Elanders anställer hållbarhetschef

Nathalie Bödtker-Lund är ny hållbarhetschef för Elanderskoncernen.
Nathalie Bödtker-Lund är ny hållbarhetschef för Elanderskoncernen. Erik Sellgren

”Näringslivet har ett oerhört stort ansvar när det gäller hållbarhetsarbetet. Den europeiska gröna given som innebär att Europa ska vara klimatneutralt år 2050 kan inte genomföras om inte näringslivet kavlar upp ärmarna och ser till att nå målet med konkreta åtgärder. Om tio år kommer de företag som inte har påbörjat den här omställningen vara ute ur leken, det är jag övertygad om.”

Nathalie Bödtker-Lund

Elanders anställer Nathalie Bödtker-Lund, i dag verksamhetschef för WIN WIN Gothenburg Sustainability Award, som hållbarhetschef inom koncernen.

Rollen som hållbarhetschef är nyinrättad och enligt Magnus Nilsson, vd och koncernchef för Elanderskoncernen, är det en logisk utveckling i en tid när hållbarhet blivit en integrerad del av Elanders affärsmodell.

Elanders ökar med rekryteringen sitt fokus på hållbarhetsfrågor och ger ytterligare kraft åt företagets satsningar när det gäller att utveckla hållbara tjänster inom Life Cycle Management och cirkulär ekonomi, skriver man i ett pressmeddelande.

”Vi får allt hårdare krav på oss från kunder och samhälle inom hållbarhet. För att möta dessa krav och ta en aktiv roll krävs såväl strategiskt tänk som en dedikerad resurs. Med Nathalie Bödtker-Lund får vi bägge delarna och dessutom är hon en driven person som verkligen brinner för den cirkulära ekonomins möjligheter.”

Magnus Nilsson, koncernchef Elanders

Enligt Magnus Nilsson sätter man tuffa krav på sig själva.

”Vi har ett samhällsansvar att minska våra utsläpp genom ett aktivt miljöarbete, men även utveckla tjänster som minskar utsläppen, eller till och med leder till negativa utsläpp.”

Ett exempel är satsningen inom Renewed Tech där man erbjuder sina kunder lösningar för att förlänga livslängden på deras produkter.

Nathalie Bödtker-Lund kommer att vara placerad vid huvudkontoret, men tanken är att hon även ska stötta dotterbolagen runt om i världen i deras hållbarhetsarbete.

Hon kommer närmast från en tjänst som verksamhetschef för WIN WIN Gothenburg Sustainability Award, som sedan 2000 uppmärksammat framstående insatser över hela jorden. Bland de många pristagarna märks Gro Harlem Brundtland, Al Gore och Kofi Annan. Priset syftar också till att sprida kunskap inom hållbarhetens tre huvudområden – ekologisk, ekonomisk och social – vilka alla är viktiga för att skapa ett mer hållbart näringsliv.

I sin roll på Elanders ska Nathalie Bödtker-Lund bli en viktig del i den tjänsteutveckling som är avgörande för att ge Elanders önskad spets inom hållbarhetsområdet och göra bolaget fortsatt attraktivt för kunder, anställda, investerare och finansiärer, skriver man.

Nathalie Bödtker-Lund tillträder tjänsten som hållbarhetschef 1 april 2021.

Annons

Priset på plast rekordhögt

‎För den som letar efter exempel på inflation i dag är råvaror ett bra ställe att börja på. Koppar, stål, trä och plast är antingen nära eller på rekordhöga nivåer.

redaktionen@branschkoll.se
Annons

Svenskt tryckeri startar postersajt mot nischad konsumentgrupp

Ska hjälpa föräldrar piffa till barnrummen

redaktionen@branschkoll.se
Annons

Svenska Posterland expanderar till Tyskland

Bara ett halvår efter starten.

redaktionen@branschkoll.se
Annons

Posterföretag fick nästan 5 gånger mer betalt än väntat

Det svenska posterföretaget köptes upp av modeföretag.

redaktionen@branschkoll.se
Annons