FOI söker Digitaltryckare

Digitaltryckare

Vill du arbeta med digitalt tryck och produktion av olika forskningsrapporter på Totalförsvarets forskningsinstitut? Vill du vara en viktig kugge i maskineriet som innebär att FOI:s kunskap når våra uppdragsgivare? Då kan det här vara något för dig!

Vad bidrar du med i arbetet hos oss?

På vårt tryckeri kommer du att arbeta mycket varierat där arbetsuppgifterna spänner över alltifrån tryck av forskningsrapporter till produktion av visitkort. Merparten utförs till våra interna beställare, men det kan även vara uppdrag åt externa kunder.

Din roll som digitaltryckare hos oss innebär produktion i digitalpress samt tillhörande efterbehandling. Arbetsuppgifterna består i att förbereda rapporterna innan de ska gå i tryck, som t ex hantering av olika filformat, sammanställning och utskjutning. Du bearbetar filer och tar fram provtryck innan slutlig tryckning. Du genomför tryckningen och efterbearbetning med till exempel skärning och limning. I arbetet ingår även att föreslå lämplig papperskvalitet och att skapa omslag till rapporterna i InDesignmallar. I dina uppgifter ingår även bildbehandling så att slutprodukten är tryckförberedd och håller hög kvalitet. Du tar även fram underlag för enklare trycksaker såsom exempelvis foldrar, skyltar och informationsblad. I din roll ingår det att vara beställare av externa leverantörer och även att stödja övriga led av rapportproduktionen.

Har du den kompetensprofil vi behöver?

Vi söker dig som har lägst treårig gymnasieutbildning. Du har minst tre års erfarenhet av digitalt tryck. Det krävs att du har mycket goda kunskaper i InDesign, Acrobat, Illustrator och Photoshop samt Officepaketet. Det är meriterande om du har erfarenhet av att nyttja ditt sinne för färg och form i arbetet. Du har goda kunskaper i svenska, både i tal och skrift.

Som person är du kvalitetsmedveten och självgående. Du är serviceinriktad och lyhörd för såväl interna som externa uppdragsgivares önskemål. Du har god samarbetsförmåga och har en problemlösande inställning till dina uppgifter. Du är flexibel och kan arbeta i ett högt tempo med korta deadlines.

Vad erbjuder vi dig?

På FOI får du möjlighet att arbeta med frågor som är viktiga för både totalförsvaret och hela samhället. Forskningsrapporterna är en viktig del i vår kunskapsöverföring till våra uppdragsgivare, t ex Försvarsmakten och MSB. Tryckningen och distributionen av rapporterna är därför en viktig del i kunskapsöverföringen.

Du kommer att ingå i enheten Kommunikation som tillhör avdelningen Forskningsstöd. Läs gärna mer om vad vi gör: https://www.foi.se/om-foi/organisation/forskningsstod.html Du arbetar tillsammans med en kollega på tryckeriet och har också ett nära samarbete med rapportadministratörerna på enheten. Tryckeriet har nyligt ombyggda lokaler och arbetar med moderna maskiner.

Tjänsten är en tillsvidareanställning som inleds med sex månaders provanställning.

Vi arbetar medvetet för en god arbetsmiljö med en bra balans mellan arbete och privatliv. Utöver detta erbjuder vi en rad förmåner. Läs mer om hur det är att jobba hos oss: https://www.foi.se/jobba-hos-oss.html

Vill du vara med och söka svaren för en säkrare värld?

Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev via ansökningsknappen senast den 9 februari 2021! Intervjuer kan komma att ske löpande i denna rekrytering.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585). Inför säkerhetsprövning kommer den slutkandidat som är aktuell för tjänsten behöva lämna in vidimerade kopior på av oss angivna utbildnings-/examensbevis samt tjänstgöringsintyg som styrker de kunskaper och erfarenheter som är relevanta för tjänsten.

Då vi är en myndighet betraktas inlämnade ansökningshandlingar som allmän handling och kan på begäran lämnas ut till utomstående enligt offentlighets- och sekretesslagen.

Läs mer här: Länk till originalannons alternativt annonsörens sajt

Åtta.45 investerar i ny plattform för digitaltryck – köper tre nya pressar

Åtta.45 investerar i flera inkjetpressar, en arkpress och ny mjukvara.

redaktionen@branschkoll.se

De köper Lenanders Grafiska

Stora förändringar i produktionen.

redaktionen@branschkoll.se

Startup bygger ny marknadsplats där företag kan byta till miljösmarta förpackningar

Ska bli länken som effektiviserar och automatiserar processen mellan förpackningsleverantörer och köpare. Målet är att hjälpa alla små och medelstora företag att byta till förpackningar som är bättre för miljön.

redaktionen@branschkoll.se

Industrigrupp förvärvar sin tredje etikett-aktör på kort tid – köper också in sig i Norge

Etikettmarknaden konsolideras ytterligare på den svenska marknaden.

redaktionen@branschkoll.se