Sneakers från Adidas används till lyckad promotionkampanj i Berlin

BVg sneakers

I ett unikt samarbete mellan Berlins lokaltrafik och Adidas har det tagits fram ett par exklusiva sneakers som förutom att vara snygga också fungerar som giltigt färdbevis i ett helt år. Produktmediet viktigt verktyg i ompositionering.

Skorna är kronan på verket i en omfattande kampanj med promotionprodukter i fokus för att modernisera bilden av kollektivtrafiken.

Skon som fått namnet EQT Support 93/Berlin shoe har samma kamouflagemönster som sätena i Berlins tunnelbana och på skons plös sitter färdbeviset som är giltigt fram till sista december i år. Den snygga och unika skon kostar 180 euro, vilket är ett riktigt kap, om du tar i beräkning att det billigaste årskortet i lokaltrafiken kostar 728 euro. BVG Sneakers 2

– Tanken bakom projektet är att få unga att välja kollektivtrafiken framför att ta bilen och att sända ut budskapet att det är coolt med kollektivtrafik, säger Petra Reetz, pressansvarig på BVG, till The Guardian.

Ompositionerar med produktmedia

Promotionkampanjen mellan Adidas och BVG handlar även om att modernisera BVG och ompositionera bolaget som en central del av staden Berlin.

Annons

BVG fyller 90 i år och kärnan i deras modernisering har varit de nya kamouflagefärgade sätena. Sätena har i sin tur fört med sig en mängd produktmedia, blant annat mobilskal, leggings och cykelsadlar. Mer om BVG’s produktmedia kan du läsa här. Och senaste tillskottet i BVG’s modernisering är alltså de nya, redan klassiska, sneakersen EQT Support 93/Berlin shoe.

– Vi berlinare är som londonbor, vi vet att vi är coola och nu är vi verkligen coola, eftersom vi har våra egna sneakers, säger Petra Reetz.

Skon är inte högteknologisk

BVG har ett system som bygger på ärlighet och ingen biljett behövs visas upp vid påstigning. Istället utförs det biljettkontroller med jämna mellanrum, så allt du behöver göra är att visa upp din “Berlin Shoe” för kontrollanten. Det är dock viktigt att du har bägge skorna på dig, så att du inte lånar ut ena skon till en vän.

Den här tweeten från BVG översätts till “Ja, det här är sneakersen med BVG-design, Ja, de fungerar som en årsbiljett. Nej, du får inte lägga upp dem på sätet framför dig”. (Källa: Adweek).

Tweet BVG

Tweet från BVG

Folk köade i dagar

Skorna, som bara gjordes i 500 exemplar, blev en succé innan de gick att köpa – och en mix av sko-entusiaster och fattiga studenter som vill åka tåg billigt köade i dagar utanför skoaffären Overkill.

– Vi ser ofta människor som campar för nya skor, men det här är annorlunda, det är inte bara “the sneakerheads”, säger Kalitta, som jobbar på Overkill.

Annons

Etikettföretaget som investerar för ”kapacitet och muskler”

GKFK4 2 1800
Ämnen i artikeln: EtikettJinnestål Etikett

Familjeföretaget Jinnestål Etikett i Helsingborg satsar allt mer på digitalt etikettryck för att möta kunderna med kortare ledtider och snabbare leveranser.

Ämnen i artikeln: EtikettJinnestål Etikett
redaktionen@branschkoll.se
Annons

Ska fånga in fyra miljoner ton koldioxid från pappersbruk

Metsa

Metsä Group ska i ett samarbete med teknologiföretaget Andritz genomföra en studie för att ta fram en teknik som ska kunna avskilja och fånga in fyra miljoner ton koldioxid från ett massabruk.

redaktionen@branschkoll.se
Annons

Efter jordskredet i Halden – nu satsar Norske Skog på massa till förpackningar

Norske Skog 1800
Ämnen i artikeln: Norske Skog

Tar försäkringspengarna och investerar i massatillverkning. Totalt investerar man 1,5 till 2 miljarder kronor.

Ämnen i artikeln: Norske Skog
redaktionen@branschkoll.se
Annons

Billerud pausar konvertering av pappersbruk

Billerud USA
Ämnen i artikeln: Billerud

Billeruds styrelse har beslutat att avbryta planerna på att konvertera bruket i Escanaba (Michigan USA) till produktion av förpackningskartong.

Ämnen i artikeln: Billerud
redaktionen@branschkoll.se
Annons

SCA hämtar hållbarhetschef från Billerud

Per Funkquist SCA
Ämnen i artikeln: SCA

SCA har rekryterat Per Funkquist till rollen som koncernens hållbarhetschef.

Ämnen i artikeln: SCA
redaktionen@branschkoll.se
Annons

Södra delar ut 1,5 miljarder – och gör priserna transparenta

Sodra stamma

Södra beslutade på föreningsstämman att dela ut 1,47 miljarder kronor till medlemmarna.

redaktionen@branschkoll.se
Annons

Jätte tar steg mot kaffekapslar av papper

Espresso kaplsar

Från aluminium till papper.

redaktionen@branschkoll.se
Annons

Europeisk etikettjätte gör nytt förvärv

Label Tech 1800
Ämnen i artikeln: Etikett

Köper sitt andra etikettryckeri på samma marknad.

Ämnen i artikeln: Etikett
redaktionen@branschkoll.se
Annons

Stoppar konvertering av pappersbruk – wellmarknaden är mättad

Well

Avbryter planerna att bygga om pappersmaskin.

redaktionen@branschkoll.se
Annons

Åtta45 köper By Wind och GBGT Box

Erik atta45 by wind
Ämnen i artikeln: Åtta45By WindGBGT Box

Åtta45 förvärvar tryckeriet By Wind och förpackningsföretaget GBGT Box.

Den nya grafiska koncernen beräknas omsätta ca 750 miljoner kronor och ha cirka 325 anställda.

”Med denna strategiska expansion, befäster Åtta45 sin position som det ledande grafiska företaget på den svenska marknaden”, skriver man i ett pressmeddelande.

Affären betyder att By Wind Group AB blir tredje största delägaren i Åtta45.

”Förvärven är en del av Åtta45:s långsiktiga strategi att diversifiera och förstärka erbjudandet till sina kunder. Genom att integrera By Winds erfarenhet inom kvalitetstryck och GBGT Box innovativa förpackningslösningar, breddar Åtta45 sitt utbud och kan tillgodose fler kunders behov av högkvalitativa tryckprodukter.”

– Tillsammans med By Wind och GBGT Box kommer vi att kunna erbjuda en ännu starkare produkt- portfölj och överlägsen service till våra kunder. Det här är ett spännande steg framåt för Åtta45 och bekräftar vår ambition att leda utvecklingen i branschen, säger Erik Mauritzon, vd för Åtta45.

By Wind och GBGT Box kommer att fortsätta att marknadsföras under sina respektive varumärken och den nuvarande ledningen i bolagen kommer att fortsätta vara en del av verksamheten.

– För By Wind och GBGT Box är det här en fantastisk möjlighet att dra nytta av Åtta45:s resurser och nätverk för att accelerera vår tillväxt och utveckling, tillägger Magnus Iversén, vd för GBGT Box och ordförande i By Wind Group.

Ämnen i artikeln: Åtta45By WindGBGT Box
redaktionen@branschkoll.se
Annons