Logga in

Digital papperskorg generar marknadsföring och försäljning – letar samarbetspartners

07 oktober, 2019 | Av: Branschkoll | Dela:

Pantanovas digital papperskorg skapar uppståndelse på gatorna i Linköping.

Skapar en brygga mellan den fysiska och digitala världen.

För ett tag sedan blev Branschkoll kontaktade av en kille vid namn Andreas Kihlman som påstod att han tillverkat världens första semi-digitala papperskorg. Efter lite mejlande fram och tillbaks visade det här sig vara en häftig och modern produkt som genererar marknadsföring och försäljning samtidigt som det blir roligare att slänga saker.

Pantanova heter företaget som Andreas grundat, det är latin och betyder i princip lämna in något så får du något nytt.

När du slänger något i en Papperskorg från Pantanova så tackar den dig och sedan ger den dig ett budskap eller en digital rabattkupong. Vidare i samma skede så känner papperskorgen av hur många människor i närheten som är tillgängliga och kan då även sprida budskapet eller belöningen till dem.

– Vår produkt är både unik och en väldigt effektiv kanal att marknadsföra sig på. Det patenterade system vi har tagit fram för vår papperskorg har visat sig minska nedskräpning med 61 procent och skapat en ökning av försäljning av produkter och tjänster i närheten av papperskorgen och online med upp till 165 procent, berättar Andreas.

Digital kommunikation kombinerat med en fysisk handling/fysisk budskap skapar en synergi-effekt hos mottagaren

Idén till Pantanovas papperskorg kom bland annat från Nordens största neuromarketing-studie gjort av Postnord tillsammans med Neurons INC som visar på att digital kommunikation kombinerat med ett fysisk budskap skapar en kraftfull synergi-effekt hos mottagaren.

– Vi skapar en brygga mellan den fysiska och digitala världen vilket vi anser är ett måste för att kommunicera på bästa sätt i dagens samhälle. Vårt koncept fyller helt enkelt många av de luckor som finns inom Out of Home-marknadsföring, berättar Andreas.

Letar efter potentiella samarbetspartners för att ta konceptet vidare ut i landet

Pantanovas papperskorg finns idag på nio ställen runt om i landet, närmare bestämt i Östergötland där man säger säg täcka nyckelregionerna. Målet är att finnas på de mest strategiska platserna runt om i Sverige.

Den kombinerade trafiken per dag som genereras genom dessa nio platser ser enligt Pantanova ut såhär:

  • Trafik: 63.863
  • Visningar: 1.916
  • Interaktioner: 4.907
  • Call to action: 367

– Vi har idag sensorer som mäter antalet trafikanter, visningar, interaktioner samt garanterade interaktioner kopplat till våra annonsörer. Tack vare vår möjlighet att fysiskt koppla samman människor med företag genom både våra displayer men också genom Pantanova-appen kan vi följa hela resan från exponering till ett faktiskt köp/call to action. Det är denna lösning som gör oss världsunika inom vår bransch och även det som gör att vi kan tillföra ett enormt mervärde för alla företag som arbetar med OOH-marketing.

– Men det bästa av allt kanske ändå är att vår produkt faktiskt är en papperskorg, och som vi alla vet så används en papperskorg dagligen vilket då innebär att vår produkt drar till sig människor tack vare sin existens men också på väldigt naturligt sätt, avslutar Andreas.

Läs mer om Pantanova här.

Bild från lanseringen av Pantanovas utomhuspapperskorg.

Han blir e-commerce manager för Danagårdlithos e-handelssatsning

Fredrik Lindbom blir ansvarig för Danagårdlithos satsning på e-handel. I somras förvärvade man sajten Colourpicture.se som blir basen för det nya affärsområdet som hjälper företag med presentreklam, profilkläder och tryckt material i alla möjliga former och format. (mer…)

Umeå Bokbinderi levererar till hela Sverige – med Instragram som språngbräda

Anne Kaartinen på Umeå Bokbinderi granskar kvalitén på arbetet innan det bearbetas vidare och slutligen skickas till kunden – och även ofta direkt till konsument. (Bild: Instagram @umeabokbinderi)

Det falsas och limmas. Häftas och präglas. Knivarna skär och nålarna syr. På Umeå Bokbinderi, ett av Sveriges få fristående bokbinderier, skapas det grafiska produkter med stor bredd. Nu jobbar man hårt för att nå ut med sina tjänster till tryckerier i hela landet. (mer…)

Världsledande PDF-expert till Sverige – Ghent Workgroups David van Driessche kommer till Workflow Summit

David van Driessche, som är ytterst ansvarig för arbetet i Ghent Workgroup, kommer till Workflow Summit i Stockholm för att prata om PDF, HMTL och Javascript. Ett unikt tillfälle att träffa en av världens främsta experter på PDF-teknologin. (mer…)

Millennie-generationen dödade print – återupplivas av generation Z

En ny generation tar till sig det tryckta mediet – och de gillar det!

Självkörande PDF-filer – skapar enorma tidsbesparingar

Det är inte bara bilar som blir självkörande – grafiska arbetsflöden kör samma väg. (mer…)

Köper 4 nya offsetpressar – ”den som kan investera har stora möjligheter”

Livonia Prints Trond Erik Isaksen på Bokmässan i Göteborg tillsammans med Ivan Taborsak som är ny säljare i Sverige.

Flyttar, investerar och satsar vidare i Sverige. (mer…)

Förlag breddar med nytt affärsområde inom e-handel

Skapamers två grundare Carl Fenson och Elias Holmer tillsammans med Bodil Ericsson Torp, vd på Aller Media. (Foto: Stellan Stephenson)

Innehåll och e-handel går hand i hand.

Fujifilms arkmatade inkjetpress till Norden – Edvard Schneidler ny försäljningsagent

Michael Mossberg på Edvard Schneidler som är ny agent för Fujifilms Jetpress i Sverige och Danmark.

Edvard Schneidler blir ny agent för Fujifilms arkmatade inkjetpress Jetpress 750S och arbetsflödet XMF i Sverige och Danmark. (mer…)

Printagon växlar upp med ny säljare i Stockholm – har dubblerat tryckerikapaciteten

Printagon i Helsingborg har anställt Åke Persson som ny svensk säljare. Han utgår från Stockholm och kommer senast från Eskilstuna Kurirens tryckeri Ektab, som läggs ner vid årsskiftet. (mer…)