Logga in

Digital papperskorg generar marknadsföring och försäljning – letar samarbetspartners

07 oktober, 2019 | Av: Branschkoll | Dela:

Pantanovas digital papperskorg skapar uppståndelse på gatorna i Linköping.

Skapar en brygga mellan den fysiska och digitala världen.

För ett tag sedan blev Branschkoll kontaktade av en kille vid namn Andreas Kihlman som påstod att han tillverkat världens första semi-digitala papperskorg. Efter lite mejlande fram och tillbaks visade det här sig vara en häftig och modern produkt som genererar marknadsföring och försäljning samtidigt som det blir roligare att slänga saker.

Pantanova heter företaget som Andreas grundat, det är latin och betyder i princip lämna in något så får du något nytt.

När du slänger något i en Papperskorg från Pantanova så tackar den dig och sedan ger den dig ett budskap eller en digital rabattkupong. Vidare i samma skede så känner papperskorgen av hur många människor i närheten som är tillgängliga och kan då även sprida budskapet eller belöningen till dem.

– Vår produkt är både unik och en väldigt effektiv kanal att marknadsföra sig på. Det patenterade system vi har tagit fram för vår papperskorg har visat sig minska nedskräpning med 61 procent och skapat en ökning av försäljning av produkter och tjänster i närheten av papperskorgen och online med upp till 165 procent, berättar Andreas.

Digital kommunikation kombinerat med en fysisk handling/fysisk budskap skapar en synergi-effekt hos mottagaren

Idén till Pantanovas papperskorg kom bland annat från Nordens största neuromarketing-studie gjort av Postnord tillsammans med Neurons INC som visar på att digital kommunikation kombinerat med ett fysisk budskap skapar en kraftfull synergi-effekt hos mottagaren.

– Vi skapar en brygga mellan den fysiska och digitala världen vilket vi anser är ett måste för att kommunicera på bästa sätt i dagens samhälle. Vårt koncept fyller helt enkelt många av de luckor som finns inom Out of Home-marknadsföring, berättar Andreas.

Letar efter potentiella samarbetspartners för att ta konceptet vidare ut i landet

Pantanovas papperskorg finns idag på nio ställen runt om i landet, närmare bestämt i Östergötland där man säger säg täcka nyckelregionerna. Målet är att finnas på de mest strategiska platserna runt om i Sverige.

Den kombinerade trafiken per dag som genereras genom dessa nio platser ser enligt Pantanova ut såhär:

  • Trafik: 63.863
  • Visningar: 1.916
  • Interaktioner: 4.907
  • Call to action: 367

– Vi har idag sensorer som mäter antalet trafikanter, visningar, interaktioner samt garanterade interaktioner kopplat till våra annonsörer. Tack vare vår möjlighet att fysiskt koppla samman människor med företag genom både våra displayer men också genom Pantanova-appen kan vi följa hela resan från exponering till ett faktiskt köp/call to action. Det är denna lösning som gör oss världsunika inom vår bransch och även det som gör att vi kan tillföra ett enormt mervärde för alla företag som arbetar med OOH-marketing.

– Men det bästa av allt kanske ändå är att vår produkt faktiskt är en papperskorg, och som vi alla vet så används en papperskorg dagligen vilket då innebär att vår produkt drar till sig människor tack vare sin existens men också på väldigt naturligt sätt, avslutar Andreas.

Läs mer om Pantanova här.

Bild från lanseringen av Pantanovas utomhuspapperskorg.

Växande Postemballage i Jönköping investerar i ökad kapacitet och fler tjänster

Postemballage i Jönköping hjälper tryckerier med både tryck på kuvert och med förpackningar för frakt. Men man gör också profilprodukter, kuvertering, printning, fals- och plock, inplastning och annat inom distribution. Under det gångna året har man växt ytterligare och nu investerar man i ökad kapacitet och fler tjänster. (mer…)

Danagårdlitho marknadsför sina miljösatsningar med ny film

Danagårdlitho berättar i en film om hur man jobbar med miljö- och klimatfrågor.

I en tre minuter lång film berättar Linn om hur tryckeriet Danagårdlitho tänker kring trycksaker och miljö. (mer…)

Debatt: Ta bort priskorgarna i offentliga upphandlingar av trycksaker

Grafiska företag fyller ofta i stora priskorgar i samband med anbud i offentliga upphandlingar. Priserna blir snabbt gamla och tar orimligt mycket tid att fylla i.

Offentliga upphandlingar inom grafisk bransch tar orimligt stora resurser för inblandade företag på grund av upphandlingsprocessen och att många tilldelningar överklagas till domstol. Här presenteras en idé på hur man skulle kunna utveckla och förenkla processen.

Tryckeriet Moo erbjuder sina kunder att investera i bolaget

Moo.com planerar att ta in kapital från sina kunder.

Online-tryckeriet Moo, med produktionsanläggningar i England och USA, undersöker intressent bland sina över en miljon kunder att bli gräsrots-finansiärer.

Smurfit Kappa lanserar leksaker i wellpapp

Smurfit Kappa har lanserat en kollektion med leksaker av papper

4evergreen – en ny allians för fiberbaserade förpackningar

4evergreen är en ny industriallians för aktörer inom fiberbaserade förpackningar. Bland medlemmarna finns flera tunga namn inom förpacknings- och pappersindustrin. (mer…)

Svenskproducerade trycksaker är bäst för miljön – ”blir standard för att beräkna CO2-avtryck för trycksaker”

Åtta.45 är det första svenskägda tryckeriet att certifieras för användning av Climate Calc – som beräknar en trycksaks CO2-avtryck. Nu ska många fler följa efter. (mer…)

Digaloos grundare går vidare – här berättar han varför

Efter försäljningen av Digaloo till Taberg Media Group i mars 2018 väljer nu vd:n Jannes Dahlgren att lämna företaget. (mer…)

Workflow Summit: Finns det för mycket mjukvara i grafisk bransch?

Den 12 november var det dags för den grafiska branschen att lära sig mer om automatisering och arbetsflöden när Grafkoms Workflow Summit 2019 hölls i Stockholm. (mer…)