Mariestad

DS Smith söker teknisk inköpare

DS Smith är en ledande förpackningsleverantör där cirkulär ekonomi och hållbarhet står i fokus och utgör kärnan i vår devis Redefining Packaging for a Changing World

Vi utvecklar, marknadsför och tillverkar hållbara förpackningar, företrädesvis i wellpapp, i syfte att förbättra inpackning, transport, hantering, exponering och försäljning av produkter, främst för svenskt näringsliv.

DS Smith är en multinationell koncern med säte i London. DS Smith Sverige har ca 600 anställda och omsätter ca 2 miljarder SEK. Det svenska huvudkontoret ligger i Värnamo. Företaget har även verksamhet i Mariestad, Stockholm, Norrköping, Göteborg och Malmö.

”E-handeln har ökat kraftigt samtidigt som efterfrågan är stor inom livsmedelsindustrin. Det har skapat ett självklart sug efter miljövänliga förpackningar. Samtidigt har vårt sätt att hantera pandemin gjort att vi klarat oss lindrigt och hela tiden kunnat producera på ett sätt som matchat en stark efterfrågan.” – DS Smith VD Thorbjörn Sagerström.

Med anledning av DS Smith’s fortsatta utveckling söker vi nu en driven, lyhörd och strukturerad teknisk inköpare till verksamheten i Mariestad. Kanske är det dig vi söker?

Din roll som teknisk inköpare

I rollen som teknisk inköpare ansvarar du för inköp och fakturahanteringen mot underhållsavdelningen, där du även säkerställer lagerhållningen gentemot maskinparken och övrig utrustning. Detta gör du genom att ständigt arbeta med kostnads, leverans- och flödesoptimeringar i verksamhetens lager. Du arbetar aktivt mot leverantörer vad gäller leverans, kvalitet och kostnader med målet att hela tiden utveckla befintliga och nya leverantörskontakter. I detta ingår även leveransbevakning och uppföljning där du hanterar reklamationer och kvalitetsärenden. Du kommer att arbeta tätt med personal inom avdelningen och ingår i vissa tekniska konstellationer såsom en teknikgrupp, där man tillsammans planerar framtida beställningar. Vidare ansvarar du för att koordinera brandskyddet med tillhörande besiktningar och uppföljning av dessa. På sikt finns möjligheten att få delta samt driva olika projekt inom avdelningen

Din profil

För att du ska trivas och lyckas i denna tjänst tror vi att du är en prestigelös och öppen lagspelare som trivs med att arbeta såväl självständigt som i grupp då man kommer arbeta mycket i team/grupp. Du arbetar serviceinriktat och med en hög noggrannhet mot kollegor och kunder, där du genom ett strukturerat arbetssätt och en god kommunikativ förmåga skapar förtroende i alla led. Vidare har du ett tekniskt intresse, är ambitiös och lyhörd samt orädd för förändringar där du vågar komma med nya idéer och förbättringsförslag.

Vi tror att en utbildning inom exempelvis inköp, teknik, ekonomi och/eller logistik är en förutsättning för att lyckas i rollen. Teknisk bakgrund är meriterande, likväl tidigare erfarenheter av inköp även om det inte är ett krav. Du har goda kunskaper i Officepaketet samt vana från att arbeta i affärssystem. Vidare hanterar du både engelska och svenska obehindrat i tal och skrift, detta då man har daglig kontakt med leverantörer runtom i världen.

Läs mer här: Länk till originalannons alternativt annonsörens sajt
Annons

Kosta Boda släpper glaskollektion i samarbete med sex svenska artister

glas kosta boda merchandise

Kosta Boda släpper nu serien ”Don’t stop the music” som är ett samarbete mellan glasbruket, flera svenska artister och Stiftelsen Svenska Musikfonden.

I samarbetet har konstnären Clas Håkansson har tillsammans med några av Sveriges främsta artister återskapat deras personliga tatueringar och låttexter som motiv på olika glas.

Kollektionen består av vinglas, ölglas och tumblerglas som kommer i 6-pack. Genom att köpa en, eller flera förpackningar bestående av 6 glas stöttar du inte bara den svenska musikbranschen, du får även glas med flera olika motiv – en liten och personlig del av Molly Sandén, Sandro Cavazza, Smith and Thell, Miss Li och Darin, skriver Kosta Boda i ett nyhetsinlägg.

I samma nyhetsinlägg står det att läsa att:

Kosta Boda skänker 15 procent av nettofaktureringsvärdet till Stiftelsen Svenska Musikfonden. Alla artister och tatuerare efterskänker sin rätt till ersättning.

redaktionen@branschkoll.se
Annons

SBPR startar padelturnering

sbpr profilreklam padel

SBPR ska arrangera sin helt egna padelturnering, SBPR Padel Open som arrangeras i Eskilstuna den 17 februari 2022.

”Nätverka med kollegor i branschen under sportsliga former samtidigt som ni kan bli produktmedias bästa padellag”, skriver man i inbjudan.

Turneringen pågår från 9 på morgonen fram till 18, därefter hålls en middag och en prisceremoni på Elite Stadshotell i Eskilstuna.

Turneringen är endast öppen för medlemmar i SBPR.

För anmälan och mer information kontakta Michael Serrander på Profeel.

redaktionen@branschkoll.se
Annons

Branschfesten ställs in – Vaccinationspass kommer krävas

mässa Elmia profile fair

PWA gick nyligen ut och sa att januari-mässans branschfest är avblåst, samt att man nu kommer kräva vaccinationspass av de som vill besöka den fysiska mässan.

Läs mer: Det blir en hybridmässa i januari – så här kommer det fungera

Enligt information från Elmia så ingår inte mässor i samma kategori som andra event där vaccinpass krävs. Utan det är upp till arrangören att bestämma och i dagsläget har man valt att kräva vaccinationspass av både besökare och utställare.

Vi avvaktar och följer pandemins utveckling och om läget förvärras kommer vi att följa de riktlinjer som Regeringen och Folkhälsomyndigheten beslutar de kommande veckorna. Detta innebär att det kan behöva komma nya beslut med anledning vad som sägs framöver, skriver man i ett nyhetsbrev.

För den som av olika anledningar inte kan medverka fysiskt i Jönköping finns fortsatt den digitala mässan som alternativ.

redaktionen@branschkoll.se
Annons

Här är de profil-leverantörer som fick mest i korttidsstöd

Branschens leverantörer har fått omkring 200 miljoner i stöd, här är de 15 som fått mest.

redaktionen@branschkoll.se
Annons
Annons
Annons
Annons