Växjö

Creon sökare Säljare med projekt- och kundansvar

Om tjänsten

Är du en ambitiös och engagerad person som är bra på att bygga och bibehålla långsiktiga relationer? Trivs du i en roll som ställer krav både på din strukturerade såväl som kreativa förmåga i en samordnande roll där du får vara med och påverka? Då vill vi gärna att du läser vidare!

För Creons räkning söker vi nu efter en Säljare med projekt- och kundansvar som vill vara med och utveckla deras kunders affärer och varumärkesbyggande.

Arbetsbeskrivning

Som Säljare kommer du arbeta aktivt mot företagets befintliga kunder och bistå dem med kreativa produktförslag för att stärka sitt varumärke. Du kommer att ha eget kundansvar men bistår även dina kollegor med offerter och produktframtagning. Till din hjälp har du dina kollegor på Creon i form av formgivare, inköpare, produktspecialister m fl.

Du ansvarar för hela processen, från offert till leverans, med flera projekt pågående parallellt. På Creon arbetar man ofta i team där man både skall ha bra egenskaper att projektleda andra men även kunna bistå kollegor.

I arbetsuppgifterna som säljare ingår t ex att:

• Förbereda och ta fram produktoffert via vårt upparbetade leverantörsnätverk.
• Tillsammans med grafiker ta fram designförslag för offert och/eller som produktionsunderlag
• Hålla kontakt med kund för att säkerställa att processerna mellan Creon och kund fungerar.
• I vissa fall bistår man en kollega med att ta fram offert men lämnar sedan över till den som ”äger” kontot.
• Beställa produkter från leverantör och följa den inköpsprocess som ligger till grund för våra inköp.
• Registrera orders i vårt affärssystem.
• Arbeta med logistikuppföljning, vilket t ex innebär att i kontakt med producent och speditör säkerställa att alla tidplaner hålls.

Vi söker

Dina personliga egenskaper och drivkraft är viktiga för oss, har du erfarenhet av liknande arbete sedan tidigare är det önskvärt. Vi ser gärna att du t ex har erfarenhet av:

• Innesälj, säljsupport eller liknande roll med daglig kund- kontakt/ansvar.
• Delaktighet i framtagande av offertunderlag, bearbetning och hantering av ordrar samt beställning av produkter.
• Att göra presentationer i Powerpoint eller annat lämpligt media.
• Förhandlingar gentemot kund och leverantör
• Att leda andras arbete i delar av projekt/processer

Flera projekt och processer pågår parallellt varför det ställs höga krav på din förmåga att prioritera, strukturera och organisera ditt eget och andras arbete. Som person är du duktig på att bygga förtroende mellan dig och dem du möter. Du har ett eget driv och vill, samt framförallt kan, arbeta under eget ansvar. Du är en god kommunikatör och bra på att lyssna. Det är viktigt att båda kunna se helheten och vara noggrann med detaljerna då det är de senare som skiljer oss från andra. Du är en lagspelare och värdesätter andras input till att göra ditt arbete ännu bättre. Nyfikenhet, engagemang och en övertygelse om att du kan göra skillnad är andra viktiga egenskaper som vi värdesätter.

Du förväntas ha goda kunskaper i MS Office och det är ett plus om du även har grundkunskaper i Adobe CC. Du behöver ha goda kunskaper i både tal och skrift i såväl svenska som engelska. Ytterligare språk är meriterande. Vi ser gärna att du har intresse för produkt- och design.

Branschkunskap är meriterande.

Om Creon

Ett varumärke och vad det står för är inte längre vad företaget kommunicerar det är. Varumärket är istället vad människor berättar för varandra att det är. Människorna är alltid ett varumärkes främsta ambassadörer och med rätt budskap kopplat till rätt produkt blir de kraftfulla påverkare – Människan bär varumärket. Denna kunskap omsätter vi på Creon till kreativa profilprodukter som blir ett effektivt redskap för kommunikation mellan varumärket och dess intressenter.

Creon är ett av Nordens ledande företag inom produktmedia och vi producerar allt från arbetskläder till globala merchandiseshopar. Det som gör oss unika är vår kombination av ett modernt profilföretag och en vass reklambyrå. Vår drivkraft är att hitta nya sätt att öka värdet av produktmedia och vi hjälper våra kunder med allt från employer branding och varumärkesutveckling till social media och content marketing genom våra produkter. Huvudkontoret ligger i Växjö och härifrån distribuerar vi våra produkter och tjänster till över 100 länder. www.creon.se.

Läs mer här: Länk till originalannons alternativt annonsörens sajt
Annons

Kosta Boda släpper glaskollektion i samarbete med sex svenska artister

glas kosta boda merchandise

Kosta Boda släpper nu serien ”Don’t stop the music” som är ett samarbete mellan glasbruket, flera svenska artister och Stiftelsen Svenska Musikfonden.

I samarbetet har konstnären Clas Håkansson har tillsammans med några av Sveriges främsta artister återskapat deras personliga tatueringar och låttexter som motiv på olika glas.

Kollektionen består av vinglas, ölglas och tumblerglas som kommer i 6-pack. Genom att köpa en, eller flera förpackningar bestående av 6 glas stöttar du inte bara den svenska musikbranschen, du får även glas med flera olika motiv – en liten och personlig del av Molly Sandén, Sandro Cavazza, Smith and Thell, Miss Li och Darin, skriver Kosta Boda i ett nyhetsinlägg.

I samma nyhetsinlägg står det att läsa att:

Kosta Boda skänker 15 procent av nettofaktureringsvärdet till Stiftelsen Svenska Musikfonden. Alla artister och tatuerare efterskänker sin rätt till ersättning.

redaktionen@branschkoll.se
Annons

SBPR startar padelturnering

sbpr profilreklam padel

SBPR ska arrangera sin helt egna padelturnering, SBPR Padel Open som arrangeras i Eskilstuna den 17 februari 2022.

”Nätverka med kollegor i branschen under sportsliga former samtidigt som ni kan bli produktmedias bästa padellag”, skriver man i inbjudan.

Turneringen pågår från 9 på morgonen fram till 18, därefter hålls en middag och en prisceremoni på Elite Stadshotell i Eskilstuna.

Turneringen är endast öppen för medlemmar i SBPR.

För anmälan och mer information kontakta Michael Serrander på Profeel.

redaktionen@branschkoll.se
Annons

Branschfesten ställs in – Vaccinationspass kommer krävas

mässa Elmia profile fair

PWA gick nyligen ut och sa att januari-mässans branschfest är avblåst, samt att man nu kommer kräva vaccinationspass av de som vill besöka den fysiska mässan.

Läs mer: Det blir en hybridmässa i januari – så här kommer det fungera

Enligt information från Elmia så ingår inte mässor i samma kategori som andra event där vaccinpass krävs. Utan det är upp till arrangören att bestämma och i dagsläget har man valt att kräva vaccinationspass av både besökare och utställare.

Vi avvaktar och följer pandemins utveckling och om läget förvärras kommer vi att följa de riktlinjer som Regeringen och Folkhälsomyndigheten beslutar de kommande veckorna. Detta innebär att det kan behöva komma nya beslut med anledning vad som sägs framöver, skriver man i ett nyhetsbrev.

För den som av olika anledningar inte kan medverka fysiskt i Jönköping finns fortsatt den digitala mässan som alternativ.

redaktionen@branschkoll.se
Annons

Här är de profil-leverantörer som fick mest i korttidsstöd

Branschens leverantörer har fått omkring 200 miljoner i stöd, här är de 15 som fått mest.

redaktionen@branschkoll.se
Annons
Annons
Annons
Annons