En ny omvärldsbevakningstjänst för den grafiska branschen

Äntligen! Efter ett par veckors slit med databaser, publiceringssystem och strukturdiskussioner är den allra första versionen av branschkoll.se äntligen klar för att testas.Ramverket är klart och nu kan jag äntligen börja med det roliga arbetet – att hjälpa dig som beslutsfattare i den grafiska branschen att hålla koll på branschen och omvärlden.

Till en början finns det i huvudsak tre avdelningar:

 1. Branschpuls – det är detta som händer i branschen just nu – den grafiska branschens puls! Du ser listan i mittenspalten på förstasidan. Hela listan hittar du i menyn under fliken ”Branschpuls”
 2. Jobb – Här listas aktuella jobb i branschen. Dessa hämtas med automatik från tex Platsbanken och andra jobbsökmotorer. Vill du lägga upp din egen platsannons direkt är det bara att maila så lägger jag upp den.
 3. Kalender – Den grafiska branschen enda helt oberoende eventkalender. Samma här – vill du lägga upp ett eget event så är det bara att hojta till.

Fliken ”Fördjupning” som finns i meny är stängd till en början. Jag jobbar med att fylla på med innehåll och i sinom tid öppnar även denna del.

På bloggen (här är du nu) kommer jag att skriva om vad som händer här på Branschkoll och i branschen.

Nästa steg

Det finns väldigt många saker kvar att göra. Men tre saker står främst på agendan

 1. Driva på med nytt innehåll så att du kan få en känsla för vad Branschkoll är för något.
 2. Öka kännedomen om branschkoll.se så att så många som möjligt kan få nytta av mina tjänster.
 3. Snart åker jag till IPEX (måndag 17/5) i fem dagar. Det kommer att bidraga med massor av information till Branschkoll. Och jag hoppas på många nya kontakter.

När du har tittat runt här på branschkoll.se så får du gärna höra av dig med ris/ros och frågor eller funderingar. Jag hoppas att vi kan hitta olika sätt att samarbeta på i framtiden – läs gärna om de olika tjänsterna.

Annons

YP Yrkesbutiker söker säljande platschef

YP Yrkeskläder flyttar till ny butik och nytt kontor i Västberga söder om Stockholm. Nu söker vi efter en ny driven och erfaren ledare med säljerfarenhet! Vi söker dig som trivs i ett företag med korta beslutsvägar, hög service och med goda framtidsutsikter! 

YP- YRKESKLÄDER SÖKER:

SÄLJANDE PLATSCHEF
VÄSTBERGA, SÖDRA STOCKHOLM 

Vilka är YP Yrkesbutiker?
YP Yrkesbutiker är en rikstäckande kedja som idag består av 12 butiker över hela Sverige. YP Yrkesbutikers mål är att vara den bästa leverantören av arbetskläder och personligt skydd på den lokala marknaden. I våra butiker finner du Blåkläders produktsortiment såväl som andra varumärken och vi levererar ett komplett sortiment inom kategorierna: yrkes- och profilkläder, samt personligt skydd så som; skor, handskar, andningsskydd, hörselskydd mm.

Om ledarrollen
Du ansvarar för att våra kunder bearbetas både från vår butik och ute på fältet, i ditt team finns både butikssäljare och hungriga fältsäljare. Som platschef på YP Yrkesbutiker driver du även din egen försäljning på fältet och ansvarar för en egen kundportfölj, detta innebär att du trivs och hämtar energi i kundmöten.
Du har alltid ett övergripande verksamhetsfokus och i egenskap av ledare är du en viktig kulturbärare som visar vägen för dina medarbetare.
Vi har stora planer för vår nya butik i Västberga som innebär att du tar höjd för både expansion och utveckling samt får dina medarbetare att växa med framtiden.

Vi söker dig som har:

 • B2B-erfarenhet
 • Säljerfarenhet som ledare
 • Tidigare framgångsrik erfarenhet av att leda och utveckla andra människor
 • En hög affärsmässighet
 • Goda kunskaper från affärssystem och Officepaketet
 • Branschvana är meriterande

Vi erbjuder
Ett mycket intressant och omväxlande arbete där det finns stora möjligheter till personlig utveckling och möjlighet att påverka då ditt arbete kommer att vara avgörande för tillväxten i butikerna. Du blir en del av en koncern i tillväxt som expanderar både nationellt och internationellt vilket öppnar upp för goda utvecklingsmöjligheter!

Är detta är rätt utmaning för dig?
Vänta inte, vi arbetar med löpande urval, skicka därför din ansökan redan idag!

redaktionen@branschkoll.se
Annons

Nytt nätverk för förpackningsföretag

redaktionen@branschkoll.se
Annons

Nordiska förpackningstävlingen Scanstar öppnar årets tävling

redaktionen@branschkoll.se
Annons

Tetra Pak lanserar förpackningslösningar för mindre nedskräpning

”Över 1.000 av våra förpackningslinjer kan komma att förändras under de närmaste tre åren”

Enligt ett pressmeddelande lanserar Tetra Pak i dagarna ett nytt utbud av förpackningslösningar med korkar som är fastsatta på förpackningen. Eftersom korken är fastsatt i förpackningen hoppas man att detta ska leda till mindre nedskräpning

Samtidigt jobbar Tetra Pak vidare med att lansera sugrör av papp. Syftet är att tillmötesgå kundönskemål om större hållbarhetstänk.

Lars Holmquist, Vice vd för Packaging Solutions & Commercial Operations på Tetra Pak, säger: ”Detta är viktiga milstolpar i vår resa mot att utveckla världens mest hållbara livsmedelsförpackningar som är tillverkade helt av förnybara eller återvunna material. ”

Dessa två utvecklingssteg är centrala för att säkerställa att Tetra Paks kunder i Europa ska kunna följa Engångsplastdirektivet (SUP) som ingår i EU:s plaststrategi och är en viktig del av EU:s åtgärder för cirkulär ekonomi. Tetra Pak säger sig därför, med detta i åtanke, ökat takten inom utvecklingen av korkar.

Lars Holmquist: ”Den största utmaningen med fastsatta korkar är den betydande förändring som detta medför för hela värdekedjan. I Europa betyder det att över 1.000 av våra förpackningslinjer kan komma att förändras under de närmaste tre åren.

redaktionen@branschkoll.se
Annons