Felestad förvärvar Påhlsons Daylight

profilföretag förvärv
Tillsammans bildar Felestad och Påhlsons Daylight ett av de största profilföretagen i Norden.

Felestad har förvärvat 80 procent av aktierna i Påhlsons Daylight som ska fortsätta drivas som ett självständigt dotterbolag. Bägge bolagen är ledande återförsäljare inom kedjan New Wave Profile med flera filialer och säljkontor i södra och mellersta Sverige.

Felestad säger sig omsätta 75 miljoner kronor årligen och Påhlsons Daylights omsättning skrivs till 60 miljoner årligen enligt ett pressmeddelande. Tillsammans skulle man alltså omsätta 135 miljoner kronor med cirka 55 anställda.

Ett halvdussin kontor

Påhlsons Daylight har idag verksamhet i Katrineholm, Nyköping och Bromma i Stockholm. Felestad har sin bas i Löddeköpinge med filialer i Stockholm och Göteborg. Tillsammans kommer man alltså, åtminstone initialt, förfoga över hela sex säljkontor i mellersta och södra Sverige.

– Påhlsons Daylight är ett väletablerat företag med hög kompetens hos medarbetarna och med väldigt goda kundrelationer. Förvärvet av Påhlsons Daylight gör att Felestad förstärker sin position i Stockholm och den expansiva östra delen av Sverige, säger Linda Rosberg vd för Felestad.

Ägs av investmentbolag

Felestads huvudägare heter sedan 2019 Business Development Group (BDG), ägandet sker genom dotterbolaget Profile Development Group AB (PDG).

LÄS OCKSÅ: Felstads grundare minskar sin ägandedel och kliver ner från vd-posten

BDG klev in i Felestad redan 2016 men under 2019 tog man en större del när grundaren Ingela Engman valde att sälja av och lämna sin roll som vd för bolaget.

Och nu köper alltså Felestad, uppbackade av BDG, Påhlsons Daylight som enligt pressmeddelandet ”kommer att fortsätta att drivas som ett självständigt dotterbolag inom Felestad”. Och bildar därmed en av de största återförsäljarna inom kedjan New Wave Profile och tillika på den svenska och nordiska marknaden.

Annons

SCA höjer priset på kraftliner

kraftliner
Ämnen i artikeln: SCA

Används för att tillverka wellpapp. Nu höjer SCA priset.

Ämnen i artikeln: SCA
redaktionen@branschkoll.se
Annons

Bong signerar nya kontrakt värda 50 miljoner

E com bag

Produkterna är bolagets framtid och ska ersätta den snabbt minskande kuvertmarknaden.

redaktionen@branschkoll.se
Annons

Högprofilerad profil-leverantör i konkurs

konkurs

Leverantören har vuxit snabbt senaste åren men nu tycks det ha tagit tvärstopp och bolaget har tvingas ansöka om konkurs.

redaktionen@branschkoll.se
Annons

Här är profilbolagen med mest skuld kvar av det tillfälliga anståndet

skatt promo

Vi tittar på vilka som har mest kvar att betala av, branschens totala skuld, återbetalningstakten och vilka regler som gäller.

redaktionen@branschkoll.se
Annons

Toppchef på Stricker startar upp ny leverantör

aodaci bild

En ny leverantör uppbackad av ett investmentbolag med tydliga mål inom hållbarhet och produkterbjudande lanseras just nu på den europeiska marknaden.

redaktionen@branschkoll.se
Annons

Stor aktör inom återvunnen textil tvingas i konkurs

Textilaktör i konkurs.

redaktionen@branschkoll.se
Annons

En inblick i en profilprodukt-designers vardag – ”Jag vill kunna påverka från insidan”

victor pf
Ämnen i artikeln: PF Concept

Branschkoll har pratat med Victor Caristan som till vardags jobbar som designer på PF Concept och han berättar om vad som sker bakom kulisserna när man ska ta fram en ny produkt eller kollektion.

Ämnen i artikeln: PF Concept
redaktionen@branschkoll.se
Annons

Ejendals byter ut sin skokartong för Jalas

jalas utube
Ämnen i artikeln: Ejendals
Ämnen i artikeln: Ejendals
redaktionen@branschkoll.se
Annons

Nordvalls går in i internationellt partnerskap

nordvalls patrik jenemark samarbete
Ämnen i artikeln: Nordvalls

Nordvalls, holländska Geostick och franska Stratus Packaging har tecknat ett samarbetsavtal. Tillsammans omsätter man 2,6 miljarder kronor.

Samarbetet syftar till att bibehålla och stärka gemensamma marknadsandelar på en kraftigt konkurrensutsatt marknad.

– Vårt gemensamma DNA omfattas av entreprenörskap och långsiktiga värderingar som säkerställer en trygghet för anställda, kunder och leverantörer, säger Nordvalls Patrik Jenemark.

Tillsammans har man 900 anställda, 15 produktionsanläggningar och producerar 159 miljoner kvadratmeter självhäftande material varje år. De tre bolagen omsatte tillsammans 236 miljoner euro under 2023.

Samarbete kring teknik och affärer

Patrik Jenemark säger till Branschkoll att det bland annat handlar om utbyte av kunskap inom tryckteknik, materialkunskap och processer. Man kommer också att kunna dela affärsmöjligheter i framtiden.

– Hållbara lösningar kommer stå i centrum för samarbetet där delad kunskap ger stora fördelar.

Annons

Bolagen konkurrerar inte alls med varandra.

– Vi är på helt olika marknader det vill säga ingen konkurrens, säger Patrik Jenemark.

Det finns inget delägarskap inblandat i avtalet utan man kommer fortsatt vara tre fristående företag.

Om de tre bolagen

Geostick verkar i Benelux-regionen och tillverkar självhäftande etiketter, flexibla förpackningar och säljer utskrifts- och etikettlösningar. Man har tre produktionsenheter, varav två i Uithoorn och en i Heumen.

Stratus Packaging Group har 460 anställda med sju fabriker i Frankrike och en i Schweiz. I erbjudandet ingår allt från självhäftande etiketter till shrink sleeves, stretch sleeves och in mould labels till kunder inom livsmedel, hygien och skönhet, kosmetika, läkemedel och industri.

Nordvalls Etikett har produktionsenheter i svenska Sjöbo, Bjuv, Mölnlycke och Nässjö och verksamhet i Norge. Helägda dotterbolag inom Nordvalls Label Group är brittiska Watermill Press och tyska Kölle Etiketten Gmbh. Gruppen har en årlig omsättning på 1,100 MSEK (2023) och cirka 300 anställda. Nordvalls ingår i PID (POSSEHL Identification Solutions) Group.

Ämnen i artikeln: Nordvalls
redaktionen@branschkoll.se
Annons

70 tjänster bort hos SCA

redaktionen@branschkoll.se
Annons