Logga in

Digital papperskorg generar marknadsföring och försäljning – letar samarbetspartners

07 oktober, 2019 | Av: Branschkoll | Dela:

Pantanovas digital papperskorg skapar uppståndelse på gatorna i Linköping.

Skapar en brygga mellan den fysiska och digitala världen.

För ett tag sedan blev Branschkoll kontaktade av en kille vid namn Andreas Kihlman som påstod att han tillverkat världens första semi-digitala papperskorg. Efter lite mejlande fram och tillbaks visade det här sig vara en häftig och modern produkt som genererar marknadsföring och försäljning samtidigt som det blir roligare att slänga saker.

Pantanova heter företaget som Andreas grundat, det är latin och betyder i princip lämna in något så får du något nytt.

När du slänger något i en Papperskorg från Pantanova så tackar den dig och sedan ger den dig ett budskap eller en digital rabattkupong. Vidare i samma skede så känner papperskorgen av hur många människor i närheten som är tillgängliga och kan då även sprida budskapet eller belöningen till dem.

– Vår produkt är både unik och en väldigt effektiv kanal att marknadsföra sig på. Det patenterade system vi har tagit fram för vår papperskorg har visat sig minska nedskräpning med 61 procent och skapat en ökning av försäljning av produkter och tjänster i närheten av papperskorgen och online med upp till 165 procent, berättar Andreas.

Digital kommunikation kombinerat med en fysisk handling/fysisk budskap skapar en synergi-effekt hos mottagaren

Idén till Pantanovas papperskorg kom bland annat från Nordens största neuromarketing-studie gjort av Postnord tillsammans med Neurons INC som visar på att digital kommunikation kombinerat med ett fysisk budskap skapar en kraftfull synergi-effekt hos mottagaren.

– Vi skapar en brygga mellan den fysiska och digitala världen vilket vi anser är ett måste för att kommunicera på bästa sätt i dagens samhälle. Vårt koncept fyller helt enkelt många av de luckor som finns inom Out of Home-marknadsföring, berättar Andreas.

Letar efter potentiella samarbetspartners för att ta konceptet vidare ut i landet

Pantanovas papperskorg finns idag på nio ställen runt om i landet, närmare bestämt i Östergötland där man säger säg täcka nyckelregionerna. Målet är att finnas på de mest strategiska platserna runt om i Sverige.

Den kombinerade trafiken per dag som genereras genom dessa nio platser ser enligt Pantanova ut såhär:

  • Trafik: 63.863
  • Visningar: 1.916
  • Interaktioner: 4.907
  • Call to action: 367

– Vi har idag sensorer som mäter antalet trafikanter, visningar, interaktioner samt garanterade interaktioner kopplat till våra annonsörer. Tack vare vår möjlighet att fysiskt koppla samman människor med företag genom både våra displayer men också genom Pantanova-appen kan vi följa hela resan från exponering till ett faktiskt köp/call to action. Det är denna lösning som gör oss världsunika inom vår bransch och även det som gör att vi kan tillföra ett enormt mervärde för alla företag som arbetar med OOH-marketing.

– Men det bästa av allt kanske ändå är att vår produkt faktiskt är en papperskorg, och som vi alla vet så används en papperskorg dagligen vilket då innebär att vår produkt drar till sig människor tack vare sin existens men också på väldigt naturligt sätt, avslutar Andreas.

Läs mer om Pantanova här.

Bild från lanseringen av Pantanovas utomhuspapperskorg.

Så här ska Messe Düsseldorf Covidsäkrar Drupa – ansiktsmask blir obligatorisk

(Bild: Drupa)

Drupa gör nu allt för att kunna genomföra mässan.

Heidelberg överger Drupa

Heidelberg ställer in sitt deltagande på Drupa nästa år.

Största tryckeriupphandlingen avgjord i domstol

Förvaltningsrätten i Stockholm (Bild: wikimedia.org)

Trycksaker för i runda slängar 150 miljoner kronor årligen står på spel och nu har domstol avgjort utgången. Men domarna kan överklagas.

Fespa flyttas fram igen – tajt grafisk mässvår väntar

Fespa i Madrid blir inte av i oktober 2020 på grund av riskerna med den globala pandemin. Nu blir det tätt bland mässorna till våren. (mer…)

Modetidningen Vogue startar i Norden – ska återinföra kraften i att ha en prenumeration

Martina Bonnier, tidigare chefredaktör för Damernas Värld, startar Vogue Scandinavia nästa år.

Tryckeri förvärvar konkursbo och börjar trycka på textil – ”Vi har spänt bågen hårt”

Europas långsamma återhämtning – Så här påverkas tryckerierna av Covid-19 (v25)

Vecka 25: Europas grafiska företag återhämtar sig allt mer från Coronakrisen men fortsatt extremt tufft i England och Italien. Läs mer i den senaste rapporten från Heidelberg.

Strålfors rekryterar ny försäljningschef

Erika Hjertén blir ny Head of Sales på Strålfors (mer…)

Ink n Art gör storsatsning på förpackningar

Jesper Hammarstrand är vd för Ink n Art och en av de som drivit den nya satsningen på förpackningar. (Bild: Pacsome)

Produktmedia-återförsäljaren och tryckeriet Ink n Art i Göteborg gör nu en storsatsning på förpackningar med det nya bolaget och varumärket Pacsome. (mer…)