Södertälje

Eson Pac söker platschef

I rollen som platschef i Södertälje ansvarar du för en fabrik med drygt 65 anställda. Verksamheten producerar bipacksedlar. Du leder och kvalitetssäkrar leveransen genom att säkerställa dina anställdas kompetens samt välmående, med en kvalitativ produktionslina. Du ser till att arbetet följer lagar och regler utifrån ett verksamhetsperspektiv. I rollen som platschef har du en god dialog med facket och är en förebild för dina anställda. Det är viktigt att skapa god stämning och en fördomsfri arbetsvardag. Detta är en nyckelroll för företagets framtida visioner och du rapporterar till Operations Director, och ingår i Koncernproduktion (Operations).

Du har dessutom din egen lokala ledningsgrupp som består av produktionsledare för tryck och efterbearbetning, kvalitet-och miljöchef, planering och ansvarig för lager och logistik. Rollen är baserad i Södertälje och kräver ett högt engagemang och närvaro i kombination med omfattande kunskap och erfarenhet av industriell produktion. Du ges stora möjligheter att påverka företagets framtid och ekonomiska tillväxt såväl som Södertäljes organisation och resultat.

Om rollen

I denna roll ansvarar du för sajtens totala produktion på strategisk såväl som operativ nivå. Du har lätt för att greppa helheten och implementera strategiskt arbete, samtidigt som du har ett öga för detaljer och inte är rädd att få smuts under naglarna då och då. Du arbetar målstyrt med uppföljning för allt som berör verksamheten. Rollen kräver hög grad av människokännedom såväl som produktionsexpertis.

Ditt engagemang och din kunskap skapar delaktighet, kommersiellt värde och bidrar till Eson Pac´s framgång. Du ser till att samtliga anställda känner frihet under ansvar. Det är av stor vikt att du skapar transparens, tydlighet och tillhörighet – en hållbar arbetsplats med autonomi, målfokus och trygghet som ledord.

Centralt i rollen är att:

  • Ansvarig för kapacitet och produktivitet
  • Arbeta för en god kvalitetsnivå internt som externt
  • Ansvarig för kostnadskontroll, budget och bidra till Eson Pac:s lönsamhet
  • Verka för ett aktivt förbättringsarbete
  • Driva fabriken i enlighet med företagets vision och mål
  • Leda arbete och produktion genom dina anställda
  • Se till att det råder god stämning och laganda
  • Ansvarig för kompetensutveckling och försörjning för organisationen
  • Svara på kunders krav och förfrågningar rörande produktion och leverans utifrån ett verksamhets- och helhetsperspektiv

Om Dig

Vi ser gärna att du har en akademisk ingenjörsbakgrund inom process, maskin och/eller teknik men det är inget krav. Det viktiga är att du är en erfaren ledare som har arbetat som produktionschef inom tillverkningsindustri under minst 5 år, gärna mer och gärna i ett större bolag. Du har lett större grupper där du med framgång drivit och organiserat gruppen och skapat laganda. Du har goda kommunikativa egenskaper där du snabbt lyssnar in och förstår situationen. Rollen förutsätter ett stort intresse för människor och miljö för att skapa ett hållbart arbetsklimat. Du har omfattande produktionskunskap och, när så krävs, förmåga att agera expert och sätta dig in i detaljer. Du är rättvis, öppen och engagerad, och har förmåga att leda verksamheten på ett strukturerat och tydligt sätt. Ditt engagemang märks i form av ett starkt personligt driv med ett fördomsfritt synsätt. Du är en förebild för dina anställda och en kulturbärare för Eson Pac.

Eson Pac, ett bolag inom läkemedelsbranschen som bygger vår framtid, erbjuder en roll och en utmaning med genuin frihet under ansvar för verksamheten i Södertälje. Här kan du göra skillnad på riktigt.

Läs mer här: Länk till originalannons alternativt annonsörens sajt
Annons

Ska sälja tryckeriet efter bara några år i branschen

redaktionen@branschkoll.se
Annons

Namn- och ägarbyte på mindre tryckeri

redaktionen@branschkoll.se
Annons

Lanserar taktila skyltar

Skyltmax berättar att man nu har lanserat taktila skyltar i sitt sortiment. Detta gör man för att det är ”en efterfrågad produkt som kompletterar företagets tidigare sortiment”.

– För oss är det viktigt att göra skyltar som är tillgängliga för alla. Det är dessutom en mycket efterfrågad produkt bland våra kunder säger produktionschef Andreas NeanderSkyltmax.

En taktil skylt är att hjälpmedel som möjliggör information via både syn och känsel. Allmänna platser och publika lokaler ska enligt lag vara tillgängliga för alla. Informationen skrivs ut i punktskrift, även kallat braille och det finns speciella standarder man följer vid tillverkning.

Läs också: TMG lanserar nischad e-handel för skyltar

– Våra taktila skyltar består av ett akrylmaterial som är reptåligt och har en fin yta. Detta är extra viktigt då skyltarna läses av via både känsel och syn, berättar Andreas vidare.

Skyltarna tillverkas enligt riktlinjer i Svensk standard SS 30600:2015 och följer punktskriftsnämndens skrivregler för punktskrift.

Signmax, bolaget bakom Skyltmax, har idag 69 anställda och omsatte 122 miljoner kronor under helåret som slutade sista april 2021. Bolagets huvudkontor och produktion ligger i Landvetter utanför Göteborg.

redaktionen@branschkoll.se
Annons

Se ”pilotavsnittet” av Branschkollen här – ny videopodd från Branschkoll

BLOGG: Här kommer en sommarhälsning från Branschkolls redaktion med en nyhet inför hösten.

Vi har under en tid diskuterat hur vi kan dela innehållet på Branschkoll i fler kanaler och landat i att en videopodd är ett kul och bra alternativ.

Tanken är att Branschkolls redaktörer ska diskutera aktuella händelser inom print, promotion och pack en gång varje månad.

”Tanken var aldrig att publicera”

I veckan gjorde vi ett test – ett Pilotavsnitt – och tanken var inte att publicera det. Det är en hel del jobb kvar med innehållet, strukturen, grafiken och övergångar. Men vi tycker att vi kom rätt så nära känslan som vi tänkt oss – och därför kan du nu se det allra första avsnittet nedan.

Som du ser presenterar vi också några av våra partners – de som har våra större annonsformat på branschkoll.se – och tanken är också att skapa nya möjligheter för företag att synas även i det här nya formatet.

Som sagt – ett första pilotavsnitt för att testa konceptet. I höst drar vi igång på riktigt med ett slipat upplägg, bättre grafik och schyssta övergångar :-). Hör gärna av dig med feedback – så kan vi göra detta så bra som möjligt!

redaktionen@branschkoll.se
Annons