Ulricehamn

Emballator söker Produktionschef till Ulricehamns Bleck

Emballator utvecklar och tillverkar förpackningslösningar i metall, plast och aluminium. Våra bolag är indelade i tre affärsområden; Emballator Metal Group, Emballator Packaging Innovations och Emballator Packaging UK. Vi har 10 tillverkningsenheter i Sverige, Finland och Storbritannien, en omsättning på cirka 2,5 miljarder kronor och cirka 900 anställda. Emballator ingår i familjeägda Herenco-koncernen.

Emballator Metal Group utvecklar affärsdrivande förpackningslösningar med bleckplåt som råvara. Gruppen har tillverkning i Ulricehamn, Lempäälä i Finland och Nybro i Sverige, försäljningskontor i Moss i Norge och Włocławek i Polen. Omsättning ca 895 miljoner kronor och cirka 250 anställda

Produktionschef till Emballator Ulricehamns Bleck

Inom Emballator har vi en gedigen hållbarhetsagenda, vi jobbar långsiktigt med att hjälpa våra kunder att nå sina hållbarhetsmål. Våra värderingar ryms i Den gröna påsen och agerar vägledare för att fortsätta vårt arbete i rätt riktning.

Vi söker nu en Produktionschef till Emballator Ulricehamns Bleck som vill vara med på vår resa, med ambitionen att bli ledande i Europa inom hållbara förpackningslösningar för kommande generationer.

Uppdraget på Emballator Ulricehamns Bleck AB är att utveckla, effektivisera och driva produktionen på bästa och mest kostnadseffektiva sätt. Med ett proaktivt arbetssätt lägger du grunden för ett värdeskapande produktionsarbete.

I rollen som Produktionschef hos oss förväntas du arbeta operativt, drivande och strategiskt för att optimera och effektivisera. Du har ansvar för företagets produktionsprocesser, produktionsutveckling, säkerhet, kvalitet och miljö och förväntas utveckla och leda dessa. Du ingår i den operativa ledningsgruppen för produktion och teknik och rapporterar till Operations Manager.

Du leder och ansvarar för ett team bestående av produktionsledare.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

 • Ansvara för och driva produktionen. Delansvar för produktionsutveckling samt säkerhet, kvalitet- och miljö inom produktion så att dessa uppfyller ställda mål.
 • Ansvara för ständiga förbättringar avseende kostnadseffektiv produktion, produktivitet samt kvalitet.
 • Övergripande ansvarig för säkerhet och arbetsmiljö för produktion.
 • Driva processförbättringar både inom produktionen och tvärfunktionellt tillsammans med övriga avdelningar.
 • Ständigt sträva efter en kostnadseffektiv, kvalitativ och optimal bemanningsstruktur, med utgångpunkt från försäljningsprognosen.
 • Ansvara för kompetensutveckling och förändringsledning inom produktionsområdet.
 • Arbeta systematiskt i syfte att säkerställa önskad leveransprecision.
 • Arbeta med kommunikation och förändringsledning inom avdelningen samt i den operativa ledningsgruppen.
 • Utveckla medarbetare genom medarbetarsamtal/samtal.
 • Ansvara för att följa och rapportera mål och utfall samt att koppla dessa till verksamhetens mål.
 • Delta i planerings-, projekt- och utvecklingsmöten.

Rollen innebär förutom daglig optimering av verksamheten, proaktivt arbete för att på sikt utveckla och därmed förbättra säkerhet, effektivitet, kvalitet och produktivitet. Du växlar således mellan det dagliga och strategiska liksom mellan det analytiska och handlingskraftiga på daglig basis.

Vem är du?
Vi skulle bli glada om du kunde uppfylla kvalifikationerna som följer:

Must haves

 • Teknisk högskoleutbildning eller motsvarande kompetens genom arbetslivserfarenhet
 • Ledarskapsutbildning
 • Grundläggande utbildning inom arbetsmiljö
 • Minst fem års erfarenhet från personalledning i en producerande miljö
 • Erfarenhet av fackliga samarbeten och förhandlingar
 • God erfarenhet att arbeta med ständiga förbättringar, metoder och verktyg
 • Svenska och engelska i tal och skrift

Har du dessutom följande kvalifikationer så är det meriterande:

Nice to have

 • Eftergymnasial utbildning inom produktion
 • Utbildning inom LEAN, metoder och verktyg
 • God erfarenhet och kunskap inom affärssystem
 • Kunskaper inom produktionsuppföljning (Balthazar)
 • Erfarenhet av produktionsteknik
 • God erfarenhet av medarbetarsamtal/-utvecklingssamtal
 • Arbetsrätt & avtal (kollektivavtal)

Personliga egenskaper för att lyckas i rollen

Våra värderingar: Innovationpersonligt engagemanglångsiktighet och mod ger oss möjlighet att vara ledande på våra marknader. Varmt hjärtarena händer och kallt huvud beskriver hur vi agerar. Vi hoppas att även du drivs av ett värderingsstyrt arbetssätt och agerar som ambassadör för dessa värderingar och att de alltid finns med i varje beslut.

