EPiServer köps av IK Investment Partners

Pressmeddalnde 2010-11-10

IK Investment Partners (“IK”), ett europeiskt private equity bolag, meddelar idag att de har kommit överens att förvärva EPiServer Group AB (“EPiServer”) från Amadeus Capital, Martin Bjäringer, Monterro Holdings, Northzone Ventures, Mikael Runhem med familj samt anställda. EPiServer är en snabbväxande leverantör av plattformar som driver engagerande webbnärvaro med intäkter på 192 miljoner kronor under 2009. De finansiella villkoren i affären redovisas inte.

EPiServer är ett svenskt mjukvarubolag som möjliggör för organisationer och företag att optimera sin webbnärvaro genom att erbjuda ett brett utbud av produkter och tjänster som kombinerar innehåll, e-handel, digitala mötesplatser och kommunikation. Plattformen distribueras genom EPiServers starka partnernätverk. Bolaget har haft en snabb expansion med en genomsnittlig årlig intäktsökning på mer än 30 procent under de senaste fem åren.

EPiServer har sitt huvudkontor i Sverige, där bolagets forsknings- och utvecklingsverksamhet också är baserad. Bolaget är dessutom representerat i Norge, Danmark, Finland, Holland, Storbritannien och USA.

“Vi gläds över att kunna presentera förvärvet av EPiServer som har en etablerad meritlista och och en erfaren ledningsgrupp. Bolaget gynnas av betydande organisk marknadstillväxt som stöds av ett antal strukturella drivkrafter. Vi är övertygade om att vi tillsammans med ledningen och bolagets kvalificerade medarbetare kan skapa ytterligare organisk tillväxt i såväl Sverige som internationellt och därmed positionera bolaget för att aktivt kunna delta i den framtida konsolideringen av branschen”, säger Helena Stjernholm, Partner på IK.

“EPiServer har dragit nytta av att ständigt ha utvecklat sitt produkterbjudande till de snabbt föränderliga marknadskraven och genom sitt starka partnernätverk möjliggöra för slutkunder att omvandla sin webbnärvaro till affärsresultat. Vi ser fram emot att fortsätta denna resa tillsammans med IK och dra nytta av deras beprövade tillvägagångssätt och erfarenhet av att bygga framgångsrika bolag samtidigt som kontinuiteten i verksamheterna bibehålls. Jag är övertygad om att IK är den ideala partnern för EPiServer när vi fortsätter att utveckla verksamheten internationellt och genom nya produkter och tjänster”, säger Martin Henricson, VD för EPiServer.

”EPiServer betjänar en snabbt växande marknad för produkter och tjänster som möjliggör för företag världen över att skapa en webbnärvaro för att engagera sina kunder och därigenom driva deras affärsresultat. Intill idag har EPiServers verksamhet, med starkt stöd av sina ägare, vuxit betydligt både geografiskt och produktmässigt. För bolagets fortsatta tillväxt anser vi att detta är rätt tillfälle att fortsätta med en ny stark ägare som IK”, säger Peter Larsson styrelseordförande för EPiServer.

Detta är den sjätte affären IK tillkännager under 2010 efter Snacks International, Hansa, GHD, Colosseum Dental och Agros Nova.

Transaktionen är föremål för konkurrensgodkännande.

HDR Partners agerade finansiell rådgivare, McKinsey kommersiell, Roschier legal medan PwC agerade rådgivare i redovisnings-, skatte- och pensionsfrågor åt IK. SEB Enskilda agerade finansiell rådgivare och Gernandt & Danielsson agerade rådgivare i legala frågor åt säljarna.

För frågor:

IK Investment Partners
Helena Stjernholm, Partner Tel: +46 678 95 00
Jonas Rodny, kommunikationschef
Tel: +46 8 678 95 26

EPiServer
Martin Henricson, vd
Tel: +46 8 555 827 00

Om IK Investment Partners

IK Investment Partners (tidigare Industri Kapital) (”IK”) är ett europeiskt private equity bolag som förvaltar cirka 5,7 miljarder euro i kapital, inklusive 1,7 miljarder euro i den senaste fonden IK2007. Sedan 1989 har IK förvärvat 71 europeiska bolag. Den nuvarande portföljen omfattar 20 bolag med en sammanlagd omsättning på nära 7,5 miljarder euro. IK investerar framförallt i medelstora bolag med starkt kassaflöde och potential till vinstförbättringar, verksamma inom mogna industrier med väsentlig underliggande tillväxt. Mer information finns på www.ikinvest.com.

