Ödeshög

Danagård Litho söker Utskjutningsoperatör/ prepressoperatör

Vi söker dig som har en bakgrund och erfarenhet från grafisk industri samt inom prepress. Det är en stor fördel om du har god kunskap av utskjutning och tekniker inom bokbinderi. Vi arbetar i Prinect; ett toppmodernt arbetsflöde från Heidelberg. Utskjutningarna sker i mjukvaran Signastation.

I arbetsuppgifterna ingår ansvar för plåtutkörning, att ladda plåt till CTP och att se till att tryckplåtar kommer tryckeriet tillhanda i tid inför tryckstart. Du kommer också delta i service och underhåll av utrustningen.

Du bör ha en gymnasial utbildning med grafisk inriktning eller motsvarande arbetslivserfarenhet, vara tekniskt intresserad samt ha datorkunskaper i grafiska program/system. Du behöver kunskap i program som ingår i Adobes Creative Cloud, främst Acrobat och InDesign.

Har du frågor, kontakta vår produktionschef Fredrik Ihrfeldt på telefon 0144-761 30.

Ansökningar skickas till jobb@dgli.se senast den 26 januari 2022.

Välkommen med din ansökan!

Läs mer här: Länk till originalannons alternativt annonsörens sajt
Annons

100 nya utbildningsplatser på Brobygrafiska i höst

Brobygrafiska får förnyat förtroende av YH-myndigheten att utbilda kompetens till den grafiska branschen. I höst startar man upp både Förpackningsdesigner och Digital designer vilket nyligen blev beviljat.

Sedan tidigare har man klart att starta en utbildning till Grafisk formgivare/tekniker i höst.

Totalt har man nu 100 sökbara platser till utbildningar specialutformade utifrån kompetenskrav branschen efterfrågar, skriver Evelina Nilsson, som är verksamhetsansvarig på Brobygrafiska i ett inlägg på Linkedin.

– Beslutet från Myndigheten för yrkeshögskolan är otroligt viktigt för den fortsatta kompetensförsörjningen i våra branscher – som en av få skolor kvar inom den grafiska branschen och som en skola i framkant inom Data/IT så är vi på Brobygrafiska en nyckelspelare, säger Evelina Nilsson, verksamhetsansvarig på Brobygrafiska.

redaktionen@branschkoll.se
Annons

Tryckeri klär in helt slott med printat tyg

Güstrow Castle får en total makeover med hjälp av tryckeriet Schwerin Druck och HP Latex.

Staden Güstrow i norra Tyskland gör nu en helrenovering av stadens slott. För att man under de två åren som slottet renoveras ska kunna se hur slottet ser ut har byggnadsställningarna täckts av 3.000 kvadratmeter tyg. Tryckeriet som hjälpt till med trycket är Schwerin Druck som använt storformatsskrivaren HP Latex 1500 för uppdraget.

Totalt har 57 tygstycken med längder på mellan 20 och 25 meter satts upp runt slottet. För att skapa en realistisk bild av hur slottet kommer att se ut efter renoveringen användes cirka 2.000 bilder som sattes ihop och trycktes på tyg.

Veporna kommer efter renoveringen att lagras i Mecklenburg-Vorpommerns stadsarkiv.

Schwerin Druck, som har flera andra HP-skrivare installerade, utför uppdrag för festivaler, konserter och företag som ställer ut på mässor. Man jobbar också med inredning.

redaktionen@branschkoll.se
Annons

Transportblockad mot UPM

Transportfacket AKT i Finland har inlett en blockad mot UPM med anledning av den pågående pappersstrejken.

redaktionen@branschkoll.se
Annons

Strejken: Så här mycket beräknas UPM förlora varje vecka

Strejken vid UPM pågår för fullt och fabrikerna står stilla.

redaktionen@branschkoll.se
Annons
Annons
Annons
Annons