Elmia byter logotyp – lätta vågor och milda färger

Den nya logotypens färg och form ska anspela på Elmias historia och framtid, inte minst framtidens fokus på grön teknologi.

– Elmia är ett starkt varumärke som mötesplats för innovationer, affärsutveckling och upplevelser. Komponenter av ”Green Tech” – innovationer som verkar för att vända den negativa inverkan mänskligheten har på klimat och miljö – finns i alla Elmias fackmässor, säger Lotta Frenssen, vd för Elmia, i ett pressmeddelande.

Sverige blir allt mer miljövänligt och Elmia är inget undantag, under året har de bland annat ingått ett partnerskap med FC Gruppen för att kunna erbjuda småländsk och närproducerad mat och dryck. Samt inlett ett samarbete med JKPG Fast för att utveckla sin fastigheter och slutligen har de börjat planera för att uppdatera sin webbplats.

– Vi arbetar ständigt med förbättringar för att fortsätta locka besökare och vara en attraktiv mötesplats med affärer och upplevelser i symbios. Det i sig skapar den utveckling som är så viktig för Jönköping, regionen och hela Sverige, avslutar Lotta Frenssen.

De sobra, noga utvalda nya färgerna i det uppdaterade varumärket ger tillsammans med typsnitt och former ett visuellt intryck som drar mot natur och hållbarhet, modernt men med en klassisk touch. Vågformen i bildelementet understryker regionen och Elmias vackra läge vid Vättern, menar Elmia.

Annons

Paketmarknaden växte med 14 procent

redaktionen@branschkoll.se
Annons

Prishöjning på tryckplåtar

För tredje gången på mindre än tio månader höjer Agfa priset på offsettryckplåt och kemikalier.

redaktionen@branschkoll.se
Annons

Pappersbristen: Tryckerier hamstrar papper – ”100 miljoner kataloger kommer inte att tryckas”

”Största krisen på minst 30-40 år”

redaktionen@branschkoll.se
Annons

Elpriset stänger pappersmaskin – ”extraordinär ökning”

redaktionen@branschkoll.se
Annons

Apaks vd Evelina Lindgren är Årets Företagare i Sverige

Evelina Lindgren aPak

Mölndalsföretagaren Evelina Lindgren, tredje generationens vd på familjeföretaget Apak, blev i lördags utsedd till Årets Företagare i Sverige 2021.

Hon kvalificerade sig till finalen genom att vinna de regionala delfinalerna vilket vi skrivit om här och här.

– Det känns helt overkligt måste jag säga. Jag vill förstås tacka min familj, vi är ett familjeföretag, och utan dem så hade jag aldrig stått här idag, säger en glad och överraskad Evelina Lindgren när hon blir intervjuad av Företagarna.

Utmärkelsen delades ut under en galakväll i Stockholms Stadshus den 16:e oktober.

Det som bland annat imponerade på juryn och fick dem att utse Evelina Lindgren var hennes förmåga att driva bolaget att bli mer hållbart både vad gäller miljö och inte minst i personalfrågor.

Apak har bland annat investerat i en fullskalig solcellsanläggning som minskat elinköpen med 80 procent och rörelseresultatet har förbättrats kraftigt de senaste åren.

Juryns motivering

”Med en stor dos innovationskraft sätter Årets Företagare ribban för hållbarhet högt och är en sann inspiration och förebild. Vår vinnare går i bräschen och driver utvecklingen för en hållbar omställning framåt. 

Årets Företagare har på kort tid fördubblat omsättningen och skapat en framgångssaga där utvecklingsmöjligheterna är oändliga. Med ett modigt ledarskap och en utgångspunkt i att medarbetarna är bolagets hjärta och viktigaste resurs, har vår vinnare tagit hela bolaget mot deras gemensamma mål.”

redaktionen@branschkoll.se
Annons

Hudikprofil förvärvar ÅF i grannkommun – ”blir medlem i NWP”

Utökar med bland annat bildekor och skyltar.

redaktionen@branschkoll.se
Annons

Staples öppnar profilbutik och byter namn

Staples öppnar ny butik i Göteborg (ej den på bilden).
redaktionen@branschkoll.se
Annons

Ernst Alexis får ny vd och delägare

redaktionen@branschkoll.se
Annons

Ny yrkesbutik öppnar i Växjö

arbetskläder workwear butik
redaktionen@branschkoll.se
Annons

Här är alla i branschen som är klara för nya mässan Profil & Promotion

redaktionen@branschkoll.se
Annons