De mest lästa Branschkoll Promotion-artiklarna 2022

De 10 mest lästa artiklarna på Branschkoll Promotion under 2022.
De 10 mest lästa artiklarna på Branschkoll Promotion under 2022.

Sista veckan innan jul! Du vet vad det betyder – vi på redaktionen sammanfattar året med de tio mest lästa artiklarna. Och det här årets lista är riktigt speciell, det är nämligen den första listan sen vi började som INTE innehåller en enda konkurs! Håll i hatten (tomteluvan?) nu åker vi!

10. Störst i stan – Vi listar de största återförsäljarna i Sveriges 20 största städer

På plats tio hittar vi vårt hemmasnickrade reportage där vi redogör för de 20 största återförsäljarna i sveriges 20 största städer, ett uppslag som väckte intresse och som vi säkerligen får anledning att göra en repris på nästa år.

9. Profilåterförsäljarna med bäst marginal (den riktiga listan)

Även på plats nummer nio hittar vi ett av redaktionens egna verk, vi tar det här som ett tecken på att läsarna uppskattar den här typen av redogörelser och som att de hårda arbete vi lagt på att kartlägga branschens företag under flera år nu bär frukt. Om du bara visste hur många Excel-timmar som ligger bakom, ouff – jag vill inte tänka på det, vidare till åttan!

8. Noll33 får ny majoritetsägare – grundarna bildar team med ny vd för fortsatt tillväxt

Nyheten om att Mats och Sofia Crona sålt sitt textiltryckeri Noll33 letar sig in på plasts nummer åtta på listan, quiz – minns du vem som köpte bolaget?

7. Vinga förvärvat av Xindao

När en av Sveriges mest namnkunniga leverantörer blir förvärvade av en av de globala jättarna så finns det ett så kallat nyhetsvärde. Sedan dess har det varit ganska tyst, det har förmodligen sålts en del julkort. Nu väntar vi bara på nästkommande årsredovisningar för att eventuellt kunna snoka reda på en köpeskilling!

6. Branschkoll avslöjar: De ska leverera profilprodukter för 50 miljoner till Svenska Spel

Branschkoll låg på upphandlaren som en igel vilket gjorde att vi snabbt kunde få fram informationen om vem som vunnit upphandlingen till Svenska Spel (trots att de inte lyder under offentlighetsprincipen) och därmed avslöja att det var – ja vem då (quiz igen – minns du?).

5. Wackes och Olsson & Co går ihop – ”vår bransch håller på att förändras i grunden”

Nu har nedräkningen börjat på allvar, den 1 januari 2023 slås de här två eminenta bolagen ihop till ett nytt bolag, vad kommer det bolaget heta? Vi väntar med spänning!

Anledningen till sammanslagningen sägs vara för att få de muskler och den storlek som krävs för att kunna vara en ledande aktör när det kommer till hållbarhet, kundupplevelse och kvalitet. De vill vara stora nog att kunna göra skillnad helt enkelt!

4. De ska tillverka Försvarsmaktens nya underställ – bygger ny fabrik och vill anställa 60

Av någon anledning förvånar den här artikeln på den här platsen mig lite, klart det är intressant, bra bild, svensk tillverkning som ska anställa många med specifik yrkeskompetens. Men ändå, nya underställ till militären, årets fjärde mest lästa artikel! Jag vet inte om det var självklart att jag skulle skriva den, men i efterhand är jag väldigt glad att jag gjorde det!

3. Hittade en lucka i branschen – resulterade i 65 procents marginal

En av årets roligare intervjuer med den charmige och drivna Andres Viteri som från toppmoderna lokaler i Malmö driver sitt bolag Ibrands som specialiserat sig på premiumsegmentet eller som Viteri själv säger:

”Utan att avslöja allt för många av våra företagshemligheter så kan jag väl säga såhär: pennor och plast från Kina i all ära, men vi har valt att fokusera på mer exklusiva produkter”

2. Fatazz-grundare lämnar IT-branschen för att satsa fullt ut på roliga profilprodukter

Det finns mycket som är speciellt med årets näst mest lästa artikel, dels är den från förrförra året, alltså hösten 2021. Dels hade Henrik Jansson som utgör en halvan av Fatazz grundar-duo glömt berätta för sina kollegor i IT-branschen att han tänkte lämna. Han berättade i efterhand hur han satt på ett möte och fick en notis på Linkedin, det var Branschkoll som publicerat och nyheten var ett faktum! Några månader senare gick även Henrik ut med nyheten och delade på Linkedin, tack vare Henriks stora nätverk med många nyfikna påhejare fick artikeln då ett ordentligt uppsving i början av 2022.

1. Fyra toppnamn lämnar Karamello och startar eget

På första plats med rekordläsning för en Branschkoll Promotion-artikel hittar vi en söt artikel, nämligen den om Goody, den nya godisleverantören startad av fyra individer som tidigare jobbade på Karamello men som ville starta något eget och nytt. Ja, vad kan man säga mer än lycka till!


Tack för i år alla fantastiska företag i branschen, om ni tänkt annonsera något under 2023 – så tycker jag ni ska överväga att göra det hos Branschkoll! Våra befintliga annonsörer är väldigt nöjda, sajten utvecklas och når nya läsare. och trafiken ökar därmed både organiskt och genom nya bevakningsområden. Om du är leverantör till profilbranschen så är det hos oss dina kunder finns!

Svar på quizfrågor: Artikel 8, Brover Group köpte Noll33 och Artikel 6, Neh vann upphandlingen till Svenska Spel.

