Eskils Tryckeri tecknar avtal med världsledande aktör inom digital signage

Patrik Kornerup på Eskils Tryckeri och Anders Hansson på Visual Art.
Patrik Kornerup på Eskils Tryckeri och Anders Hansson på Visual Art.

Eskils tryckeri i Borås har tecknat ett partneravtal med Visual Art kring digitala skyltar. Eskils är stor leverantör av lösningar för butikskommunikation och har avtal med flera av Nordens största retailkedjor.

Med samarbetet kommer Eskils kunna erbjuda Visual Arts strategiska expertis, innehållsproduktion samt mjukvara Signage Player.

– Vi ska förenkla för våra kunder och erbjuda dem en lösning oavsett om den är analog eller digital, kommenterar Patrik Kornerup som är försäljningschef på Eskils.

2020 startade väldigt bra

Eskils gick in i 2020 med flera nya konton och såg ut att göra ett rekordår.

– Vi gick vi mot ett all time high men sedan kom Corona. Trots det blev året, som avslutades i augusti, bra och vi har både anställt och investerat lite senaste tiden, berättar Patrik Kornerup

– Kunderna lämnar oss inte även om de köper mindre och hade vi inte haft så många nya konton innan Corona hade kanske situationen sett annorlunda ut.

Analog produkt i en digital värld

Eskils har länge tittat på olika lösningar för att komplettera den tryckta butikskommunikationen med skärmar eftersom efterfrågan från kunderna har ökat inom detta område.

– Vi har en analog produkt i en digital värld och när vi till exempel är med vid nyetableringar eller ombyggnationer kommer digitala skyltar in som ett naturligt steg för våra kunder. Då ska vi självklart vara med och hjälpa dem med det.

Genom avtalet med Visual Art får man tillgång till all den kunskap om det digitala mediet som Visual Art byggt upp under många år. Men man kan nu också sälja både hård- och mjukvara för de digitala skyltarna i kombination med de analoga tryckta skyltarna.

– Det är en kunskapsfråga. Vi behöver en partner som kan tekniken kring digitala skyltar med både hårdvara och mjukvara och där är Visual Art de som kan detta bäst.

Den dagliga logistiken för både det analoga och det digitala kommer Eskils att hantera. Distribution av skyltar ut till butiksnäten samt att se till att rätt innehåll visas på skärmarna med hjälp av mjukvaran från Visual Art.

– Visual Art är mästare på att skapa struktur och skapa innehåll till skärmarna och vi kan hjälpa våra kunder med det dagliga flödet av innehållet i butikerna.

Gemensamt erbjudande till kunderna

Man ska nu gå mot båda företagens kunder med ett gemensamt erbjudande. Avtalet innebär alltså att Visual Art också har en partner för deras kunder som har behov av analoga skyltar.

– Det här samarbetet är en fantastisk lösning som gör att vi kan fortsätta leverera digitala kommunikationslösningar till kunder utan att konkurrera med befintlig aktör. Vi sätter kunden och våra kunders affärsvärde i främsta rummet utan att tumma på kvaliteten, säger Anders Hansson, försäljningschef på Visual Art.

– Flera av deras kunder har också tryck material så det ska kunna bli nya affärer åt båda hållen, säger Patrik.

Eskils har tittat på digitala skärmar under många år men om man skulle bygga den kompetensen internt skulle det vara en lång resa.

– Nu blir vi starka tillsammans med en duktig partner istället, avslutar Patrik.

Eskils grundades är en del industrikoncernen ACG Gruppen som finns representerade i åtta länder och omsätter cirka 500 miljoner kronor och sysselsätter cirka 300 personer.

Ny generation i ledningen för Horizon i Norden

IMG 0135 1800
Ämnen i artikeln: Horizon

Paul Jakobson som sålt Horizons lösningar inom efterbehandling i Sverige och Norden under lång tid lämnar nu över rodret till en ny generation.

Ny Norden-vd är Mathias Jakobson som kommer att leda teamet med sälj och service.

Jack Dahl, som länge varit på den norska marknaden tar nu steget upp och ska leda den Nordiska säljorganisationen.

Paul Jakobson, avgående Nordenchef, kommer att ta rollen som styrelseordförande och senior advisor.

Ämnen i artikeln: Horizon
redaktionen@branschkoll.se

Automatiserad e-handel med unik nisch av posters till salu

redaktionen@branschkoll.se

Lidl tar fram exklusiv posterkollektion

lidl 2

Tillsammans med konstnärerna Emilia Ilke och Elin PK släpper Lidl Sverige nu en exklusiv posterkollektion som illustrerar det nya varumärket Matriket.

redaktionen@branschkoll.se

Till salu: Reklamfirma i Jämtland

Omsätter 2,5 miljoner kronor.

redaktionen@branschkoll.se

Allmedia i Malmö köper en Vanguard storformatare från Marabu

Allmedia Marabu
Ämnen i artikeln: AllmediaMarabuVanguard


Allmedia i Malmö, som drivs av Jonas Rydje, växer vidare och investerar nu i en storformatsskrivare från Vanguard som levereras av Marabu.

