Mariestad

DS Smith söker Quality Engineer

DS Smith är en ledande förpackningsleverantör där cirkulär ekonomi och hållbarhet står i fokus och utgör kärnan i vår devis Redefining Packaging for a Changing World. Vi utvecklar, marknadsför och tillverkar hållbara förpackningar, företrädesvis i wellpapp, i syfte att förbättra inpackning, transport, hantering, exponering och försäljning av produkter, främst för svenskt näringsliv.

DS Smith är en multinationell koncern med säte i London. DS Smith Sverige har ca 640 anställda och omsätter ca 2 miljarder SEK. Det svenska huvudkontoret ligger i Värnamo. Företaget har även verksamhet i Mariestad, Stockholm, Norrköping, Göteborg och Malmö. Läs mer på https://www.dssmith.com/sv

Vi söker nu en driven och motiverande medarbetare till vårt Operations Excellence Team i Mariestad. Som kvalitetstekniker arbetar du proaktivt med att utveckla våra interna processer. Det gör du genom att coacha verksamheten och individer på daglig basis men också via mer långsiktiga förbättringsprojekt. Detta lyckas du med detta genom att använda ett ödmjukt och pedagogiskt förhållningssätt i kombination med att efterfråga och följa upp överenskomna aktiviteter och utfall och agera på avvikelser. Syftet är att bygga ett robust kvalitetssystem och därmed minska andelen akuta ärenden. Tjänsten innebär att löpande hantera det dagliga kvalitetsflödet och att ha kontakt med kunder och leverantörer i kvalitetsärenden. Att initiera och driva förbättringsarbeten utifrån Lean-metodiken ingår i rollen liksom att utbilda och coacha kollegor inom området. I ansvaret ingår att driva processer från start till slut, att ta dem hela vägen i mål. Tjänsten är en tillsvidareanställning och du rapporterar till Operartion Exellence Manager på enheten.

Vem är du?

Vi söker dig med teknisk gymnasieutbildning eller motsvarande arbetslivserfarenhet. Du har erfarenhet av att jobba professionellt med kvalitetssystem och är välbekant med verktygen inom området. Du drivs av att arbeta mot uppsatta mål genom struktur och god kommunikation. Du har tidigare arbetat i en större producerande verksamhet och har viss erfarenhet av projektledning. Vi ser att du har Green Belt eller motsvarande utbildning med dig liksom goda kunskaper i Officepaketet.

Eftersom vi ingår i en internationell koncern är det viktigt att du behärskar svenska och engelska i såväl tal som skrift. Vi fäster stor vikt vid dina personliga egenskaper, ditt sätt att vara och bemöta andra. Du har en mycket god kommunikativ förmåga och du har lätt att på ett tydligt och konstruktivt sätt göra dig förstådd och får på så sätt fram ditt budskap. Du har lätt för att skapa nya kontakter och en god förmåga att utveckla dessa. Du är engagerad, ihärdig och strukturerad samt serviceinriktad.

Låter det som du? Välkommen med din ansökan senast den 14 juni 2021.

Läs mer här: Länk till originalannons alternativt annonsörens sajt

Hitlåt blir bok

redaktionen@branschkoll.se

De ska hitta e-handelns luftsnålaste paket

Överdimensionerade förpackningar och onödigt emballage gillas inte av konsumenterna. Nu ska “Årets Airfluencer” utses.

Cirka 30 procent av varje e-handlat paket består idag av onödig luft och allt fler konsumenter reagerar på för stora förpackningar. Detta menar Postnord som nu drar igång projektet ”Airfluencers” som ska hitta e-handelns luftsnålaste paket.

I en undersökning som Kantar Sifo har gjort på uppdrag av Postnord uttryckte 70 procent av svenska konsumenter att paket köpta online är större än nödvändigt och innehåller för mycket luft. Dessutom visade undersökningen att hälften av svenskarna upplever att överflödet av luft i paket är ett problem och bland dem svarar sju av tio att problemet är på grund av miljöskäl.

Projekt för att minska luft i paket

Genom att starta initiativet Airfluencers så vill man aktivera konsumenternas engagemang kring luft i paket. Målet är att minska onödiga transporter som belastar klimatet negativt. Med mer luftsnåla förpackningar kan transporterna effektiviseras. 

– Volymerna i våra flöden ökar ständigt. Enligt den senaste E-barometern har e-handeln ökat med 16 procent det senaste kvartalet. Då ska vi minnas att den växte med hela 49 procent under 2020. Med dessa volymer får rätt storlek på förpackningar en stor effekt. Vi kan använda färre fordon, ombuden får mer plats på sina hyllor och konsumenten får inte onödigt med emballage att hantera. Argumenten för luftsnåla paket är många.

Peter Hesslin, chef för e-handel på Postnord

Postnord har nu också inlett ett långsiktigt samarbete med Chalmers i Göteborg, där man gemensamt arbetar för att förstå, mäta och undersöka vad en effektiv förpackning egentligen innebär. 

– Det kan tyckas att det borde vara lätt för e-handelsföretagen att bara packa i mindre förpackningar. Men ju mer vi tittar på problemet med luft i paket desto mer komplext ser vi att det är. Därför startar vi nu initiativet Airfluencers, så att vi samtidigt som vi sprider medvetenhet också kan lära oss av goda exempel.

En del av Airfluencers är en tävling som går live den 25 oktober där konsumenter kan nominera goda exempel på luftsnåla paket till att bli “Årets Airfluencer”. Den e-handlare med flest nominerade paket blir utsedd till “Årets Airfluencer”, skriver man i ett pressmeddelande.

redaktionen@branschkoll.se

Print Next: Framtiden för robotar i grafisk bransch

På Print Next den 28 oktober diskuteras den grafiska branschens framtid.

redaktionen@branschkoll.se

Ropo Capital outsourcar printverksamheten i Sverige och Norge

De är aktörerna som tar över.

redaktionen@branschkoll.se