Done förvärvar Ottoboni Group AB

Pressmeddelande 2010-11-02

Done Management & Systems AB, noterat på First North, förvärvar Ottoboni Group AB. Done blir genom förvärvet ett av Sveriges största mediebolag med ett helhetserbjudande inom traditionella och digitala medier.

Ottoboni har haft en betydande tillväxt senaste åren och är idag en av Sveriges större digitala byråer med cirka 50 anställda. Bolaget omsätter för närvarande ca 40 MSEK med en rörelsemarginal om ca 12 procent. Ottoboni har lång erfarenhet av att leverera kompletta medialösningar och har en unik kompetens inom teknik, design och strategi och man arbetar med ett flertal större kunder såsom Skanska, Google och Länsförsäkringar. Detta förvärv innebär en markant förstärkning av Dones digitala erbjudande och gör att bolaget nu vilar på två lika starka ben inom traditionella respektive digitala medier.

”Det är mycket glädjande att idag kunna presentera förvärvet av en av Sveriges absolut bästa byråer”, säger Dones VD Peter Heuman. ”De sammanslagna bolagen blir nu ett av de största mediebolagen i sin nisch i Sverige. I och med förvärvet av Ottoboni förstärker vi vårt erbjudande inom det segment där vi idag möter en allt större efterfrågan. Det är också inom digitala medier vi förväntar oss den största tillväxten”, säger Peter Heuman och pekar på att Dones digitala affärsområde på kort tid tredubblat sin omsättning samtidigt som lönsamheten förbättrats.

”Jag ser en stor potential i vad Done och Ottoboni kan åstadkomma tillsammans i denna bransch. Bolagen kompletterar varandra på ett ypperligt sätt där Ottoboni tillför Done en kreativ och strategisk höjd, som i sin tur står för en hög affärsmässighet och effektivitet. För mig är detta en mycket önskvärd utveckling och jag ser fram emot att växa och utveckla denna affär tillsammans med Done”, säger Ottobonis vd Daniel Bernehjält, som tillträder rollen som chef för Dones digitala affärsområde.

”Förvärvet är ytterligare ett steg i Dones uttalade strategi att konsolidera mediemarknaden. I och med detta förvärv vill vi markera att Done har ambitionen att bli en dominerande aktör inom mediebranschen, där bäst förutsättningar för tillväxt och lönsamhet finns”, säger Peter Forhaug, styrelseordförande i Done.

Som köpeskilling erlägger Done 19,5 MSEK i kontanta medel jämte aktier i Done om 7,5 MSEK. Utöver detta finns en tilläggsköpeskilling om maximalt 18 MSEK fördelat över två år. Done tillträder Ottoboni per 1 november och räknar med att förvärvet redan i år förbättrar vinst per aktie.

FÖR MER INFORMATION KONTAKTA:
Peter Heuman, VD Done
Tel 08-729 94 00, peter.heuman@done.se

Ny generation i ledningen för Horizon i Norden

IMG 0135 1800
Ämnen i artikeln: Horizon

Paul Jakobson som sålt Horizons lösningar inom efterbehandling i Sverige och Norden under lång tid lämnar nu över rodret till en ny generation.

Ny Norden-vd är Mathias Jakobson som kommer att leda teamet med sälj och service.

Jack Dahl, som länge varit på den norska marknaden tar nu steget upp och ska leda den Nordiska säljorganisationen.

Paul Jakobson, avgående Nordenchef, kommer att ta rollen som senior advisor till verksamheten.

Ämnen i artikeln: Horizon
redaktionen@branschkoll.se

Automatiserad e-handel med unik nisch av posters till salu

redaktionen@branschkoll.se

Lidl tar fram exklusiv posterkollektion

lidl 2

Tillsammans med konstnärerna Emilia Ilke och Elin PK släpper Lidl Sverige nu en exklusiv posterkollektion som illustrerar det nya varumärket Matriket.

redaktionen@branschkoll.se

Till salu: Reklamfirma i Jämtland

Omsätter 2,5 miljoner kronor.

redaktionen@branschkoll.se

Allmedia i Malmö köper en Vanguard storformatare från Marabu

Allmedia Marabu
Ämnen i artikeln: AllmediaMarabuVanguard


Allmedia i Malmö, som drivs av Jonas Rydje, växer vidare och investerar nu i en storformatsskrivare från Vanguard som levereras av Marabu.

– Det är installation i Malmö nästa vecka, säger Jonas Rydje på Allmedia till Branschkoll.