– Det är installation i Malmö nästa vecka, säger Jonas Rydje på Allmedia till Branschkoll.

Den nya printern, VK3220T-HS som printa i format upp till 200×318 cm, gör att Allmedia ökar sitt produktionsformat för att kunna optimera produktionen.

– Nu har vi möjlighet att leverera produkter i ett stycke istället för tvådelat, säger Jonas Rydje.

Det ökade produktionsformatet gör även att man effektivisera sin produktion på övriga jobb när man lättare kan samköra och optimera utskjutningar.

Jons berättar vidare att man har ”gott att göra på alla avdelningar”.

– Vi har gjort flera stora investeringar under senaste året i Indigo och en Colorado M5W för att höja Allmedias tryck-kvalité samt för att stå väl rustade för framtiden.

Två personer ytterligare har kommit in i bolaget och idag är man åtta personer.

Ämnen i artikeln: AllmediaMarabuVanguard
redaktionen@branschkoll.se

Sandéns Security Printing köper en Fujifilm-press från Visutech

Sandens Visutech
Ämnen i artikeln: FujifilmVisutech

Sandéns Security Printing investerar i en Revoria Press PC1120. Affären meddelandes på Sign&Print-mässan i veckan.

Med den nya investeringen Revoria Press PC 1120 kan Sandéns erbjuda specialfärger såsom silver och vitt, vilket man har sett en ökad efterfrågan av från marknaden. Detta ger företaget möjlighet att leverera mer skräddarsydda tryckprodukter till sina kunder.

Det var nyligen som Visutech skrev avtal med Fujifilm om att sälja både toner- och inkjet-pressar från leverantören.

Fujifilm Revoria Press PC1120 är en digital tonerpress med möjlighet att använda specialfärger som vitt och silver.

– Vi ser en potential i att mer flexibelt kunna använda specialfärger som t.ex. vitt och silver, detta ger oss möjlighet att även erbjuda marknaden digitaltryckta specialeffekter vilket vi hoppas på och tror skall generera oss fler nya affärsmöjligheter. Den nya pressen erbjuder också en betydligt större kapacitet än vår nuvarande lösning. Dessutom ser vi såklart stor nyttan av Visutechs serviceorganisation, säger Martin Sandén, vd på Sandéns Security Printing.

Ämnen i artikeln: FujifilmVisutech
redaktionen@branschkoll.se

UPPDATERAD: Konkurs för Stockholmstryckeri

Säljs på auktion.

redaktionen@branschkoll.se

Tryckt direktreklam på väg ner – men flera aktörer ökar sina investeringarna

ODR 1800

Fungerar bra för att marknadsföra priserbjudanden.

redaktionen@branschkoll.se

Addbrand utökar sin portfölj med färgat papper

Lessebo Addbrand.jpg 1800
Ämnen i artikeln: AddbrandLessebo

Addbrand och Lessebo har skrivit ett grossistavtal gällande det färgade papperet Lessebo Colours.

Därmed blir Lessebo Colours nu tillgängligt i Norge, Danmark, Finland och Sverige via Addbrand.

– Detta upplägg gäller vår färgade pappersserie Lessebo Colours i mindre kvantiteter som understiger en pall. Större kvantiteter finns att tillgå via Lessebo Paper, säger Ebba Ingvarsson på Lessebo till Branschkoll.

Addbrand säljer grafiska produkter (både med och utan tryck) och tjänster till tryckerier, profilföretag och förpackningstillverkare i Norden, och utökar alltså nu sitt sortiment.

Lessebo Colours lanserades 2022 och är en serie färgade papper bestående av 48 nyanser.

– Vårt nya samarbete med Lessebo Paper gör att vi både kompletterar och utökar vårt produktsortiment. Samarbetet stärker vårt löfte om att förse våra kunder med hållbart och högkvalitativt premiumpapper, säger Rickard Fredlund, försäljningschef på Addbrand.

– Med Addbrands starka distributionskanaler och expertis är vi glada över att kunna erbjuda våra hållbara pappersprodukter till en bredare kundkrets över hela Norden, säger Ebba Ingvarsson.

Ämnen i artikeln: AddbrandLessebo
redaktionen@branschkoll.se

Lessebo uppmärksammas för lansering av ny färg-kollektion

Lessebo colours
Ämnen i artikeln: Lessebo

Byrån F&B Happy tog fram kampanjen som nu kan vinna Svenska Designpriset.

Ämnen i artikeln: Lessebo
redaktionen@branschkoll.se