Edita Bobergs i mångmiljonavtal – Åhlens klubbkommunikation blir helt variabel

Edita Bobergs i Falun har senaste tiden tecknat två betydande avtal värda 40 miljoner kronor över två år. Nu förstärker man maskinparken med ytterligare en Xeikon.

Åhlens växlar över till 100 procent variabelt

I och med en förlängning av avtalet med Åhlens, som man tryckt för i snart två år, så går Åhlens över till att trycka helt variabelt. Tidigare har man tagit fram stomtryck i offset och tryckt variabelt i svartvitt.

– Nu flyttar vi in ytterligare en Xeikonmaskin från tryckeriet i Helsingfors till oss här i Falun för att klara av att trycka 13 miljoner sidor per år variabelt i färg, säger Johan Boberg som är vd för Edita Bobergs.

Detta innebär att det kommer stå två Xeikonmaskiner i Falun och enligt Johan Boberg var det kvalitén som fällde avgörandet.

– För våra kunder fungerar inte inkjet kvalitetsmässigt ännu. Vi slogs mot lösningar med inkjet men vi tog det på kvalitén, säger Johan.

Redan för två år sedan när man fick tryckavtalet med Åhlens så visste man att det var den här vägen man skulle gå.

– CRM-systemt har Åhlens själva men vi har byggt motorn för att skapa det komplexa flödet för att kunna trycka helt variabelt.

Allt tryck för Stockholms stad 

Edita Bobergs har också förlängt avtalet med Stockholms stad. Avtalet gäller alla typer av trycksaker för staden och två-årsavtalet är värt cirka 20 miljoner kronor.

– Vi trycker allt från kampanjer, information, broschyrer och foldrar. Det allra mesta går i digitaltryck men är det större volymer i offset köper vi det av andra.

Skylt- och dekorföretag till salu

Har specialiserat sig på tillverkning och montering av skyltar och dekorationer.

redaktionen@branschkoll.se

Halva Brandfactory i konkurs

Brandfactory ansöker om konkurs för affärsområdet Printhouse – affärsområdena Signs & Graphics Sverige och Norge samt Logistics påverkas inte, skriver företaget i ett pressmeddelande.

– Vi måste välja att fokusera på de delar av verksamheten som visar lönsamhet, säger Jakob Söderbaum, vd Brandfactory.

Kvarvarande verksamhet innefattar 97 tjänster och i verksamheten som omfattas av konkurs finns 102 tjänster.

Även Brandfactory Holding går i konkurs. Brandfactory Signs & Graphics i Sverige och Norge är lönsamma och drivs vidare i befintlig form, det gör också Brandfactory Logistics. Ägandet av koncernen kommer tillfälligt att förvaltas av konkursförvaltaren och förhoppningen är att delar eller hela verksamheten ska förvärvas, skriver man.

”BrandFactory Printhouse AB har försökt att parera nedgången genom besparingsprojekt som har givit effekt, men samtidigt har marknaden fallit snabbare än förväntat. Nuvarande ägare har under de senaste åren investerat betydande belopp i verksamheten. Styrelsen kan nu konstatera att någon vändning inte är i sikte och att pågående kostnadsbesparingsprojekt inte kommer att ta bolaget till lönsamhet. Därför har bolaget fattat beslut om att affärsområdet Printhouse, som utgörs av tidigare förvärvade INEKO, ansöker om konkurs.”

redaktionen@branschkoll.se

Avyttring av liten tryckeriverksamhet

Auktion av utrustning.

redaktionen@branschkoll.se

Svårt för konsumenter att avslöja greenwashing

CO2 greenwash SK

”17 procent tror att en vara som är klimatneutral har producerats utan klimatutsläpp, vilket är både falskt och omöjligt.”

redaktionen@branschkoll.se

En viktig seger för det tryckta mediet

DK minister

✔️Miljöpåverkan är liten i förhållande till nyttan som trycksakerna skapar ✔️Bidrar till sammanhållning och gemenskap i samhället ✔️Särskilt viktigt för mindre företag ✔️Klimatpåverkan minimal

redaktionen@branschkoll.se

Nu höjer de priserna på finpapper

För att möta den pågående kostnadsinflationen.

redaktionen@branschkoll.se

De har bäst lönsamhet bland branschens profilåterförsäljare (small cap)

SMALL CAP PROMOTION

Vi har djupdykt i vår ekonomi-databas och plockat fram de tio återförsäljare som 2022 hade bäst marginal i sitt omsättningspann.

redaktionen@branschkoll.se

PF skrotar katalogen ”efter noggrant övervägande”

katalog

Profilleverantören hänvisar till miljön och effektiviteten.

redaktionen@branschkoll.se

Välkänd svensk företagsledare ska leda banbrytande internationellt textiltech-bolag

frisk och kollega

Patrik Frisk var under ett par år vd för Under Armour en av världens största klädleverantörer, nu har han ett nytt spännande uppdrag.

redaktionen@branschkoll.se

NS System investerar i ny textilprinter – ”vi trycker direkt på tyget”

Pressemeddelelse Teknologi muliggor print direkte på tekstil Niels Rask
Ämnen i artikeln: NS System

Investering som medför flera nya möjligheter.

Ämnen i artikeln: NS System
redaktionen@branschkoll.se