Emballator testar nytt biobaserat material – en rest från pappersproduktionen

emballator

Ett biobaserat material för plastförpackningar tillverkat av restprodukter från skandinaviska skogar testas hos Emballator Innovation Center.

Tillsammans med Rencom har Emballator skapat en unik mix av det biobaserade materialet. Man vill minska volymen av fossil plast och nu tas ett steg i den riktningen, skriver man i ett meddelande.

– Vi skapar ett speciellt kompound som är anpassat för våra produkter. Vi vill ha den högsta möjliga mängd lignin för att minska vårt koldioxidavtryck. Det här är en stor möjlighet för oss att minska mängden av fossilbaserad plast i våra produkter. I det här första steget ser vi att materialet är främst för våra produkter inom färg- och kemikaliesegmenten, säger Mats Jeppsson.

Lignin-materialet från Rencom är producerat av en biprodukt från pappersproduktion och är en kombination av lignin och naturlig olja.

– Vi har valt olika nyckelapplikationer och letar efter företag inom de olika områdena. Emballator är ett bra företag i Sverige som visar intresse i att testa hållbara material. Vårt material, Renol, är en biokälla med bra prestanda som man kan användas i hög mängd i olika produkter, säger Thomas Roulin, Product Manager på Rencom.

Under 2021 kommer Emballator Innovation Center att fortsätta att testa och utveckla nya material till företagets produkter.

Unitedprofile anställer Sale support

Senaste tillskottet på Unitedprofile är Jonatan Hillerstig som kliver in i rollen som sale support och kommer bland annat jobba med kunder och support.

Här har ni nästa stjärna på Unitedprofile! Välkommen Jonatan Hillerstig som kliver direkt in och axlar rollen som Sale support! Jonatan kommer närmast från återförsäljarledet där han jobbat under sex år. Hos oss på Unitedprofile så kommer han ansvara för kundrelationer genom support, försäljning och utbildning, skriver Unitedprofile till Branschkoll.

redaktionen@branschkoll.se

De får dela på upphandling värd 13 miljoner

redaktionen@branschkoll.se

Två branschaktörer gjorde upp i domstol rörande dåliga munskydd – fick betala tillbaka 180.000

munskydd skyddsutrustning
redaktionen@branschkoll.se

Konsumentverket släpper riktlinjer för vad som gäller kring miljömarknadsföring

hållbarhet miljö

Du som är påläst, tydlig och ärlig inom miljömarknadsföring har allt att vinna.

redaktionen@branschkoll.se