Datumen klara för nästa Nordic Profile Fair Online

_2021_PWA_logo

Det blir en digital variant även i höst av Nordic Profile Fair, datumet är nu satt till 17-19 augusti under vecka 33.

Inför upplaga tre av den digitala mässan ska man fortsätta utveckla plattformen och finslipa de mest uppskattade funktionerna. Fokus ligger framför allt på att få en större användningen av videochattfunktionen.

Filmerna i montrarna skapar definitivt ett mervärde, men för att få full utväxling ska besökare och utställare också kunna
mötas ”live” på mässan och diskutera produkter och upplägg
, skriver man i ett pressmeddelande.

Ett annat uppskattat inslag som man behåller är att mässan är ”kvällsöppen” så att besökarna kan gå in i obemannade montrar för att kika på produkter och filmer.

– Som läget ser ut med pandemin just nu går det inte att ha fysisk mässa i augusti. Vi har kontinuerlig kontakt med Elmia som är vår samarbetspartner, så om vaccinationen lyckas bättre än hittills kanske det finns ett ljus senare under hösten eller i alla fall i början på nästa år. Men som sagt inget vi kan lova när det gäller att träffas i större grupper och garantera utställarnas/besökarnas trygghet. Oavsett har vi sett att den digitala mässan har kommit för att stanna så den kommer vi köra och utveckla. Det gäller att hålla ut, förbereda sig och hitta nya vägar, säger Maria Olsson på PWA till Branschkoll.

Mer information hittar du här.

Avisera har kompenserat för 20.000 ton koldioxid – ”bättre än vi kunnat föreställa oss”

Förpackningsföretaget Avisera tog 2017 fram en produktmärkning för klimatkompenserade förpackningar, trycksaker och påsar. Efter att de senaste fem åren klimatkompenserat för tjugotusen ton koldioxid lägger man nu till nya projekt som bland annat ska skydda regnskogen i Amazonas.

– Miljömärkningen Återbära är numera standard hos oss och majoriteten av Aviseras kunder ser det som en hygienfaktor med helt klimatneutrala förpackningslösningar, berättar Rosanna Selén, Head of Sustainability på Avisera.

Sedan lanseringen har Återbära har kunder som J.Lindeberg, Haglöfs, Nudie Jeans, Vagabond och Lyko tillsammans klimatkompenserat för tjugotusen ton koldioxidutsläpp.

– Att vi fem år efter lansering har klimatkompenserad för tjugotusen ton koldioxidutsläpp är ett bättre utfall än vad vi kunnat föreställa oss. Det är ett bevis för att det går snabbt att göra skillnad för miljön när man väl bestämmer sig, säger Rosanna Selén på Avisera.

Klimatkompenserar i Amazonas

För att kompensera kombinerar Avisera nu två nya projekt som är Verra-certifierade enligt VCS-standarden (Verified Carbon Standard). Klimatkompensationen äger rum i Amazonas, Brasilien samt östra Uruguay. I Amazonas verkar projektet för att skydda regnskogen och minska utsläpp genom att förebygga skövling av skog.

– I Uruguay omvandlas mark som blivit skadad av betesdjur till en skog med biologisk mångfald. Som komplement till detta så har projektet skapat en hållbar timmerindustri i landet som är FSC-certifierad. Projektet har redan tiodubblat arbetstillfällena i området.

redaktionen@branschkoll.se

IRM skruvar upp reklam-prognosen för 2021

redaktionen@branschkoll.se

Uniqlo får fortsatt förtroende att klä OS-truppen

os truppen kläder sportswear idrott

Uniqlo som varit officiell klädleverantör till Sveriges olympiska och paralympiska trupper sedan januari 2019 får nu förtroendet i drygt två år till, fram till 31 december 2024 vilket innebär att de kommer att klä de svenska trupperna under spelen i Paris samma år.

Vidare kommer Uniqlo under avtalstiden bland annat leverera kläder till svenska trupperna i olika internationella sportevenemang, inklusive resor, träning och vid mediala tillfällen, det här framgår av att pressmeddelande.

Varit kritiserade

Uniqlo har utsatts för en del kritik de senaste åren, dels har det rått delade meningar om designval, inte minst för OS-damernas fotbolldressar. Men man har också anklagats för att köpa sin bomull från den Xinjiangprovinsen som Amnesty med flera varnat för, något bland annat SVT rapporterat om.

redaktionen@branschkoll.se

De vanligaste misstagen företag gör i sitt långsiktiga varumärkesarbete

redaktionen@branschkoll.se