Österhaninge

Försvarsmakten söker Avropare till Grafisk Produktion

att göra Sverige och världen lite säkrare. Vi värdesätter ömsesidigt förtroende och hos oss får du både ett eget ansvar och goda möjligheter att kompetensutvecklas. Våra medarbetare är viktiga för oss och hos oss kommer du ha möjlighet att förena det professionella och det privata. Du kommer arbeta på FMLOG Försörjning som anskaffar, lagerhåller, vidmakthåller och avvecklar förnödenheter åt Försvarsmakten. Logistiken ska vara effektiv och innebära en hög tillgänglighet för alla typer av förnödenheter runtom i hela Sverige, det innebär att produktion, planering och kundsupport också är viktiga delar i vårt arbete.

Kort om avdelningen

FMLOG Grafisk produktion har 35 medarbetare placerade i Österhaninge. Härifrån levererar vi Försvarsmaktens totala behov av grafiskt material. Allt från namnbrickor till fastighetsskyltar.

Grafisk produktion tillhör enheten Försörjning inom FMLOG. Enheten har cirka 380 medarbetare fördelade på ett 20-tal orter. Ledningen för enheten är lokaliserad till Arboga.

Befattningen erbjuder

Hos oss får du möjlighet att arbeta med spännande arbetsuppgifter och utveckla dig inom området inköp med fokus på avrop mot befintliga avtal. Vi värdesätter ömsesidigt förtroende och hos oss får du både ett eget ansvar och goda möjligheter att jobba i team. Våra medarbetare är viktiga för oss och hos oss kommer du ha möjlighet att tillhöra en grupp där vi är prestigelösa och hjälpsamma mot varandra. Vi arbetar hårt för att nå våra mål samtidigt som vi värdesätter och arbetar för god och hälsosam balans mellan arbete och fritid.

Arbetsuppgifter

Som avropare arbetar du med inköp av materiel och externa produktioner till vår avdelning. Det innebär att du både kommer att genomföra beställningar genom avrop inom ett visst antal tilldelade områden samt upphandlingar för belopp under direktupphandlingsgränsen enligt gällande lagar, beslut, rutiner och instruktioner. I tjänsten ingår det även att utreda inkomna uppdrag, skicka ut offertförfrågningar, ha leverantörskontakter, ta emot ordererkännande samt att underlätta fakturahantering genom korrekta inköpsordrar, ordererkännanden, avvikelsehantering. En annan viktig del i arbetet är kundkontakten och att informera beställande kunder om lagar, beslut, rutiner och instruktioner.

 • Genomföra avrop mot avtal.
 • Genomföra kvalificerade avrop från ramavtal i samråd med inköpssamordnare.
 • Genomföra direktupphandlingar i samråd med inköpssamordnare.
 • Övervaka att inköp av varor och tjänster sker enligt LOU, Lagen om offentlig upphandling.
 • Vara beredd att stödja med inom enheten förekommande administrativa uppgifter.

Kvalifikationer

 • Gymnasieexamen med inriktning mot ekonomi, inköp, naturkunskap eller samhällskunskap alternativt ha motsvarande kunskaper förvärvade på annat sätt
 • God förmåga att uttrycka dig i tal och skrift, både på svenska och på engelska
 • Eftergymnasial utbildning inom relevant område såsom ekonomi och logistik
 • Kunskap om ramverk för inköp inom statlig tjänst
 • God administrativ förmåga och kunskap inom delar av Officepaketet (Word, Excell, Powerpoint, outlook)
 • Aktuell och relevant erfarenhet av liknande arbetsuppgifter
 • God datorvana
 • B-körkort

Meriterande
Det är meriterande om du har någon eller några av dessa erfarenheter:

 • Eftergymnasial utbildning med kommersiell inriktning eller motsvarande kompetens som arbetsgivaren anser likvärdig
 • Erfarenheter av avropstjänst, gärna inom Försvarsmakten
 • Erfarenhet av affärssystem SAP
 • Kunskap om grafisk produktion
 • Kunskap inom CS-programvarorna
 • Kunskaper inom Lagen om offentlig upphandling (LOU) eller Lagen om upphandling på försvars- och säkerhetsområdet (LUFS)
 • Erfarenhet av offentlig upphandling

Personliga egenskaper

Som avropare krävs det att du har gott omdöme, är serviceinriktad och duktig på att prioritera. Arbetet utförs ofta i samverkan med andra kollegor och du ska vara bra på att samarbeta samt tycka om att arbeta i team. Det krävs även att du kan arbeta självständigt där du är resultatinriktad, uthållig, kvalitetsmedveten och klarar av att arbeta med flera uppgifter samtidigt under tidspress.

Du är en serviceinriktad person med gott omdöme och ett glatt humör som tycker om att arbeta både självständigt och i team. Arbetet utförs ofta i samverkan med andra kollegor och du ska vara bra på att samarbeta samt tycka om att arbeta i team. Du ska kunna arbeta i ett högt tempo, göra rätt prioriteringar samt leverera med hög kvalitet. Som person är du stabil, flexibel, prestigelös, energisk, lojal och har lätt att komma överens med andra. Det är särskilt viktigt att ha kundfokus och vara serviceinriktad men det krävs också en vilja att hjälpa andra och leverera lösningar som leder till bra produkter. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet samt att du kompletterar de andra personerna inom enheten och på avdelningen.

Viktiga personliga egenskaper är att du kan verka självständigt, har god samarbetsförmåga, har god administrativ förmåga, är kvalitetsmedveten och snabbt kan växla tempo.

Övrigt
Tillträde snarast enl. ök.
Tillsvidareanställning som inleds med sex månaders provanställning.
Befattningen är placerad i Österhaninge, utan möjlighet till distansarbete.

Läs mer här: Länk till originalannons alternativt annonsörens sajt
Annons