För att ska trivas hos oss behöver du tycka om att arbeta med människor, relatera till dem på ett lyhört, smidigt och konstruktivt sätt.

Du är utåtriktad och socialt aktiv i yrkesmässiga sammanhang. Skapar kontakter och underhåller relationer. I din kommunikation så är du tydlig, välformulerad och engagerad, både i små och stora grupper.

Du planerar arbete i förväg, organiserar och prioriterar aktiviteter på ett effektivt sätt samt förstår och tillämpar affärsmässiga principer på ett bra sätt.

Strategiskt tänkande och ett brett perspektiv på frågor är utmärkande för dig. Att se till sakers långsiktiga betydelse och vidare konsekvenser och anpassa handlingar till detta är en självklarhet.

Som ledare motiverar och förser du kollegor med de befogenheter som krävs för att effektivt nå gemensamma mål.

Du sätter upp höga mål för sig själv och arbetar hårt för att uppnå dem. Är motiverad och jobbfokuserad och söker aktivt utmaningar och utvecklingsmöjligheter.

Du är framtidsorienterad och har positiva och medryckande visioner för att utveckla organisationens potential.

Läs mer här: Länk till originalannons alternativt annonsörens sajt
Annons

Ska sälja tryckeriet efter bara några år i branschen

redaktionen@branschkoll.se
Annons

Namn- och ägarbyte på mindre tryckeri

redaktionen@branschkoll.se
Annons

Lanserar taktila skyltar

Skyltmax berättar att man nu har lanserat taktila skyltar i sitt sortiment. Detta gör man för att det är ”en efterfrågad produkt som kompletterar företagets tidigare sortiment”.

– För oss är det viktigt att göra skyltar som är tillgängliga för alla. Det är dessutom en mycket efterfrågad produkt bland våra kunder säger produktionschef Andreas NeanderSkyltmax.

En taktil skylt är att hjälpmedel som möjliggör information via både syn och känsel. Allmänna platser och publika lokaler ska enligt lag vara tillgängliga för alla. Informationen skrivs ut i punktskrift, även kallat braille och det finns speciella standarder man följer vid tillverkning.

Läs också: TMG lanserar nischad e-handel för skyltar

– Våra taktila skyltar består av ett akrylmaterial som är reptåligt och har en fin yta. Detta är extra viktigt då skyltarna läses av via både känsel och syn, berättar Andreas vidare.

Skyltarna tillverkas enligt riktlinjer i Svensk standard SS 30600:2015 och följer punktskriftsnämndens skrivregler för punktskrift.

Signmax, bolaget bakom Skyltmax, har idag 69 anställda och omsatte 122 miljoner kronor under helåret som slutade sista april 2021. Bolagets huvudkontor och produktion ligger i Landvetter utanför Göteborg.

redaktionen@branschkoll.se
Annons

Se ”pilotavsnittet” av Branschkollen här – ny videopodd från Branschkoll

BLOGG: Här kommer en sommarhälsning från Branschkolls redaktion med en nyhet inför hösten.

Vi har under en tid diskuterat hur vi kan dela innehållet på Branschkoll i fler kanaler och landat i att en videopodd är ett kul och bra alternativ.

Tanken är att Branschkolls redaktörer ska diskutera aktuella händelser inom print, promotion och pack en gång varje månad.

”Tanken var aldrig att publicera”

I veckan gjorde vi ett test – ett Pilotavsnitt – och tanken var inte att publicera det. Det är en hel del jobb kvar med innehållet, strukturen, grafiken och övergångar. Men vi tycker att vi kom rätt så nära känslan som vi tänkt oss – och därför kan du nu se det allra första avsnittet nedan.

Som du ser presenterar vi också några av våra partners – de som har våra större annonsformat på branschkoll.se – och tanken är också att skapa nya möjligheter för företag att synas även i det här nya formatet.

Som sagt – ett första pilotavsnitt för att testa konceptet. I höst drar vi igång på riktigt med ett slipat upplägg, bättre grafik och schyssta övergångar :-). Hör gärna av dig med feedback – så kan vi göra detta så bra som möjligt!

redaktionen@branschkoll.se
Annons