Eskilstuna-Kurirens tryckeri ska öka civiltrycket – tar försäljningschef från Forssa Print

Åke Persson (LinkedIn) som varit på finska Forssa Print i åtta år lämnar bolaget och börja i oktober som försäljningschef på Eskilstuna-Kurirens tryckeri Ektab. Kimmo Pöntinen (LinkedIn) fortsätter som försäljningschef för Forssa Print i Sverige med ansvar för den Skandinaviska marknaden.

Ektab, som trycker i coldset, producerar förutom ett antal morgontidningar även civiltryck som består av gratistidningar, tidskrifter, magasin och direktreklam.

– Jag kommer helt och hållet att jobba med att öka civiltrycksidan på Ektab. Det finns till exempel många tidningar som passar att trycka på förbättrat tidningspapper och MFC, säger Åke Persson i en kommentar.

Ektab ingår som ett helägt dotterbolag i koncernen Eskilstuna-Kuriren.

Hon blir Brover Groups nya E-Commerce Manager

brover group

Brover Group som äger Justnu, Printer och Calligraphen har anställt Helen Johansson som E-Commerce Manager till huvudkontoret i Borås.

– Helen kommer att ansvara för våra dotterbolags e-handelssatsningar och vara drivande i vår digitala omställning, säger Brover Groups CMO, Martin Ghaoui, i ett nyhetsinlägg.

Helen beskrivs som en Senior SEO-strateg med en magisterexamen i dataekonomi och även bedrivit utbildning inom digital marknadsföring.

– Helen har precis den bakgrund och kunskap som vi behöver inom Brover Group. Hon kommer att vara drivande för att våra dotterbolag ska kunna ta ledande positioner inom e-handel och digitalisering i sina respektive områden, säger Brover Groups vd, Jan Veres.

Helen tillträdde rollen den 7 juni.

redaktionen@branschkoll.se

28 oktober: Print Next har fått ett datum

Nätverket Grafkom, Grafiska Företagen och Nopa gör ett tredje försök att arrangera Print Next – ”Nordens största nätverksträff för grafisk bransch”.

Det blir den 28 oktober och platsen är hotell Royal Park i Frösundavik i Stockholm.

Det är en tidigare idrottsanläggning som byggt om till konferenslokal och studio under pandemin. Högt i tak och gott om plats/luft.

Spännande talare och nätverkande i branschen utlovas – så boka datumet redan nu.

Anmälan är öppen!

redaktionen@branschkoll.se

Revisionsbolag vinner tvist mot trycksaksbolag i konkurs – slipper betala 11 miljoner i skadestånd

redaktionen@branschkoll.se

Ännu ett år med minskande klimatpåverkan för Lessebo

redaktionen@branschkoll.se