Logga in

Driver försäljning av tryckpressar med hjälp av utbildning

05 december, 2018 | Av: Branschkoll | Dela:

(Bild: Inkish)

För Visutech är utbildning ett sätt att addera värde – det är bland annat så man hjälper sina kunder att utvecklas.

Visutech i Göteborg har under många år satsat stora resurser på sin utbildningsverksamhet – Digital Academy. Nu berättar Visutechs grundare Jan-Olof Jungersten mer om satsningen, och varför man gör den, i en intervju med Inkish (som du kan se nedan).

Senaste boken handlar om förpackningsindustrins utveckling.

Jan-Olof ger också sin syn på utvecklingen i branschen och hur han längtar efter den stundande lågkonjunkturen.

– I en lågkonjuktur måste företag förändras och det är därför jag älskar lågkonjunkturer.

Jan-Olof har också skrivit två böcker om hur branschen förändras och hur företagen i den ska tänka kring affärsutveckling. Den senaste boken – Transmission, transform the packaging industry – handlar om förpackningsbranschens utveckling och släpptes på mässan Scanpack som gick i oktober i Göteborg.

Boken går att beställa på Visutechs hemsida. Visutech säljer digitala tryckpressar från HP till både den civilgrafiska branschen och förpackningsindustrin.

Se hela intervjun med Jan-Olof Jungersten nedan eller på inkish.tv.

Svensk skog banar vägen för hållbarhetssatsningar – investeringarna skjuter i höjden

Billerudkorsnäs investerar 7 miljarder i en ny kartongmaskin – en av många investeringar i den svenska skogsindustrin. (Bild: Billerudkorsnäs)

Hållbarhet är mer aktuellt än någonsin och skogen är inblandad i många av de mest akuta miljösatsningarna. Det här har resulterat i flera tunga investeringar i den svenska skogen och bara 2017 så investerades 16,4 miljarder. (mer…)

Kodak lanserar sin första professionella 3D-skrivare – svenskt bolag ska sälja den i Norden

Kodaks senaste, och enligt återförsäljaren, första professionella 3D-skrivare har nyligen lanserats och det blir upp till en svenskt bolag att ta den till Norden. (mer…)

Skaffa koll på profilbranschen – här är tre stora kedjor och ”tio i topp”

Branschkoll Promotion har tagit fart ordentligt sedan starten i januari. Under året har vi bland mycket annat tittat på tre av de stora kedjorna i branschen och för att hjälpa dig hitta till dessa kommer här en kort sammanfattning och länkar till artiklarna.

Årets färg 2019 från Pantone är Living Coral – lanseras med produktmedia

Färgen som Pantone valt som 2019 års färg blir ”Living Coral” även känd som Pantone 16-1546. Färgen ligger i gränslandet mellan rosa och orange och sägs vara pulserande men ändå mogen och mjuk. (mer…)

Inleder nordiskt samarbete kring 3D-print

Nordic AM Group är ett nytt intiativ vars målsättning är att skapa en nordisk marknad och mötesplats för 3D-printing, eller som de själva kallar det, additiv tillverkning. (mer…)

Få konkurser i branschen men antalet varsel ökar – här är alla siffror

Konkurserna i näringslivet ökar – och så även i flera andra delar av kommunikationsbranschen. Men den grafiska branschen står som undantag. Här är alla aktuella siffror med diagram för grafiska branschen, byråer och förlag.

Göteborgare tar ”Sveriges kanske trevligaste tryckeri” till Stockholm

Göteborgstryckeri öppnar i Stockholm. (Bilder: Wikimedia Commons. Götaplatsen av Historiker och Sergels torg av de:Benutzer:Stern. Bilderna är beskurna)

Service och kundlösningar i fokus när Göteborgstryckeri, med stort utbud av trycksaker och produktmedia, öppnar i Stockholm.

Karlshamns kommun tvingas göra om tryckeriupphandling – strider mot transparensprincipen

Ljungbergs tryckeri överklagade Karlshamns kommuns tryckeriupphandling tidigare i år – nu tvingas man nu göra om den efter en dom i Förvaltningsrätten. (mer…)

Världens mest hållbara sugrör görs av trä – Stora Enso teamar upp med startup-bolag

”Tillsammans med Stora Enso har vi utvecklat världens mest hållbara sugrör för produktion i industriell skala. Varje vecka produceras och konsumeras miljarder plastsugrör och vårt sugrör har potentialen att bli en riktig ”game changer”.