Stockholm

Dagab söker kvalitetskontrollant förpackning

Till Dagab söker vi en Quality Controller som är bekant med lagstiftning som påverkar förpackningsmaterial. Till tjänsten QC söker vi dig som trivs med att granska, tolka, utveckla och implementera kvalitetssäkringsprocesser för livsmedelsförpackningar enligt gällande lagstiftning. Både internt och tillsammans med leverantörer externt.

Dagab skapar, lagerhåller och levererar sortimentet till Axfoodkoncernens kedjor såsom bl a Hemköp, Willys, Snabbgross, Urban Deli, Mat.se och Apohem. Vi utvecklar också egna varumärken, bl.a. Garant, Eldorado och Såklart.
På Dagab brinner vi för att skapa en mer hållbar framtid och ditt arbete kan göra skillnad och påverka många människor varje dag, genom maten vi äter!

Tjänsten är heltid och placerad i Stockholm på Dagabs huvudkontor vid Torsplan. Du blir anställd av Dagab Inköp och Logistik. Välkommen med din ansökan redan idag.

Om tjänsten
Välkommen till ett prestigelöst gäng i en verksamhet som vilar på goda värderingar för jord, människa och samhälle, vilket genomsyrar allt från kvalitetssäkring av livsmedel och specialvaror, hållbarhet och miljö – till hur vi agerar mot våra medarbetare. Vi vill ge våra kunder förutsättningar att göra schyssta, hållbara val.

Du söker en spännande roll där du tex kvalitetssäkrar nya material, genomför riskanalyser, koordinerar migrationstester och bevakar uppdateringar i lagstiftningen. Du är med och skapar kvalitetssäkringsprocesser och rutiner för olika förpackningar och är sedan med och implementerar dessa i organisationen. Dagab står inför ett stort arbete vad det gäller kvalitetskontroller av förpackningsmaterial. Ditt arbete påverkar i slutändan många människor och miljön vi alla lever i.

Dina arbetsuppgifter i huvudsak
– Ansvara för att säkerställa förpackningsinformationen i kvalitetssäkringssystem
– Genomföra riskanalyser av produkter och material/ämnen
– Ansvara för att förpackningsinformationen kvalitetssäkras i SIM
– Utföra DoC samt bedöma och godkänna
– Stötta övriga i förpackningsteamet i förpackningsfrågor
– Bevaka uppdateringar i lagstiftningen
– Koordinera migrationstester
– Kvalitetssäkra nya material och bedöma vilken lagstiftning som är relevant
– Delta i branschnätverk och externa möten

Begrepp/rekommendationer/lagstiftning som påverkar ditt dagliga arbete är tex: BfR, Warent, REACH, POP, FCM, 94/62 EC, 1935/2004/EG, 2021/2006/EG mm.

Vem är du?
Vi söker dig som har en för området relevant högskoleutbildning (tex civilingenjör inom kemi/kemiteknik eller liknande) gärna i kombination med några års erfarenhet av säkerställandet av förpackningar, gärna inom livsmedelsbranschen. Du är en analytisk person som gillar att gå in i detalj i lagtexter och liknande. Viktigt är att du får saker att hända och kan arbeta strukturerat och både självständigt och i samarbete med andra funktioner mot leverans. Du hjälper organisationen genom att säkerställa att Dagabs EMV-förpackningar lever upp till nya riktlinjer och policyn.

Det finns ett otal olika reglementen, lagstiftningar, EU-direktorat mm som är bra att känna till för den här rollen, det är meriterande om du arbetat med några. För att kunna göra jobbet på ett bra sätt krävs kunskaper i REACH.

Rollen kräver bra svenska och flytande engelska både i tal och skrift.

Läs mer här: Länk till originalannons alternativt annonsörens sajt
Annons

Amerikanskt DR-tryckeri investerar en halv miljard i produktionskapacitet

printer tryckrpress HP USA direktreklam

Köper sju inkjetpressar från HP.

redaktionen@branschkoll.se
Annons

De trycker 700 miljoner valsedlar – och så här mycket kostar det

Pappersleverantörer och tryckerier är utsedda.

redaktionen@branschkoll.se
Annons

Kanalvalet 2022: Brevlådan är en trygg plats men det finns utrymme för mer digitaliseing

Här får du sju helt färska insikter om dagsläget kring vilka kommunikationskanaler som svenska folket vill har när det gäller reklam och information.

redaktionen@branschkoll.se
Annons

POD Sthlm kämpar för att hinna med – ska anställa tre till att börja med

”Vi har nått en gräns där vi måste bli fler”

redaktionen@branschkoll.se
Annons
Annons
Annons
Annons