Logga in

Elektroskandia söker Originalare

11 december, 2019 | Av: Branschkoll | Dela:

Har du tidigare erfarenhet som Originalare och trivs med att se snabba resultat i ditt arbete? Vill du få möjlighet att arbeta med marknadsmaterial för världens största och ledande elgrossist? Hos Elektroskandia erbjuds du en kreativ och välstrukturerad miljö.

Om företaget
Elektroskandia Sverige AB är en del av Sonepar-koncernen som idag är världens största och ledande elgrossist. I koncernen arbetar idag mer än 46 000 personer inom 170 företag i 44 länder, spridda över fem kontinenter.

Elektroskandia tillgodoser den svenska marknadens behov av elmateriel, vitvaror samt närliggande produkter och tjänster. Genom nära samarbete med utvalda leverantörer, hög marknadsnärvaro och ledande logistik överträffar vi våra kunders förväntningar.

ArbetsuppgifterSom Originalare kommer du utifrån grafisk manual och grafiska riktlinjer arbeta med formgivning och layout av kataloger, trycksaker och digitala medier. Teamets Art Director utformar idéer och koncept vilka du med hjälp av mallar verkställer genom att sammanställa bilder och text. Uppdragen består vanligtvis av olika typer av säljmaterial, produktblad, broschyrer och kataloger som ska genomgå både bildbehandling och kvalitetssäkring. Ofta pareras flertalet uppdrag samtidigt vilket ställer krav på din strukturella förmåga. Som Originalare arbetar du i huvudsak med Adobe program men även i Elektroskandias egna PIM-system där all produktdata för produktion ligger tillgängligt. En del i arbetet är uppdatering av WordPress-sidor samt hantering av e-postutskick.

Formella krav

  • Avslutad eftergymnasial utbildning, meriterande om det är inom media och kommunikation
  • Minst 2 års arbetslivserfarenhet från liknande roll
  • Goda kunskaper i InDesign, Photoshop och Illustrator
  • Meriterande med erfarenhet från arbete i PIM-system, WordPress och Microsoft Dynamics

För att trivas i rollen ser vi att du drivs av att skapa resultat och besitter förmågan att själv strukturera upp och avsluta projekt inom utsatt tidsram. Det faller sig naturligt för dig att parera flera projekt samtidigt och du stimuleras av att se ett resultat i arbetet. Vidare är du prestigelös som person och har en vilja att hjälpa andra. Slutligen är du noggrann och värdesätter att leverera ett arbete med god kvalité.

Övrig information
Det här är ett konsultuppdrag på heltid som varar till mars 2021. Du kommer att vara anställd av Bravura och arbeta som konsult hos Elektroskandia.

Start: Omgående
Plats: Rotebro, Stockholm
Lön: Enligt överenskommelse

Läs mer här: Länk till originalannons alternativt annonsörens sajt

Arctic med nytt is-vitt papper

Efter White, Highwhite och Ivory kommer nu Ice i Arctic Papers serie Arctic Volume. (mer…)

Snabbväxande online-tryckeri och Landa kommer till Print Next den 7 maj

Koen Vlieghe från Landa och Wouter Haan som driver ett snabbväxande onlinetryckeri delar med sig av sin kunskap på Print Next den 7 maj.

Grafkom arrangerar den 7 maj nätverksträffen Print Next tillsammans med Grafiska Företagen och Nopa. Nu börjar talarna presenteras och på listan finns företag som Landa och Simian. (mer…)

Alsander och Stålhäll ska leda Brandfactory efter rekonstruktionen

Brandfactory har avslutat sin rekonstruktion och Martin Alsander tar över som koncernchef.

Addbrands trycksaker finns nu hos Unitedprofile – enkelt tillgängliga hos anslutna återförsäljare

Johannes Råsbrant, marknadschef på Addbrand och Mange Lindblad, vd på Unitedprofile.

Den senaste leverantören att ansluta sig till Unitedprofile är trycksaksproducenten Addbrand – som blir den första leverantören hos Unitedprofile vars huvudfokus ligger på just trycksaker. (mer…)

Så påverkar Coronaviruset branschen

Coronavirus är egentligen en grupp av olika virus, det senast upptäckta viruset heter Novel coronavirus 2019 (2019-nCoV). Namnet kommer från latinets ord för krona ”Corona” eftersom viruset påminner om just en krona. (Bild virus: WHO)

I skrivande stund är över 60.000 bekräftat smittade av Coronaviruset och över 1.300 av dessa har lett till dödsfall. Viruset har dominerat mediebevakningen världen över de senaste veckorna, allmänheten är orolig och många drar sig för att resa till framförallt Kina, men även Asien generellt. Men hur påverkar viruset vår bransch?

Kraftigt ökat intresse för information om hållbarhet och det tryckta mediet

Niklas Bille var snabb med att börja använda information om det tryckta mediets hållbarhet från Two Sides – som bland annat tagit fram en broschyr om myter och fakta kring tryck och papper. (Bilder: Two Sides Nordics)

Two Sides, som informerar om det tryckta mediets hållbarhet, blir allt mer aktiva i Norden. Nyligen öppnade man upp för lokala företag att bli partners och har redan fått med sig elva företag i Norden och Baltikum – varav tre svenska och fyra norska tryckerier. (mer…)

Scanlux Packaging öppnar kontor i Sverige

Jasmine Jilltoft och Anna Pramborn som ska jobba på Scanlux nyetablerade kontor i Helsingborg.

Danska förpackningsaktören Scanlux Packaging öppnar kontor i Helsingborg.

Strejken är över: Finska pappersindustrin har ett nytt kollektivavtal

Nu kan papper lastas igen i finska hamnar. (Bild: Wikimedia Commons, Hummelhummel [CC BY-SA])

Den finska strejken i pappersindustrin är över. (mer…)

Komori utökar med efterbehandling inom civitryck – förvärvar MBO

Japanska Komori utökar sin produktportfölj med falsmaskiner genom att förvärva tyska MBO. Detta betyder att MBO gör ett nytt försök att sälja verksamheten. (mer…)