Elanders söker Miljö- och kvalitetssamordnare

Omfattning: Heltid
Varaktighet: Tillsvidare

Om jobbet
Elanders Sverige AB är specialiserade på Supply Chain Solutions och Print Solutions.

För oss går hållbarhet hand i hand med ett globalt perspektiv. I vårt miljöarbete strävar vi alltid efter förbättrade processer, produktionsmetoder och produkter som minskar vår miljöpåverkan över hela livscykeln. Ambitionen är att leva upp till och överträffa de miljökrav som ställs på vår verksamhet.

Vi är certifierade enligt ISO 9001, ISO 14001, FSC och Svanen samt sedan 2010 även ett klimatneutralt bolag. Vi söker dig som tar ett helhetsgrepp över processerna och fortsätter att driva, leda och utveckla det redan påbörjade arbetet. Tjänsten är placerad i Viared där du ansvarar för det lokala arbetet inom HSE och kvalitet. Du kommer även vara samordnade för våra två siter och har den lokala kvalitetsansvariga i Vällingby som stöd.

Arbetsuppgifter
Du ansvarar för det interna ledningssystemet och säkerställer att bolaget uppfyller alla interna och externa krav kopplat till miljö-och kvalitet. Du kommer att driva, leda och planera arbetet inom HSE, kvalitet och hållbarhetsfrågor samt följa upp avvikelser för kontinuerlig förbättring baserat på ISO 9001 och 14001, FSC, Svanen samt Elanders miljömål. Hantera kund- och leverantörsrelationer och ansvara för interna och externa revisioner. Du kommer att stötta organisationen och dess chefer genom att informera och utbilda internt, dokumentera och följa upp att allt efterlevs genom platsbesök eller digitalt. Uppgifter kommer även beröra andra områden såsom skyddskommittéarbete, GDPR och inköp där du samarbetar med övriga funktioner i bolaget. Tjänsten präglas av en prestigelöshet och viljan att lära sig nytt och att vara i ständig utveckling.

Kvalifikationer
Vi tror du har några års erfarenhet av HSE och kvalitetsfrågor inom lager eller industriverksamhet med god kännedom av miljö- och arbetslagstiftning. Relevant utbildning inom kvalitet, miljö och arbetsmiljö eller likvärdig erfarenhet. Du kommer att ha kontakt med alla nivåer inom organisationen och är bra på att kommunicera och presentera på både svenska och engelska.

Du är en initiativtagare som trivs att arbeta operativt med förmågan att ändra fokus från detaljer till helhet med ett affärsinriktad fokus. Meriterande med erfarenhet av internationella organisationer.

Ansökan
Skicka din ansökan senast den 22 mars. Urval kommer att ske löpande.

Läs mer här: Länk till originalannons alternativt annonsörens sajt

Åtta.45 investerar i ny plattform för digitaltryck – köper tre nya pressar

Åtta.45 investerar i flera inkjetpressar, en arkpress och ny mjukvara.

redaktionen@branschkoll.se

De köper Lenanders Grafiska

Stora förändringar i produktionen.

redaktionen@branschkoll.se

Startup bygger ny marknadsplats där företag kan byta till miljösmarta förpackningar

Ska bli länken som effektiviserar och automatiserar processen mellan förpackningsleverantörer och köpare. Målet är att hjälpa alla små och medelstora företag att byta till förpackningar som är bättre för miljön.

redaktionen@branschkoll.se

Industrigrupp förvärvar sin tredje etikett-aktör på kort tid – köper också in sig i Norge

Etikettmarknaden konsolideras ytterligare på den svenska marknaden.

redaktionen@branschkoll.se