Corona lanserar ölförpackning tillverkad av spannmål

Corona_Barley_Straw_Packaging_2

Corona har lanserat en ny, cirkulär, förpackningsform för sexpack som utnyttjar överskott av strå från korn för att skapa en mer hållbar pappersförpackningslösning.

‎Kornmalt kommer även fortsättningsvis att vara grunden för ölet men själva strået från kornet, en rest från böndernas skördar, kommer nu att användas i tillverkningen av ölets förpackning. ‎

‎I kombination med 100 procent återvunna träfibrer skapas en papperskartong som är lika stark och hållbar som ett vanligt sexpack, men ska vara bättre för planeten. 

‎Att omvandla kornets strån till pappersfiber förbrukar 90 procent mindre vatten än den traditionella jungfruliga träprocessen. Detta tillsammans med mindre energi och färre hårda kemikalier gör att du nu kan bära din ölförpackning med betydligt vitare miljösamvete, skriver man i ett pressmeddelande.

‎Efter slutförandet av det framgångsrika pilotprojektet kommer AB Inbev, Coronas moderbolag, att se över utrullningen av tekniken till andra varumärken.

Unitedprofile anställer Sale support

Senaste tillskottet på Unitedprofile är Jonatan Hillerstig som kliver in i rollen som sale support och kommer bland annat jobba med kunder och support.

Här har ni nästa stjärna på Unitedprofile! Välkommen Jonatan Hillerstig som kliver direkt in och axlar rollen som Sale support! Jonatan kommer närmast från återförsäljarledet där han jobbat under sex år. Hos oss på Unitedprofile så kommer han ansvara för kundrelationer genom support, försäljning och utbildning, skriver Unitedprofile till Branschkoll.

redaktionen@branschkoll.se

De får dela på upphandling värd 13 miljoner

redaktionen@branschkoll.se

Två branschaktörer gjorde upp i domstol rörande dåliga munskydd – fick betala tillbaka 180.000

munskydd skyddsutrustning
redaktionen@branschkoll.se

Konsumentverket släpper riktlinjer för vad som gäller kring miljömarknadsföring

hållbarhet miljö

Du som är påläst, tydlig och ärlig inom miljömarknadsföring har allt att vinna.

redaktionen@branschkoll.se