Framtidens leverantör fokuserar på hållbarhet, användbarhet och värdeskapande

leverantorsdag

Tomas Olsson, vd och grundare av Olsson & Co som arrangerar Leverantörsdagen.

Olsson & Co samlade under sin Leverantörsdag över 60 personer från ett fyrtiotal leverantörer, fokus låg på hållbarhet och årets tema var ”framtidens leverantör”.

– Det handlar om att tänka nytt. Inte göra det vi gjorde igår utan att tänka i nya banor. Branschen måste sluta att fokusera på bara produkt och pris. Vi måste visa värdet för kunden, det är här vår framtid finns! Vad är värdet för kunden att till exempel muggen är gjord av bambu, PLA eller porslin? Vad är värdet av att muggen är tillverkad i en fabrik där personalen har schysta arbetsvillkor? Det är den här typen av frågor som vi måste ställa till oss själva i branschen framöver, säger Tomas Olsson, vd och grundare av Olsson & Co, i ett pressmeddelande.

Fantastiska möjligheter om man fokuserar på och gör rätt saker

Det inte finns någon annan mediekanal som är starkare och mer kostnadseffektiv för varumärkesbyggande som produktmedia, om man använder den på rätt sätt, enligt undersökningar.

– Vi vet sedan länge att exempelvis en ”brandad” jacka som någon gillar används mycket och att varumärket exponeras tusentals gånger. Brukaren får en positiv känsla av varumärket och pratar om jackan och varumärket med andra, många gånger. Vi behöver fokusera på produktens nytta, värde och kvalitet. Det är så vi tillsammans kan få branschen att blomstra, säger Tomas Olsson.

”Vi backar Olsson & Co hela vägen”

– Vi har arbetat med Olsson & Co i många år och värdesätter verkligen deras engagemang för att göra branschen bättre. De har helt rätt i att vi måste arbeta tillsammans för att visa marknaden hur man effektivt och smart kan arbeta med exempelvis produktmedia. Vi på Sandryds backar Olsson & Co hela vägen i det som de vill göra för branschen och vi hoppas att få vara en del i det här utvecklingsarbetet även i framtiden, säger Roberto Anselmo, Marknadschef på Sandryds.

Åtta.45 investerar i ny plattform för digitaltryck – köper tre nya pressar

Åtta.45 investerar i flera inkjetpressar, en arkpress och ny mjukvara.

redaktionen@branschkoll.se

De köper Lenanders Grafiska

Stora förändringar i produktionen.

redaktionen@branschkoll.se

Startup bygger ny marknadsplats där företag kan byta till miljösmarta förpackningar

Ska bli länken som effektiviserar och automatiserar processen mellan förpackningsleverantörer och köpare. Målet är att hjälpa alla små och medelstora företag att byta till förpackningar som är bättre för miljön.

redaktionen@branschkoll.se

Industrigrupp förvärvar sin tredje etikett-aktör på kort tid – köper också in sig i Norge

Etikettmarknaden konsolideras ytterligare på den svenska marknaden.

redaktionen@branschkoll.se