Annons

Bostadsbolag upphandlar tryck för 6 miljoner

redaktionen@branschkoll.se
Annons

Västra Götalandsregionen upphandlar produktionsprinter

redaktionen@branschkoll.se
Annons

Han ska ansvara för marknadsföringen av Signcom

Magnus Eklund Thuné ansluter till Signcoms team i Borås.

Magnus ska jobba med varumärkesstärkande insatser, marknadsföring och kommunikation.

– Med sin bakgrund från en digitalbyrå och utbildning inom digital affärsutveckling, har Magnus ackumulerat en kompetens och erfarenhet som kommer att vara ovärderlig för Signcom. Han är dessutom en duktig strateg och kommunikatör med en förmåga att identifiera affärsmöjligheter och utveckla långsiktiga planer för att hjälpa oss nå våra mål, säger Robert Nyblom, vd på Signcom i en kommentar.

redaktionen@branschkoll.se
Annons

Müller Martini förvärvar tysk kollega

Müller Martini tar över DGR Graphic GmbH, baserat i Espelkamp (i den tyska delstaten Nordrhein-Westfalen), som specialiserar sig på att utveckla utrustning för inbindning av böcker både hård- och mjukband.

Müller Martini har en egen enhet bara fem kilometer från DGR.

DGRs Gerd Depping kommer att fortsätta i en rådgivande roll för att säkerställa en ”smidig överföring av kunskap”.

redaktionen@branschkoll.se
Annons

Tidigare minister föreslås till Elanders styrelse

Elanders valberedning föreslår årsstämman omval av nuvarande styrelseledamöterna Dan Frohm, som även föreslås omvald som ordförande i styrelsen, Carl Bennet, Eva Elmstedt, Erik Gabrielson, Anne Lenerius och Magnus Nilsson

Tre nya föreslås till styrelsen

Nyval föreslås av Ulrika Dellby, Anna Hallberg och Johan Trouvé.

Ulrika Dellby har en civilekonomexamen. Hon är styrelseordförande i Fasadgruppen Group AB samt ledamot i Bico Group AB, Lifco AB, Linc AB, SJ AB och Werksta Nordic AB. Tidigare partner Boston Consulting Group.

Anna Hallberg har en akademisk utbildning inom juridik och företagsekonomi. Hon har tidigare varit statsråd och Utrikeshandelsminister, vice koncernchef för Almi Företagspartner samt haft ett antal ledande befattningar inom SEB.  

Johan Trouvé har en civilingenjörsexamen. Han är vd för Västsvenska Handelskammaren och har tidigare bland annat varit regionchef för Schenker AB. Han är idag ledamot i Svenska Mässan, Thomas Concrete AB samt UNICEF Sverige.

Cecilia Lager, Johan Stern och Caroline Sundewall har avböjt omval, enligt ett pressmeddelande.

redaktionen@branschkoll.se
Annons

Åtta45 nyanställer och öppnar kontor i Borås

Första februari öppnar Åtta45 ett nytt försäljningskontor i Borås. Först på plats är tre nyanställda – en säljare och två projektledare.

– I Borås hittade vi rätt kompetens och det passar väldigt bra med vår önskan att stärka oss på västkusten, säger Patrik Kornerup, försäljningschef för Åtta45, till Branschkoll.

Alla tre kommer från Eskils Tryckeri och det är Niclas Nilsson, Karin Johansson och Glenn Bergman.

Åtta45 har sedan tidigare ett lokalkontor i Alingsås och i och med Boråsetableringen tar man alltså ett viktigt steg att bli starkare på västkusten och den viktiga Göteborgsmarknaden.

– Vi har inte riktigt lyckas attrahera marknaden i Göteborg ännu och här kunde vi få ihop ett bra team – så det är både rätt personer och det rätta geografiska läget.

Alla tre har nu gått igenom en introduktion i Stockholm och är redo för att öppna upp kontoret i Borås.

– Även om man kan produkterna och marknaden sedan innan så är det mycket nytt när man kommer in i ett nytt bolag.

Det är ett rent sälj- och projektkontor man öppnar och det finns inga planer på någon produktion.

– Vi blir tre personer från start och det finns plats för någon mer men först ska vi landa det här, avslutar Patrik Kornerup.

redaktionen@branschkoll.se
Annons

Lexit erhåller FSC-certifiering

Lexit Mölnlycke FSC
Ämnen i artikeln: EtikettLexit

Klarade certifieringen helt utan anmärkningar.

Ämnen i artikeln: EtikettLexit
redaktionen@branschkoll.se
Annons

Chanel och Voith köper in sig i svenskt förpackningsbolag

Ämnen i artikeln: Formed FiberVoithYangi

Voith är kända för att vara de som bygger pappersmaskiner – nu investerar man i en svensk startup i Varberg – tillsammans med Chanel.

Ämnen i artikeln: Formed FiberVoithYangi
redaktionen@branschkoll.se
Annons

Uppdrag slutfört – Stora Enso har hittat köpare till Hylte och avbryter sälj av sista bruket

Ämnen i artikeln: Stora Enso

Det blev till slut tre av fem pappersbruk som Stora Enso sålde.

Ämnen i artikeln: Stora Enso
redaktionen@branschkoll.se
Annons

Flera förpackningsbolag – varav ett från Sverige – till final i start-up-tävling

Ska prisa företag inom cirkulär ekonomi.

redaktionen@branschkoll.se
Annons
[esi bk-get-single-ad group_id="2165" cache="public" ttl="0"] [esi bk-get-single-ad group_id="2167" cache="public" ttl="0"]