Craft i samarbete med Nordiska Textilakademin ska up-cycla gamla Hammarbytröjor

craft nta

Craft och Hammarby Fotboll inledde nyligen ett samarbete med Nordiska Textilakademin (NTA) inom vilket man ska omvandla och återanvända Hammarbymatchtröjor som blivit över eller inte kan användas. Syftet sägs vara att ”väcka tankar och idéer kring hur ett befintligt plagg med lite kreativitet kan bli till något nytt”.

– Vi på Craft ser fram emot att genom projektet öppna upp sinnet och se hur en gammal matchtröja kan få nytt liv. Det känns extra bra att vi kan föra samman kreativiteten och kunskapen från NTA-studerande i Borås med Hammarby Fotbolls starka varumärke och de grönvita färgerna som betyder så mycket för så många, säger Herman Oscarsson Sales Merchandise & Partners på Craft, i ett pressmeddelande.

Studenterna på NTA sägs ha full frihet till att omvandla hela eller delar plagget till nya kreationer och textila produkter. De kan även addera andra material för att stärka upp produkten, enda kravet sägs vara att det ska finnas ”en tydlig Hammarbytouch”. 

Tanken sägs vara att projektet ska gå i mål till sommaren och då förhoppningsvis myna ut i ett antal nyskapande intressanta produkter och möjligen att någon av produkterna kan ”produceras i större omfattning”.

Kanske betyder det att produkterna kommer återsäljas som merch?

Unitedprofile anställer Sale support

Senaste tillskottet på Unitedprofile är Jonatan Hillerstig som kliver in i rollen som sale support och kommer bland annat jobba med kunder och support.

Här har ni nästa stjärna på Unitedprofile! Välkommen Jonatan Hillerstig som kliver direkt in och axlar rollen som Sale support! Jonatan kommer närmast från återförsäljarledet där han jobbat under sex år. Hos oss på Unitedprofile så kommer han ansvara för kundrelationer genom support, försäljning och utbildning, skriver Unitedprofile till Branschkoll.

redaktionen@branschkoll.se

De får dela på upphandling värd 13 miljoner

redaktionen@branschkoll.se

Två branschaktörer gjorde upp i domstol rörande dåliga munskydd – fick betala tillbaka 180.000

munskydd skyddsutrustning
redaktionen@branschkoll.se

Konsumentverket släpper riktlinjer för vad som gäller kring miljömarknadsföring

hållbarhet miljö

Du som är påläst, tydlig och ärlig inom miljömarknadsföring har allt att vinna.

redaktionen@branschkoll.se