Om EPiServer

EPiServer är en ledande leverantör av lösningar som möjliggör en engagerande webbnärvaro som driver slutkundens affärsresultat. Mer än 3 000 kunder världen över använder EPiServers plattformar som kombinerar innehåll, digitala mötesplatser, e-handel och kommunikation med ett anpassningsbart dashboard. EPiServers CMS-plattform är grunden för fler än 9 700 webbplatser och anänds dagligen av fler än 130 000 webbredaktörer. All försäljning av EPiServers plattformar sker genom ett omfattande nätverk med mer än 450 partners i över 30 länder. EPiServer kombinerar stabiliteten och support av en kommersiell product med EPiServer World, ett aktivt nätverk av mer än 11 000 utvecklare. Företaget är certifierad guldpartner till Microsoft och har fått högsta betyg, AAA, av Dun & Bradstreet sedan år 2000. Företaget grundades 1994 och har kontor i Sverige, USA, Danmark, Norge, Finland, Holland, Sydafrika, Australien och Storbritannien.

Efterbehandlingsbolag har avslutat sin rekonstruktion

redaktionen@branschkoll.se
Annons

Ny digital tonerpress i formatet B2+

Fujifilm Revoria B2
Ämnen i artikeln: Fujifilm

Kan trycka på båda papper och kartong.

Ämnen i artikeln: Fujifilm
redaktionen@branschkoll.se
Annons

De är Sveriges snålaste (och mest generösa) regioner beträffande julgåvan

Ämnen i artikeln: Julgåvapresentkort

En sammanfattning av Sveriges mest ”snåla” och generösa kommuner beträffande julgåvan.

Ämnen i artikeln: Julgåvapresentkort
redaktionen@branschkoll.se
Annons

Bokslutsfest – flera tongivande produktmediaaktörer har kommit in med siffror för 2022

Nu har det börjat droppa in siffror för bolag i branschen fram till så sent som augusti 2022. Den gemensamma nämnaren är att omsättningen i stort sett är tillbaka eller överträffar den man hade före pandemin.

redaktionen@branschkoll.se
Annons

Clipper inleder samarbete med plattform för hållbarhets-ranking

Ämnen i artikeln: Clipper
Ämnen i artikeln: Clipper
redaktionen@branschkoll.se
Annons

Anklagad för sexuellt ofredande – lämnar NWGs styrelse och flera andra uppdrag

Ämnen i artikeln: NWG
Ämnen i artikeln: NWG
redaktionen@branschkoll.se
Annons

Blåkläder partner till Handbolls-VM

Ämnen i artikeln: Blåkläder

Internationella Handbollsförbundet och Blåkläder har tecknat ett flerårigt avtal därBlåkläder blir officiell partner tillHandbolls-VM.

– Handbolls-VM har visat sig vara en unik möjlighet att aktivera vårt varumärke i ett sammanhang där många av våra kunder redan finns. Handboll är en ärlig, rolig och intensiv sport med en växande global gemenskap, och vi är därför mycket stolta över att ha inlett detta nära samarbete med den internationella organisationen bakom sporten, säger Peter Mönhage, Sverigechef på Blåkläder, i ett pressmeddelande.

Ämnen i artikeln: Blåkläder
redaktionen@branschkoll.se
Annons

Blåkläder ett av 17 nya varumärken hos Unitedprofile

Ämnen i artikeln: BlåkläderUnitedprofile

Unitedprofile och Skydda fördjupar sitt samarbete, 17 nya workwear-varumärken och över 1.000 nya yrkepsprodukter lanseras på Unitedprofiles plattform.

