Exakta köper Sjuhäradsbygdens Tryckeri

Från januari 2015 ingår Sjuhäradsbygdens Tryckeri i Exaktafamiljen som därmed stärker sin ställning i västra Sverige. 11 personer inom försäljning, projektledning, prepress och digitaltryck blir kvar i befintliga lokaler i Borås. Offset, bokbinderi och distribution avvecklas och flyttar till Malmö.

– Vi utför samma sak med samma kontaktpersoner som tidigare, det känns som en väldigt bra lösning, säger Anders Persson som är vd på Sjuhäradsbygdens Tryckeri i en kommentar till Branschkoll.

På digitaltrycksidan har man en Indigo och en Konica Minolta som ska hantera de mindre och variabla upplagorna på plats i Borås.

– Offsetproduktionen avvecklas medan digitaltryckeriet ska utvecklas, säger Håkan Larsson, som är vd på Exakta i en kommentar till Branschkoll.

I och med affären kommer Sjuhäradsbygdens Tryckeri att kunna bredda sitt erbjudande med bland annat storformat och it-lösningar som man inte haft tidigare på samma sätt som Exakta.

– Beslutet att hitta en sådan här lösning har vuxit fram i takt med att upplagorna sjunker. Exakta har en bredd som gör att vi nu kan erbjuda flera nya typer av tjänster som till exempel storformat och it-stöd till våra kunder, säger Anders Persson.

Boråstryckeriet omsatte 43 miljoner kronor under 2013 och Exakta skriver i ett pressmeddelande att man nu totalt omsätter 350 miljoner kronor och har 170 anställda.

– God personkemi och samsyn på framtiden skapade förutsättningar att genomföra denna affär. Vi ser fram emot att tillsammans utvecklas vidare i en spännande bransch. Genom förändringen tar vi ytterligare ett aktivt agerande för att leda den grafiska branschens utveckling, med syfte att möta kundernas nya behov inom grafisk kommunikation, skriver de två företagen i det gemensamma pressmeddelande.

Åtta.45 investerar i ny plattform för digitaltryck – köper tre nya pressar

Åtta.45 investerar i flera inkjetpressar, en arkpress och ny mjukvara.

redaktionen@branschkoll.se

De köper Lenanders Grafiska

Stora förändringar i produktionen.

redaktionen@branschkoll.se

Startup bygger ny marknadsplats där företag kan byta till miljösmarta förpackningar

Ska bli länken som effektiviserar och automatiserar processen mellan förpackningsleverantörer och köpare. Målet är att hjälpa alla små och medelstora företag att byta till förpackningar som är bättre för miljön.

redaktionen@branschkoll.se

Industrigrupp förvärvar sin tredje etikett-aktör på kort tid – köper också in sig i Norge

Etikettmarknaden konsolideras ytterligare på den svenska marknaden.

redaktionen@branschkoll.se