En ny omvärldsbevakningstjänst för den grafiska branschen

Äntligen! Efter ett par veckors slit med databaser, publiceringssystem och strukturdiskussioner är den allra första versionen av branschkoll.se äntligen klar för att testas.Ramverket är klart och nu kan jag äntligen börja med det roliga arbetet – att hjälpa dig som beslutsfattare i den grafiska branschen att hålla koll på branschen och omvärlden.

Till en början finns det i huvudsak tre avdelningar:

  1. Branschpuls – det är detta som händer i branschen just nu – den grafiska branschens puls! Du ser listan i mittenspalten på förstasidan. Hela listan hittar du i menyn under fliken ”Branschpuls”
  2. Jobb – Här listas aktuella jobb i branschen. Dessa hämtas med automatik från tex Platsbanken och andra jobbsökmotorer. Vill du lägga upp din egen platsannons direkt är det bara att maila så lägger jag upp den.
  3. Kalender – Den grafiska branschen enda helt oberoende eventkalender. Samma här – vill du lägga upp ett eget event så är det bara att hojta till.

Fliken ”Fördjupning” som finns i meny är stängd till en början. Jag jobbar med att fylla på med innehåll och i sinom tid öppnar även denna del.

På bloggen (här är du nu) kommer jag att skriva om vad som händer här på Branschkoll och i branschen.

Nästa steg

Det finns väldigt många saker kvar att göra. Men tre saker står främst på agendan

  1. Driva på med nytt innehåll så att du kan få en känsla för vad Branschkoll är för något.
  2. Öka kännedomen om branschkoll.se så att så många som möjligt kan få nytta av mina tjänster.
  3. Snart åker jag till IPEX (måndag 17/5) i fem dagar. Det kommer att bidraga med massor av information till Branschkoll. Och jag hoppas på många nya kontakter.

När du har tittat runt här på branschkoll.se så får du gärna höra av dig med ris/ros och frågor eller funderingar. Jag hoppas att vi kan hitta olika sätt att samarbeta på i framtiden – läs gärna om de olika tjänsterna.

Annons

Smålandstryckeri förvärvas av förpackningsbolag

redaktionen@branschkoll.se
Annons

Svensk grafisk kedja ska inta Norge

redaktionen@branschkoll.se
Annons

NI Solutions ska sälja HP Latex – tar över från Papyrus

NI Solutions tar över Papyrus HP-agentur.

I höstas meddelade Papyrus att man slutar sälja HPs storformatssortiment. Nu är det klart att det blir NI Solutions som tar över kontraktet med HP efter att ha köpte verksamheten från Papyrus.

NI Solutions utökar därmed sitt sortiment med HP Latex och HP Pagewide XL inklusive service.

– Vi är övertygade om att detta är en mycket bra lösning och att våra kunder och deras produktionslösningar kommer att vara i trygga händer hos NI Solutions. Affären mellan oss och NI Solutions är klar och ambitionen är att NI Solutions tar över driften from 2022-02-01. Under januari månad vänder ni Er fortsatt till oss på Papyrus, säger Johan Svedung, försäljningschef på Papyrus.

Niclas Ulriksson som varit huvudansvarig för HP försäljningen på Papyrus följer med över till NI Solutions och blir säljare och produktansvarig för alla HP-produkter i NIs sortiment.

– Verksamheten kommer att integreras i vår storformatsavdelning. Uppstarten är redan i gång och snart kommer HP:s produkter att finnas på våra webb- och säljkanaler, skriver NI i ett meddelande.

redaktionen@branschkoll.se
Annons

Logistik- och efterbehandlingsbolag i rekonstruktion

redaktionen@branschkoll.se
Annons

Globala jättar investerar i svensk förpacknings-startup

Produktionen kan vara igång under 2022.

redaktionen@branschkoll.se
Annons

Äntligen – den påfyllningsbara tandkrämstuben är här

redaktionen@branschkoll.se
Annons

En ”Popfree” Industri – projekt för att få bort PFAS

Många företag vill fasa ut PFAS, och är beredda att gå före kommande regleringar. Här är 22 av dem.

redaktionen@branschkoll.se
Annons

Plastindustritäta Småland ska öka plaståtervinningen med nytt projekt

Det saknas samordnade initiativ för att göra polymerindustrin mer hållbar. Nu kommer det ett sådant på initiativ av Handelskammaren i Jönköping.

redaktionen@branschkoll.se
Annons

Plasttillverkare ska öka cirkuläriteten

redaktionen@branschkoll.se
Annons

Omfattande viktig certifiering till livsmedelsföretag i Sverige

Certifieringen B Corp växer nu med fler företag som har verksamhet i Sverige. Många förpackningsföretag finns på listan men ännu inga svenska.

redaktionen@branschkoll.se
Annons