ”on demand” på tryckeriet i Malmö.

– Det är enstycksproduktion i full industriell skala.

Är du en del av bokens värdekedja – förlag, tryckeri eller författare – är detta ett intressant avsnitt som kommer ge dig kunskap och inspiration för framtiden.

Lyssna på podden nedan eller på Spotify alternativt på Apple Podcast.

Vi pratar om många olika ämnen – men alla kretsar kring framtidens bok – både tryckta och digitala. Bland annat:

 • Det här är en bok idag
 • Publits tryckeri i Malmö och vilka krav man ställer på sin grafiska leverantör.
 • Logistik är allt – för Publit ingår det i produktionspriset – detta leder till nya tjänster … även offsettryck.
 • Vad betyder ljudbokens framfart för den tryckta boken?
 • Amazons intåg i Sverige
 • Mängden användardata ökar lavinartat – är det verkligen viktigt att ta vara på detta?
 • Den tryckta bokens kvalitet – hög lägstanivå och nya extrema nivåer – hur ser det ut framöver?
 • Bokens förpackning förändras – så här ska ett grafiskt företag tänka?
redaktionen@branschkoll.se
Annons

Sämsta året för annonsmarknaden sedan finanskrisen – men stark återhämtning i Q4

redaktionen@branschkoll.se
Annons

Ny vd till Boxon Group

redaktionen@branschkoll.se
Annons

Hon ska leda Brobygrafiska under 2021

Evelina Nilsson går in som ny verksamhetsansvarig här på Brobygrafiska, som vikarie för Per Branzén som är tjänstledig.

– Jag är otroligt stolt över att jag får chansen att ha detta uppdrag och kommer tillsammans med mina kollegor, våra studerande och branschen arbeta för att utveckla Brobygrafiska och våra utbildningar, säger Evelina i en kommentar till Branschkoll.

Per Branzén har tagit över som Kultur- och näringslivschef i Sunne.

redaktionen@branschkoll.se
Annons