Elanders satsar på Landas Nanografi

Uppdaterad: Elanders meddelar att man har tecknat ett avtal, ett så kallat letter of intent, med Landa Corporation om att man har för avsikt att köpa tre Landa Nanographic Printingmaskiner. Avtalet skrevs under i förra veckan på Drupamässan och man ska enligt uppgifter i Drupa Report Daily också ha betalat en handpenning.

De tre maskinerna som avtalet gäller är:

  • 1 st rullmatad press (W50) för direktreklam, tanspromo och förlagsprodukter
  • 1 st arkmatad B1-press (S10) för civiltryck
  • 1 st arkmatad B1-press (S10)  för förpackningstryck

”Elanders har haft nära kontakt med Benny Landa och hans utvecklingsteam sedan januari i år och i och med affären blir företagen ”technology partners” och kommer att fortsätta att utveckla och utvärdera nya tekniker”, skriver Elanders i ett meddelande.
– Att samarbeta med en av branschens ledande innovatörer rimmar väl med Elanders vision om att ligga i framkant inom teknikutveckling, säger Jonas Brännerud, vd för Elanders Sverige.

Uppdatering 2012-05-16: Information om vilka maskiner avtalet gäller, samt att man har betalt en handpenning har tillkommit.

Annons

Coca-Cola i Sverige byter till återvunnen plast

Förnybar el och delning av utsläppsdata är några av kraven man nu ställer på sina underleverantörer.

Förra året blev Sveriges Coca-Colas första marknaden i världen där företaget gick över till 100 procent återvunnen plast för hela den lokalproducerade PET-portföljen. Nu byts även plastfilmen runt alla stora flaskor i fyrpack ut till 100 procent återvunnen plast, skriver man i ett pressmeddelande.

Coca-Cola skriver att man arbetar ”för en värld utan avfall”. Och som en del i detta arbete, med målet att komma ned till noll utsläpp av växthusgaser 2040, tas nu ytterligare ett steg. Under första halvåret i år går Coca-Cola i Sverige över till återvunnen plastfilm (PELD) på alla fyrpack för flaskor över 1,5 liter.

– Plast är ett effektivt förpackningsmaterial förutsatt att det samlas in och återanvänds så att inget blir till skräp. Coca‑Cola i Sverige vill vara med och bidra till omställningen mot en cirkulär ekonomi. Nu tar vi ett stort steg när vi som första marknad i världen går över till 100 procent återvunnen plast för hela den lokalproducerade portföljen, säger Sofie Eliasson Morsink, vd Coca‑Cola European Partners Sverige AB

Krav på underleverantörer

Eftersom drygt 90 procent av utsläppen uppstår i scope 3 (indirekta utsläpp som uppstår i värdekedjan, både uppströms och nedströms) måste leverantörer mobiliseras och nära samarbeten inledas. Coca-Cola uppger att man för att nå netto noll 2040 är målet att 100 procent av de strategiska leverantörerna ska ”sätta vetenskapligt baserade reduktionsmål och använda 100 procent förnybar el till 2023 samt dela data för sina utsläpp av växthusgaser”.

Läs mer om Coca-Colas klimatmål här.

redaktionen@branschkoll.se
Annons

Stabilt år för Promotionhuset

redaktionen@branschkoll.se
Annons

NWP-ÅF vinner upphandlingar på löpande band – fyra bara i år

redaktionen@branschkoll.se
Annons

Ännu ett universitet på jakt efter produktmedia – maxvärde 10 miljoner kronor

redaktionen@branschkoll.se
Annons