Bland de varumärken som nu tillkommer finns bland annat Blåkläder, Björn Borg, och Zoll.Unitedprofile och Skydda började samarbeta i juni, något som sägs mottagits väl av kunderna och nu fördjupar man alltså det samarbetet.

– Med Skyddas kunskap om både säkerhet, produkter och slutanvändare garanterar vi att erbjuda ett heltäckande sortiment inom alla våra produktkategorier. Det innebär att ett urval av de bästa produkterna från respektive varumärke finns inom Skyddas utbud. Vi ser en stor potential i Unitedprofile som tjänst. Enkelheten består i att våra produkter når fler återförsäljare och i sin tur når fler slutkunder. Det gör att vi kan göra de svenska arbetsplatserna ännu säkrare, säger Johan Törnblad, vd för Skydda i Sverige AB.

Blåkläder hos Unitedprofile

Blåkläder är ett av de varumärken som Skydda nu lanserar. Alla återförsäljare som valt eller väljer att aktivera Skydda som leverantör får nu tillgång till ett brett utbud av arbetskläder via Unitedprofile. Blåkläder tillsammans med L.Brador lägger en stabil grund för detta, skriver bolaget i ett pressmeddelande.

– Vi är väldigt nöjda med det fina samarbetet med Skydda och det är så positivt att de nu väljer att lägga i nästa växel. Vi vet att det här är en fantastisk nyhet bland våra återförsäljare, vilka nu är ännu ett steg närmare att bli totalleverantör till sina kunder, säger Jesper Löfgren, leverantörsansvarig på Unitedprofile.

Samtliga varumärken som Skydda nu introducerar är Blåkläder, Björn Borg, Zoll, Speedglas, Akla, Grundéns, MCS, Sterisol, Sulman, Suprabeam, Tychem, Tyvek, Adapt, Ansell, Dunlop och Ear.

Ämnen i artikeln: BlåkläderUnitedprofile
redaktionen@branschkoll.se
Annons

Procurator öppnar ny butik i Sundsvall

Ämnen i artikeln: Procurator

Procurator öppnar den 13 december en ny butik iSundsvall trots ”en allt mer digitaliserad värld”.

Mikael Östbring med titeln Head of Stores berättar om bolagets satsning på ett större butiksnät.

Vi har ett brett och komplext sortiment som vi vill att våra kunder ska få ta del av på enklaste och bästa sätt. I butiken får kunden möjligheten att se produkten på nära håll och få en bra kundupplevelse. Produkter som exempelvis skor vill kunden gärna prova innan sitt beslut för att se till att de passar både arbetsmiljön och bäraren på bästa sätt, säger Mikael Östbring i ett pressmeddelande.

Hur ser du på butiksöppningen i Sundsvall?

– Precis som i resterande delar av den norrländska kusten växer Sundsvall som stad och ett större antal nya bolag inom industrin är på väg att etablera sig i området. Procurator vill vara en del i att hjälpa orten utvecklas i den takt som planeras. Vi ser det även som en stor möjlighet för oss att stärka vår fysiska närvaro för våra kunder i Sundsvall avslutar Östbring.

Ämnen i artikeln: Procurator
redaktionen@branschkoll.se
Annons

Nomineringarna öppna till Produktmediabiet

Ämnen i artikeln: SBPR

Tävlingen Produktmediabiet (tidigare Promotionbiet) tar nu emot nomineringar för årets upplaga. Pristutdelning kommer ske på branschfesten den 18 januari på Elite Stora Hotellet, Jönköping.

Det går att nominera i följande kategorier:

  • Årets Leverantör 2022
  • Årets Återförsäljare 2022
  • Årets Förädlare 2022
  • Årets Kampanj 2022
  • Årets Hållbarhetspris 2022

Nomineringen sker via mail till info@sbpr.se. Ange kategori i ämnesrutan på mailet. Alla nomineringar hanteras med sekretess och hanteras endast av juryn.

Nomineringar skall vara inne på info@sbpr.se senast 15/12 2022.

Ämnen i artikeln: SBPR
redaktionen@branschkoll.se
Annons