Den nya printern, VK3220T-HS som printa i format upp till 200×318 cm, gör att Allmedia ökar sitt produktionsformat för att kunna optimera produktionen.

– Nu har vi möjlighet att leverera produkter i ett stycke istället för tvådelat, säger Jonas Rydje.

Det ökade produktionsformatet gör även att man effektivisera sin produktion på övriga jobb när man lättare kan samköra och optimera utskjutningar.

Jons berättar vidare att man har ”gott att göra på alla avdelningar”.

– Vi har gjort flera stora investeringar under senaste året i Indigo och en Colorado M5W för att höja Allmedias tryck-kvalité samt för att stå väl rustade för framtiden.

Två personer ytterligare har kommit in i bolaget och idag är man åtta personer.

Ämnen i artikeln: AllmediaMarabuVanguard
redaktionen@branschkoll.se

Sandéns Security Printing köper en Fujifilm-press från Visutech

Sandens Visutech
Ämnen i artikeln: FujifilmVisutech

Sandéns Security Printing investerar i en Revoria Press PC1120. Affären meddelandes på Sign&Print-mässan i veckan.

Med den nya investeringen Revoria Press PC 1120 kan Sandéns erbjuda specialfärger såsom silver och vitt, vilket man har sett en ökad efterfrågan av från marknaden. Detta ger företaget möjlighet att leverera mer skräddarsydda tryckprodukter till sina kunder.

Det var nyligen som Visutech skrev avtal med Fujifilm om att sälja både toner- och inkjet-pressar från leverantören.

Fujifilm Revoria Press PC1120 är en digital tonerpress med möjlighet att använda specialfärger som vitt och silver.

– Vi ser en potential i att mer flexibelt kunna använda specialfärger som t.ex. vitt och silver, detta ger oss möjlighet att även erbjuda marknaden digitaltryckta specialeffekter vilket vi hoppas på och tror skall generera oss fler nya affärsmöjligheter. Den nya pressen erbjuder också en betydligt större kapacitet än vår nuvarande lösning. Dessutom ser vi såklart stor nyttan av Visutechs serviceorganisation, säger Martin Sandén, vd på Sandéns Security Printing.

Ämnen i artikeln: FujifilmVisutech
redaktionen@branschkoll.se

UPPDATERAD: Konkurs för Stockholmstryckeri

Säljs på auktion.

redaktionen@branschkoll.se

Tryckt direktreklam på väg ner – men flera aktörer ökar sina investeringarna

ODR 1800

Fungerar bra för att marknadsföra priserbjudanden.

redaktionen@branschkoll.se

Addbrand utökar sin portfölj med färgat papper

Lessebo Addbrand.jpg 1800
Ämnen i artikeln: AddbrandLessebo

Addbrand och Lessebo har skrivit ett grossistavtal gällande det färgade papperet Lessebo Colours.

Därmed blir Lessebo Colours nu tillgängligt i Norge, Danmark, Finland och Sverige via Addbrand.

– Detta upplägg gäller vår färgade pappersserie Lessebo Colours i mindre kvantiteter som understiger en pall. Större kvantiteter finns att tillgå via Lessebo Paper, säger Ebba Ingvarsson på Lessebo till Branschkoll.

Addbrand säljer grafiska produkter (både med och utan tryck) och tjänster till tryckerier, profilföretag och förpackningstillverkare i Norden, och utökar alltså nu sitt sortiment.

Lessebo Colours lanserades 2022 och är en serie färgade papper bestående av 48 nyanser.

– Vårt nya samarbete med Lessebo Paper gör att vi både kompletterar och utökar vårt produktsortiment. Samarbetet stärker vårt löfte om att förse våra kunder med hållbart och högkvalitativt premiumpapper, säger Rickard Fredlund, försäljningschef på Addbrand.

– Med Addbrands starka distributionskanaler och expertis är vi glada över att kunna erbjuda våra hållbara pappersprodukter till en bredare kundkrets över hela Norden, säger Ebba Ingvarsson.

Ämnen i artikeln: AddbrandLessebo
redaktionen@branschkoll.se

Lessebo uppmärksammas för lansering av ny färg-kollektion

Lessebo colours
Ämnen i artikeln: Lessebo

Byrån F&B Happy tog fram kampanjen som nu kan vinna Svenska Designpriset.

Ämnen i artikeln: Lessebo
redaktionen@branschkoll.se