Logga in

Elanders säljer tryckeri i Kina

17 oktober, 2018 | Av: Branschkoll | Dela:

Oliver Bruns, koncernchef på Edelmann, som förvärvar ett tryckeri av Elanders. (Bild: Edelmann)

Globala förpackningstillverkaren Edelmann har köpt Elanders förpackningstryckeri i Kina som man startade 2005. 

Samtidigt tecknar de två bolagen ett avtal som innebär att man ska skapa ”en gemensam plattform för att kunna erbjuda unika globala kundlösningar inom supply chain management som inkluderar allt från förpackningar, kittning, fulfilment och lagerhållning till global leverans.”.

Elanders Pekingtryckeri inom affärsområdet Print & Packaging har närmare 170 anställda och omsätter cirka 80 miljoner kronor. Enligt ett pressmeddelande väntas affären ge en positiv effekt på Elanders kassaflöde på cirka 20 miljoner kronor – och en mindre negativ effekt på rörelseresultatet.

Expanderar erbjudandet i Kina

I och med förvärvet expanderar Edelmann sitt erbjudande med förpackningar till kosmetika och andra konsumentprodukter till den kinesiska marknaden. Sedan tidigare har man en fabrik i Peking som producerar läkemedelsförpackningar.

– Förvärvet av en andra fabrik i Kina är oerhört viktigt för Edelmann-koncernen eftersom det skapar ett nytt nav för våra tjänster inom kosmetika och konsumentvarumärken som vi tidigare inte kunnat serva på denna marknad, säger Oliver Bruns som är koncernchef för Edelmann.

Edelmann har som viktig del i sin affärsmodell att finnas där kunderna finns och med köpet etablerar man sig med ytterligare erbjudanden i Kina.

Elanders har varit etablerade på den kinesiska marknaden sedan år 2005 och har idag tio enheter i olika delar av Kina genom tidigare förvärv av Mentor Media (2014) och Asiapack (2017).

335 företag tar bort vilseledande påståenden om papper och tryck – Norden inget undantag

Projektet Two Sides, som drivs i Norden av nätverket Grafkom, sätter stopp för företags missledande kommunikation kring pappers- och tryckindustrin. Och man har nått stor framgång – även i Sverige. (mer…)

EU-parlamentet har röstat ja till att förbjuda vissa plastartiklar

För några veckor sedan röstade EU-parlamentet igenom ett förbud

Mackmyra kopplar upp whiskeyn med NFC-taggar på flaskorna

NFC-taggarna, som levereras av ett nordiskt bolag, ska möjliggöra ”digital proveniens”.

Nu kommer Amazons tryckta julkatalog

Amazon släpper sin första tryckta katalog för högtids-shopping någonsin – skickas ut till miljontals hushåll under november.

Han tar över som vd för Eskils i Borås

Henric Wiklund tillträdde nyligen tjänsten som vd för Eskils Tryckeri i Borås. (mer…)

Billes köper logistikföretag

Billes förvärvar logistikbolag. På bilden står Fredrik Bille, Klas Hedén, Niklas Bille och Christer Samuelsson. (Foto: Niklas Maupoix)

Billes är logistikbolaget Dios största kund och står för ungefär halva Dios omsättning på runt 17 miljoner kronor. Nu köper Billes sin underleverantör och får in flera nya tjänster under sitt tak. (mer…)

Massivt program på Grafkom Workflow Summit

Nästa vecka den 13 november arrangerar nätverket Grafkom sin kunskapsdag Workflow Summit för första gången. 25 talare i tre spår delar med sig av kunskap till de nu över 150 deltagarna från hela Norden. (mer…)

Husqvarna stänger in gräsklippare på flygplats – Interaktiv skärm från Storbildsfabriken vägleder

(Bild: Storbildsfabriken)

För att uppmärksamma sina robotgräsklippare har Husqvarna skapat en uppseendeväckande kampanj. (mer…)

Tryckeri tar lounge-koncept vidare till nästa stad

Onlinetryckeriet Flyeralarm har ett litet annorlunda showroom-koncept som de kallar för ”Flyeralarm Lounge”.