Solna

Förpacknings- och tidningsinsamlingen söker Regionchef i Sthlm-området

FTI är ett bolag inom återvinningsbranschen som har i uppdrag att samla in förpackningar och tidningar och för att de ska återvinnas i så hög grad som möjligt. Detta görs via cirka 5 000 återvinningsstationer runt om i landet samt direkt från cirka 2 miljoner hushåll.

Som Regionchef ansvarar du för att insamlingssystemet i din tilldelade region har rätt förutsättningar att fungera väl och utvecklas. En stor del av ditt arbete består av samverkan med regionens kommuner, allmänheten och andra intressenter för att se till att insamlingssystemet har så bra förutsättningar som möjligt. Du kommer att driva, förändra och förankra insamlingssystemet i din region genom samverkan tillsammans med kommunerna och andra intressenter. Som Regionchef kommer du även skriva avtal, driva processer och föra FTI:s talan.

Insamlingsindustrin står inför stora förändringar då regeringen 2018 fattade beslut om nya förordningar som reglerar insamling och återvinning av förpackningar. Insamlingskraven höjs succesivt och framöver med start 2023 ska många fler bostadsfastigheter i Sverige erbjudas bortforsling av sorterade förpackningar. Som Regionchef kommer du att spela en viktig roll i ett av de största hållbarhetsprojekten i Sverige.

Du ansvarar för att insamlingssystemet i din tilldelade region fungerar och ständigt förbättras. Du har även lokalt medieansvar i din tilldelade region. En arbetsdag kan börja med ett möte med den lokala markägaren vid en av FTI:s återvinningsstationer för att sedan fortsätta med en intervju i den lokala pressen och avslutas arbetandes med större frågor rörande Sveriges återvinningsarbete.

Kvalifikationer

Vi söker efter en affärsmässig, självgående och strukturerad person som är bra på att samarbeta med andra samt som skapar värde och känner trygghet i olika situationer med olika intressenter. Du bygger med lätthet relationer och drivs av att möta nya människor. Ingen dag är den andra lik som Regionchef på FTI och vi ser därför att du är flexibel och gillar utmaningar. Du arbetar i en matrisorganisation med olika specialistfunktioner och kompetenser, så förmågan att påverka på ett positivt sätt både internt och externt är kritiskt för att lyckas i arbetet.

Relevant akademisk examen eller motsvarande erfarenhet erhållen på annat sätt är ett krav. Vi ser att du har förhandlingsvana samt en bra förståelse för kommunala arbets- och beslutsprocesser. Vi ser gärna att du har erfarenhet av försäljning inom samhällsbyggnad, bygg, infrastruktur eller samhällsfunktionella tjänster. Erfarenhet från återvinning/avfalls-branschen är meriterande.

Övrigt 

Tjänsten är en fast heltidstjänst med placering på FTI:s nya kontor i Solna Business Park. Resor förekommer regelbundet. På grund av Coronapandemin arbetar vi nu tillfälligt hemifrån samtidigt som vi för en dialog kring hur vi vill att vår arbetsvardag ska se ut framöver.

Skicka gärna in din ansökan så snart du kan. Även om ledtiderna kan bli något längre än vanligt i och med att vi nu går in i semestertider så kommer intervjuer och urval ske löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag som är den 15 augusti 2021.

För att främja en fördomsfri rekryteringsprocess som fokuserar på framtida potential och de egenskaper som vi tror är viktigast för denna roll kommer du även att få göra arbetspsykologiska test som det första steget i denna process.

Läs mer här: Länk till originalannons alternativt annonsörens sajt
Annons

Globala jättar investerar i svensk förpacknings-startup

Produktionen kan vara igång under 2022.

redaktionen@branschkoll.se
Annons

Äntligen – den påfyllningsbara tandkrämstuben är här

redaktionen@branschkoll.se
Annons

En ”Popfree” Industri – projekt för att få bort PFAS

Många företag vill fasa ut PFAS, och är beredda att gå före kommande regleringar. Här är 22 av dem.

redaktionen@branschkoll.se
Annons

Plastindustritäta Småland ska öka plaståtervinningen med nytt projekt

Det saknas samordnade initiativ för att göra polymerindustrin mer hållbar. Nu kommer det ett sådant på initiativ av Handelskammaren i Jönköping.

redaktionen@branschkoll.se
Annons
Annons
Annons
Annons