Stockholm

Försvarsmakten söker Senior Strategisk inköpare

Försvarsmakten – Vi försvarar Sverige, landets intressen, vår frihet och rätt att leva som vi själva väljer! Vill du bli en del av Försvarsmakten ”så att livet kan fortsätta som vanligt”?

Befattningen erbjuder
Vi värdesätter ömsesidigt förtroende och hos oss får du både ett eget ansvar och goda möjligheter att kompetensutvecklas. Hos oss får du möjlighet att arbeta med spännande arbetsuppgifter samtidigt som du bidrar till en säkrare omvärld och därtill bygger på din inköpskompetens. Försvarsmakten har kommit långt inom kategoristyrning och är riktigt duktiga inom området. Vi erbjuder vi en dynamisk och spännande arbetsmiljö med fokus på affärsmässighet. Hos oss får du stort eget ansvar tillsammans med möjligheten att jobba i professionella team. Vi är ett relativt ungt och hungrigt gäng som är prestigelösa och hjälpsamma och som värdesätter ömsesidigt förtroende.
Försvarsmakten erbjuder dessutom sina medarbetare möjlighet att träna tre timmar i veckan på arbetstid.

Inköpsenheten
Inköpsenheten ansvarar för Försvarsmaktens kommersiella verksamhet och kommer att bestå av fem avdelningar. Nu söker vi en strategisk inköpare till avdelningen Verksamhetsnära varor och tjänster (t.ex. transport och gods, resor och logi samt profilprodukter). Inköpsenheten realiserar de upphandlingar och affärer som behövs för att Försvarsmakten ska kunna bedriva verksamhet effektivt såväl strategiskt som operativt. Hela inköpsenheten arbetar utifrån ett kategoristyrt arbetssätt.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Som senior strategisk inköpare driver du upphandlingar självständigt och söker de samarbeten och svar som krävs för att lösa uppgiften. Rollen innebär att du stödjer uppdragsgivaren med kommersiell kompetens i samband med planering, genomförande, uppföljning och avslut av upphandlingar. Du medverkar i framtagandet av kommersiella strategier, utarbetar anbudsdokument, genomför anbudsutvärderingar och eventuella förhandlingar samt följer upp leverantörsavtal. Som strategisk inköpare förväntas du även bygga affärsrelationer med leverantörer och uppdragsgivare. Du ansvarar för att affärsmässigheten omhändertas i alla kund- och leverantörskontakter.

Kvalifikationer

  • Relevant akademisk examen eller yrkesutbildning inom inköp, alternativt relevant kunskap och erfarenhet förvärvad på annat sätt
  • Flera års erfarenhet från kvalificerat strategiskt inköpsarbete
  • God användare av olika affärssystem och du är van att hantera MS Office
  • Mycket god förmåga att uttryck dig korrekt och kärnfullt på svenska och engelska i både tal och skrift

Meriterande

  • Erfarenhet och kunskap inom LOU, LUF eller LUFS
  • Erfarenhet från kategoristyrt inköpsarbete
  • Arbete med kund- och/eller leverantörsutveckling

Personliga egenskaper
Vi söker en serviceinriktad och drivande och ansvarstagande person som trivs med att samarbeta med andra för att uppnå resultat. Du är analytisk och strukturerad i ditt arbete. För att lyckas i rollen behöver du vara såväl tålmodig som resultatorienterad. Du är van att hantera flera parallella arbetsuppgifter och trivs med högt tempo. Du har förmågan att prioritera och är lösningsinriktad. Hos oss blir det viktigt att du kan arbeta självständigt och ha integritet.
Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.
För att myndighetens uppdrag ska vara framgångsrikt förutsätts att alla medarbetare uppträder enligt den värdegrund som finns. Försvarsmaktens värdegrund slår vakt om alla människors lika värde, rättvisa och jämlikhet och främjar demokrati och mänskliga rättigheter (läs mer på www.forsvarsmakten.se).

Övrigt
Tillträdesdatum: snarast enligt överenskommelse
Anställningsform: tillsvidareanställning som inleds med sex månaders provanställning
Arbetsort: Stockholm
Ett arbetsprov i samband med en andra intervju kommer att genomföras.

Läs mer här: Länk till originalannons alternativt annonsörens sajt
Annons

Amerikanskt DR-tryckeri investerar en halv miljard i produktionskapacitet

printer tryckrpress HP USA direktreklam

Köper sju inkjetpressar från HP.

redaktionen@branschkoll.se
Annons

De trycker 700 miljoner valsedlar – och så här mycket kostar det

Pappersleverantörer och tryckerier är utsedda.

redaktionen@branschkoll.se
Annons

Kanalvalet 2022: Brevlådan är en trygg plats men det finns utrymme för mer digitaliseing

Här får du sju helt färska insikter om dagsläget kring vilka kommunikationskanaler som svenska folket vill har när det gäller reklam och information.

redaktionen@branschkoll.se
Annons

POD Sthlm kämpar för att hinna med – ska anställa tre till att börja med

”Vi har nått en gräns där vi måste bli fler”

redaktionen@branschkoll.se
Annons
Annons
Annons
Annons