Education Day blir av 9 november – 40 platser kvar

Så här tätt mellan deltagarna blir det inte på årets Education Day.

Efter några vändor med inställda datum så står nu Education Day inför dörren. Den 9 november på Nalen i Stockholm bär det av.

Schemat blir detsamma som tanken var den 12 mars, mer om upplägget och talarna kan du läsa i artikeln nedan.

LÄS OCKSÅ: Hållbarhet i fokus på SBPRs Education Day

Corona-anpassat och restaurangregler

Vi kommer att följa alla regler och rekommendationer som myndigheterna föreskriver för ett dylikt arrangemang.  Vi kommer att ha rätt avstånd mellan stolarna under föreläsningarna, vi kommer att ha samma avstånd mellan borden som gäller för restaurang (det är restaurangregler som gäller för detta event) och mindre bord, så att vi blir inte lika många vid varje bord, som vi tidigare haft, skriver SBPRs vd Kjell Harbom i ett nyhetsbrev.

Möjligt att medverka digitalt

För den som har biljett men inte vill medverka fysiskt av någon anledning finns möjligheten att se eventet digitalt. Vidare så finns det cirka 40 biljetter kvar, mer information och biljetterna hittar du här.

Ännu ett år med minskande klimatpåverkan för Lessebo

redaktionen@branschkoll.se

Effektsystemet: Ny branschstandard för att mäta effekt av marknadsföring

Ett stort steg mot att kunna avgöra – och jämföra – vilka kanaler och marknadsinsatser som ger bäst avkastning.

redaktionen@branschkoll.se

De upphandlar trycksaker för upp till 11 miljoner

redaktionen@branschkoll.se

Nystartat nätverk ska hjälpa företag med spårbarhetsfrågor

För alla som jobbar i värdekedjan med FSC- eller PEFC-märkta produkter.

Seose ska erbjuda expertis och rådgivning till ”virkesköpande” och ”träförädlande” företag för att säkerställa att man kommer rätt när det gäller spårbarhet och andra faktorer.

Företag som vill erbjuda produkter som är märkta med FSC och/eller PEFC behöver kunna visa att träråvaran har ett kontrollerat ursprung i certifierat skogsbruk. Men regelverket, det vill säga standarderna för spårbarhetscertifieringen uppfattas av de flesta som krångligt och svårt att tillämpa, skriver man på sin webbplats.

– Vi vet genom erfarenhet att många sitter ensamma med ansvaret för spårbarhetsfrågorna ute i industrin. Vi vill därför erbjuda expertstöd och ett nätverk av människor som också kan hjälpa varandra med tolkning av standardkrav, ”best practice” och ge varandra konkreta råd och tips på hur man kan undvika misstag och onödigt arbete, säger Emilia Bröms Axelsson, verksamhetsledare på Seose, i ett pressmeddelande.

Seose vänder sig till alla företag i kedjan, exempelvis: avverkningsorganisationer, sågverk, massabruk, bygghandlare, snickerier, leksakstillverkare, byggnadsentreprenörer, tryckerier och etikettillverkare.

Under sommaren och hösten kommer man hålla minst fyra nätverksträffar, flera av dem digitala. Mer information om dessa träffar hittar du här.

redaktionen@branschkoll.se